Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 595
  • 778
  •   1
Отговори
# 525
  • Germany
Не се филмирай толкова Бела, масово кариеси 🤣 Детето има три кариеса на млечни зъбки, което може да означава и начални петънца. На 11 е, което значи, че тези зъби са на доизживяване, не е толкова невероятно да се развалят. Ще му ги оправят, ще му обеснят как да четка по-добре и така😉 Пък може да има късмета и да му паднат скоро.
И мен никога не ме питат какви пломби искам,  ама не защото са безплатни, а защото за всички се доплаща. Други не правят, ако искаш. А и упойка не ме питат искам ли, направо ме боцват😎 Зъболекарката ми е една млада мацка, каза че сега така ги учат, от вратата за упойката.

# 526
PeaPink ами както беше описано така го разбрах.
А за подобна пълна упойка при зъболекар за пръв път в живота си чувам.
Но стига зъби. И други неща има Simple Smile

# 527
А какви пломби ви слагат като доплащате? И мен никога не ме питат. Нашият зъболекар работи само с фотополимерни пломби и не ги доплащаме без значение къде се слагат. Но и не предлага други.

# 528
  • Germany
Ени, фотополимерни са всички, но и при тях си има разлика в материалите, производителите. Честно казано не съм запозната с подробности, но свекърва ми беше зъболекар (пенсионерка е вече), поръчвали сме материали, има си на едни цени и на други цени.

# 529
Рейна, имате ли schulsozialarbeit в училище? там биха могли да дадат насоки, без да се чака.
Звучи ми като нарушено urvertrauen в резултат от загубата ви и тъгата.
Аз също бих вдигала тел. (бих гледала да не пропусна обаждането); ако минете на съобщение, му пиши отговор. Но трябва пак да е бързо, преди часът да започне.
Както Бибит писа - в ежедневието наблягайте на положителни емоции, положителни разговори.
Наглеждай как прави домашни и учи - две двойки на първи класни не са драма, но не са и за пренебрегване.
Зъбите - пломби. Между другото имаше един Schutzlack , който зъболекарят нанася 3 пъти и пази/намалява риска от кариеси, незнам доплащаше ли се.

# 530
мама-ени при нас един вид фотополимер не се доплаща, т.е. пак се пече пломбата, но не е същия материал като този, който се доплаща. Изговориха ми доста обяснение за керамики, смески и пр. , които не разбрах изобщо и реших да го пробвам аз този материал. Ами пломбата се пече по същия начин и аз голяма разлика не виждам или не усещам за сега .
Доплащането е различно в зависимост от р-ра на пломбата .
Ида това май го нарекоха силант или нещо подобно и беше платено от касата. Т.е. ние не сме доплащали .

# 531
Разлика в пломбите едва ли се усеща директно (освен цената), но различните видове имат различно дълъг живот. Което е относително, защото зависи как е направена, на какъв зъб и т.н. НО има по-вредни материали, които могат да предизвикат възпаления като пародонтит например, а и не само.

Не съм чула досега някой да силанизира млечни зъби.

# 532
Доколкото знам повечето кариеси работят отвътре. Така че дълъготрайността е относителна, ако се налага да се махне пломбата за да се прелекува зъб . Не мога да гарантирам за съставките по материал и фирма производител и приемам за себе си, че допуснат материал е проверен за безопасност.
Защо толкова много се задълбахме на темата за зъбите ?

# 533
Добро утрооо, стана ясна причината за лошото ми настроение. Имала съм нужда от сън. След като вчера едвам избутах и се измъчих си легнах снощи рано и се наспах. Сега всичко е ок.
Оценките на синът ми ме ядосаха в първия момент, на втори контролни са, на първите имаше 2-ка, но после се сетих за самоубитите деца в БГ и приключих по темата. За кариесите ми казаха, че били три. Аз виждам на един зъб по-тъмно, на други не виждам нищо. Затова ще си изчакам нашата зъболекарка. Натиснаха го да му правят силиране, а аз бях казала изрично по телефона, че искам бератунг първо. В крайна сметка той не беше подготвен и аз прекъснах процедурата. Така и не разбрах уж кариес имало отстрани и да се видело на снимка дали е засегнат този последният зъб и в същото време да го силират този постоянен зъб. Понеже аз отказах снимка. Нелогични действия, ще си изчакам неговата зъболекарка.
Чудя се сега това силиране да го правим ли.
Аз като майка съм притеснена от тази тревожност при синът ми която вече се отразява на здравето му. До сега не е имал кариеси, цяло лято борим астма, която се проявяваше само пролетта, откакто му счупиха ръката кашля нон стоп. Остана една кашлица която се появява през два дни рано сутрин, все по-често използва астма спрей.
За обажданията съм решила, че ще минаваме на съобщения, все от някъде трябва да започнем. Иначе не си мислете, че не съм опитала позитивно мислене, позитивни разговори, разбиране, търпение, разни тактики, наистина много неща съм приложила, но не е достатъчно. При соц. работник в училище е всеки ден, ходи там да пие чай и да играе игри с други деца които също ходят там да играят.

# 534
  • Germany
Мен ме питат всеки път каква пломба искам. Правила съм 3 пломби за последните 10 години и винаги си плащам за по качественият материал. Цената е в зависимост от размера на пломбата, макс 130 евро.
Рейна, аз бих силанизирала постояните зъби. Нашите зъболекари ми обясниха, че при малкия релефа на дъвкателните зъби е доста дълбок и трудно се почистват добре и е по добре да сложим защитен лак.

# 535
Рейна, на 11 години кътниците са постоянни зъби, вероятно тях искат да силанизират. Но наистина си изчакай вашата зъболекарка, щом и имаш доверие.
На нас също ни предлагат опции зъболекарите и избираме сами, не само за пломби, за всичко. Хвалила съм ги и друг път, доволни сме.

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 11:20 от Tatti

# 536
Добро утрооо, стана ясна причината за лошото ми настроение. Имала съм нужда от сън. След като вчера едвам избутах и се измъчих си легнах снощи рано и се наспах. Сега всичко е ок.
Оценките на синът ми ме ядосаха в първия момент, на втори контролни са, на първите имаше 2-ка, но после се сетих за самоубитите деца в БГ и приключих по темата. За кариесите ми казаха, че били три. Аз виждам на един зъб по-тъмно, на други не виждам нищо. Затова ще си изчакам нашата зъболекарка. Натиснаха го да му правят силиране, а аз бях казала изрично по телефона, че искам бератунг първо. В крайна сметка той не беше подготвен и аз прекъснах процедурата. Така и не разбрах уж кариес имало отстрани и да се видело на снимка дали е засегнат този последният зъб и в същото време да го силират този постоянен зъб. Понеже аз отказах снимка. Нелогични действия, ще си изчакам неговата зъболекарка.
Чудя се сега това силиране да го правим ли.
Аз като майка съм притеснена от тази тревожност при синът ми която вече се отразява на здравето му. До сега не е имал кариеси, цяло лято борим астма, която се проявяваше само пролетта, откакто му счупиха ръката кашля нон стоп. Остана една кашлица която се появява през два дни рано сутрин, все по-често използва астма спрей.
За обажданията съм решила, че ще минаваме на съобщения, все от някъде трябва да започнем. Иначе не си мислете, че не съм опитала позитивно мислене, позитивни разговори, разбиране, търпение, разни тактики, наистина много неща съм приложила, но не е достатъчно. При соц. работник в училище е всеки ден, ходи там да пие чай и да играе игри с други деца които също ходят там да играят.

Аз чета много психология и се интересувам от психосоматика, има връзка между тревожността и астмата. Постоянната кашлица означава "неизказаните думи". Няма да пиша повече, мога да ви изпратя  материал  по темата, ако желате на лични.

# 537
Sephora, и мен темата ми е интересна. Сподели източници, моля.

# 538
  • Немция
При тревожност, напрежение може да се свият бронхите и оттам допълнително да се получи дразнеща кашлица- и без да имаш астма.

Силанизират се постоянните зъби.

# 539
Sephora не съм достигнала това духовно ниво или моментът не е подходящ, но не съм "отворена" към темата към този момент, но благодаря за предложението. Аз и така съм наясно, че имунитета му е спаднал, вече една година се тормози. В началото беше още по-зле, имаше нарушен сън и хранене. Има подобрение, но има и прехвърляне на проблема на друго място. Просто ни трябва помощ, има изгледи за такава за догодина. Иначе и астмашуле ми е в плановете, имам час за детски лекар и всичко ще обсъдя.
Мьос да за постоянните искат да силанизират( сега прочетох как се пише 🙈), но преден зъб уж имал кариес та можело и кътникът да имал, но пък искаше да направи процедурата. Това ме ядоса, ще си кажа на моята, че не сме си паснали с колежката и.
Друг въпрос, преди тази процедура рентгенови снимки задължителни ли са?
Между другото не пропускам ден да му кажа колко го обичам, прегръдки не ми дава вече.

Общи условия

Активация на акаунт