Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 591
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
Не са правили рентгенови снимки на децата при силанизирането на зъбите. Зъбите са добре и нямат кариеси.

# 541
  • Germany
И при нас не са правени снимки при силанизирането, но и не е имало съмнение за кариес.

# 542
Sephora, и мен темата ми е интересна. Сподели източници, моля.

Да, темата е много интересна, има много източници. Любим автор, който слушам периодично е Луиз Хей, тя може би най-достъпно е изследвала връзката между болестите, психиката и нашите мисли, както и таблицата за причинно-следствините връзки. Наскоро попаднах на материал, който показва връзката между болестите и връзката по кое време на деня се активизират. Лесно се намира в Интернет. Книгите на Мадлен Алгафари, ""Поправителен за родители" и ""Как да се разболяваме качествено", както и другите и книги.  Всичко се корени в детството, връзката с родителите, начина на мислене и приемане на събитията.  Ако искате да попитате за конкретна болест, мога да проверя в книгата на М. Алгафари и да ви напиша на лични. Другото може да се намери онлайн. Колкото и на повечето да не им де вярва, като прочетеш причината просто казваш, да така е. Моят опит е не само от четене, а от личен опит.

# 543
Чела съм Луиз Хей, да. Хареса ми. Чела съм всъщност много такива психологични книги, просто забравям. Основното го знам на теория, бях започнала да чета и за 5-те природни закона и подобни, но към този момент се намирам другаде 😂

# 544
Рейна добре че написа - ако се намираш другаде за какво ли пишем ние тук гупости.   Гледма хората се връзват с конкретики , пък те не са нужни явно. Вземи покани на виртуално кафе и кухен Simple Smile

# 545
  • Немция
Психиката играе роля, но има още други фактори като наследственост(много силен фактор), начин на живот, хранене. И в крайна сметка не сме безсмъртни.

# 546
Абсолютно! В ежедневието сме натоварени. Съзнателно трябва да си набавяме хармония, спокойствие, сън. За да сме търпеливи и уравновесени с най-важните ни хора и човечета.

нямах предвид силанизиране, а това
"Zähne können auch mit Fluoriden lackiert werden. Eine Studie in Marburg verzeichnet mit dieser Behandlung derzeit große Erfolge. Die Zähne von 15 000 Erst- bis Sechstklässlern werden zweimal im Jahr mit einem Lack aus Fluoriden und Naturharzen überzogen. Die derartig geschützten Zähne zeigten sich um 40 Prozent weniger anfällig gegenüber Karies als die ihrer unbehandelten Mitschüler." - описано тук в архива
https://www.welt.de/print-welt/article573819/Fluoridhaltiger-Lac … e-vor-Karies.html
Изследват слюнка и препоръчват този тип  Schutzlack за намаляване на риска от кариес, ако е необходимо и според резултата. Споделям само, за да се знае като опция. Не съм зъболекар, не изключвам да са силно подобни двете процедури.

Хайдеее, стана време ☕ 🍰

Последна редакция: нд, 19 ное 2023, 08:07 от Ида

# 547
Рейна добре че написа - ако се намираш другаде за какво ли пишем ние тук гупости.   Гледма хората се връзват с конкретики , пък те не са нужни явно. Вземи покани на виртуално кафе и кухен Simple Smile
Понякога наистина се чудя как може всичко да разбираш наопаки. На какво се дължи, не можеш да обработваш прочетеното ли? Питам съвсем сериозно.
Много съм наясно дори с всичко написано и обсъдено до тук. Ти не допускаш ли, че всеки човек се намира на различно ниво и фаза в живота си, също така в един момент едно нещо му е актуално, в друг момент друго?
Книги за психосоматика, хранене, ахтзамкайт, перзьонлихкайт, вътрешното дете и тнт четох в една фаза от живота си, в момента съм на друга. Синът ми не съм го оставила от една година сам с проблемите му. Освен това не съм безгрешна. Ама защо се занимавам и аз...отново...
Ида такъв лак сложиха на малкото, не спря да плюе, повече не давам.

# 548
Рейна със силантите не сме имали проблеми.

# 549
Искрено завиждам на тези от вас, успели да намерят тук читави зъболекари. В нашата провинция буквално играем тото и уж нещата тръгват добре, след 2-3 посещения се почва с издънките.
Затова и предпочитам да си ходя до България и там да си оправям зъбите.
Малкият ми син имаше къса юздичка на горната устна, заради която горните му резци бяха в окаяно състояние. Уж мие зъби, но там винаги се задържаше храна и въпреки уж старателното жабуркане, си беше докарал толкова тежки кариеси, че се наложи тотално саниране с пълна упойка и в резултат, за да спасят постоянните зъби, тъй като възпалението било в корените вече, се наложи да му ги извадят. Та на 4 г остана без зъби, аз бях в пълен шок и ревях дни наред, защото никой не ме беше подготвил за подобно развитие, а се стигна до там заради абсолютно некомпетента уж детска зъболекарка, при кяото детето пищеше всеки път, като ходихме дори уж само за преглед.
Имам толкова много да плюя по тая тема, но ще спра, че ме наскачаха пак всички бесове.

# 550
  • Немция
Веч, неприятни зъбни случки...

Вярно, че има флуориден лак- мисля, че е стандартна процедура при деца, при зъболекарски преглед.
На малкия му нанесоха миналата седмица такъв, с малинов вкус, нова придобивка било. Пак плюеше след това Grin, ама няма как- трай, Байчо, за хубост(за здраве Wink).
Големият не го е плюел досега, а хем е с по-чувствителни вкусови сензори.

# 551
  • Am Dorf (BB)
Рязка смяна на темата, но ме сърбят ръцете да похарча някой лев и ми трябва препоръка за airfryer. Имам и въпрос(и), може би леко глупав, но нали сме си свои, ще питам. Вкусовите качества на храната, приготвена в еърфраер, са по-близки до тези на храна, приготвена на фурна, така ли? Ние не пържим в много олио, всъщност изобщо не пържим в смисъла на fritieren. Липсва ми вкуса на хубавите пържени картофи, във фраера стават по скоро като картофи на фурна ли или сухи като бланшираните, правени на фурна? Какво точно ми е преимуществото от имане на еърфраер - по-бързо ли става от на фурна, по-икономично ли е откъм ток?
Ако е като фурна, мога ли правя принцеси и филии с яйце и сирене в него? Толкова ми се яде, а за една филия не бих пускала фурната. Аха, да заслабна 🫣🤣
И на последно място - препоръка конкретна 🫡

# 552
  • Germany
Аз имам Нинджа фрайер, много си го обичам. Моите картофки стават, като печени, но аз такива и ги искам. Предимството е, че стават по-бързо от фурна (20мин мах). Абе всичко става бързичко, но не е като типично пърженото, по-скоро печено.
Правя и мъфини вътре, и кекс, даже питка съм пекла😊

# 553
Колко са големи вашите еърфрайъри? Питка в моя не мога да опека, по-скоро питчица.

# 554
  • Germany
5,2l е моят, мисля че и по-голям имат Ninja, но аз за съжаление нямам място. Е не ми е голяма питката, но нещо, като тутманик пека, с прилична големина си става 😉

Общи условия

Активация на акаунт