Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 549
  • 778
  •   1
Отговори
# 660
Doppel T, отчайваш ме, човече!
Аз предпочитам ниска, високите не са ми удобни.
Ох, ще ходя тези дни да търся и пробвам. Sad

# 661
Болките във врата сигурно ли е, че са от спането, а не от неправилна позиция на главата (и) през деня?

# 662
  • Немция
Аз си мисля, че възглавница и матрак трябва да са в хармония. Моята любима възглавница я усещам по друг начин на друг матрак(да речем по-твърд).

Белла, какво направи, да не разтегна сухожилие?
За рентгена - ще помниш сега кога са те снимали и така. Ако имаше Терминкалендер, щеше да си го отбележиш в него. Laughing

# 663
Ами май съм свършила тази работа в миналото , някакъв банд е бил скъсан и то без да зная и сега като започнах да не мога да си седна на петите на гимнастиката и реших да ида да видя какво става ... и става тя каквато става.
А аз ако имах терминкалендар щях и часа за зъболекар да си сложа вътре, но като нямам се правя на слон и помня.
Laughing

# 664
  • Deutschland/HE
Бела, от моят шеф в България знам: Умният записва, глупавият помни. Все по-чесо се убеждавам, че е прави и си записвам какво ли не.

# 665
colibri нямам никакви претенции и спрямо класификациите на шефа ти от България Simple Smile

# 666
colibri, тази приказка я знам от баща ми и е много вярна. От край време взе си записвам , както лични неща, така и на работа и не ми се налага да помня. 😂

Pippi, и в предни теми съм писала. Спя на възглавница на Blackroll. Родих се с нея и е подходяща, както за спане настрани, така и по гръб.

# 667
  • Deutschland/HE
Синьо, дъщеря ми иска копринена калъфка за възглавница, на мен също ми препоръча, това било против бръчки Simple Smile
Но това не съм си го записала в списъците с важни неща и за това все го забравям, сега като те прочетох се сетих, но вече си има подарък за имения ден и Коледа, та няма да търся.

# 668
  • Немция
И моите момчета май ще си паднат по копринени калъфки Smiley. Особено големият обожава калъфката да е от нежен, фин плат(у нас са памучни) и да е прохладна при допир. Подкокороса и малкият на тази тема.

# 669
Аз си мислех, че копринените калъфки са добре за косата. Ще взема да си ушия една, имам плат.   

Блекрол правят редовно намаления, може и утре да има. Ще погледна и аз възглавниците. 

bella-ciao, дано да не е много сериозна травмата! Бързо възстановяване!

# 670
Честито,Вечерница,на добър час! Hug
Ние бяхме днес на ортодонт и стана ясно,че детето,10 годишно диване Stuck Out Tongue Winking Eye, ще се наложи да носи шини! Първо една година само за през нощта,а след това брекети! Касата ще поеме само подвижните шини,брекетите ще трябва да си ги плащаме сами.Аз от около година плащам допълнителна застраховка в Allianz ,като другата седмица ще отида да ги питам какво точно могат да ми поемат... И тук идва въпросът - керамични или метални брекети е по- добре,какъв опит имате вие? Беше ни предложено и 6 кратно професионално почистване по време на лечението с брекети,което също не се поема от здравната каса и е на стойност около 450 евро. Като цяло ми се вижда необходимо,защото знам колко е важна хигиената в този случай... Bowtie

# 671
Синьо подозирам , че няма да е много добре , доста продължава и не иска да мине и не е малко ... 

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 05:39 от bella-ciao

# 672
Съни, горещо те съветвам да вземеш още поне едно мнение от друг ортодонт. Разликите в предлаганото лечение, поддръжка и съответно цените  на екстрите и това, което ще ви поеме касата, може да е в пъти.

# 673
  • Немция
Съни, на мен ми е странно, че касата нищо не поема. Освен шините.

Относно видовете брекети - не знам.

Белла, оправяй се бързо!

# 674
Как касата няма да поеме брекетите? Че те са към 3000 евро? Защо не изчакате? Дъщеря ми сложи брекети на 14 г., докато се изкарат всички зъби + да се види, че наистина има проблем и касата да поеме разходите. При синът и 12 г. стигнаха. Брекетите на децата са метални. Има и някакви прозрачни алайнери? май, не са точно брекети, но те не знам, доколко се поемат от касата.
Присъединявам се към съвета за второ мнение. Платила съм допълнителни услуги в пакет за почистване и уредчето, което държи зъбите след брекетите около 1000 евро, но това беше пожелание.

Общи условия

Активация на акаунт