Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 579
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
В днешния мрачен и дъждовен ден се развихрих в кухнята аз. Крем супа и чийзкейк от тиква, омесих и опекох хляб и сготвих пиле със зеле. Сега прилягам на дивана да си взема полагащата ми се почивка.
 Ако раздавате медали на герои на труда, моля един и за мен. Laughing
Усещам, че се разболявам и се чудя освен топъл чай, дали да не взема и един фервекс?

# 91
Pippi_ пробвай с чай. Може да не се наложи фервекс. И получаваш медал. От тиква Simple Smile  И за мен и моята тиквена супа си закачам един.
Aз също пребoледувах една конска доза упойка от зъболекаря или не на дозата , а на вещество съм реагирала Сега много се чудя дали да ида в понеделник пак или да отложа с няколко дни. За един смотан кариес Sad
Синьо събираш ли орехи Simple Smile Aз доста имам , но в петъка толкова кестени събрахме. По радиото казаха, че кестените изискват климатични условия като за лозарство и затова да се търсят в районите с лозарство . Ами много има при нас. Ето ги събраните сварени, а може и да сложа снимка на следващите сурови.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 13:01 от bella-ciao

# 92
  • Немция
О, какви разкошни ядливи кестени!
При нас има, но са дребни и обикновено не са много сладки.
Подсещате ме да набера, имаме наблизо кестенови дървета.

Пипи, ти си се разбила от готвене.😯 🏅

Мьос, Бочели е впечатляващ по принцип, а на живо ще е направо извънземен.

# 93
Бибит ако не са сладки и не ги ядете така можеш да ги направиш на гарнитура или на пюре или на кремсупа. Т.е. все нещо става от тях , но си е играчка. Затова наистина по-добре а са големки. В момента има много. Успех в търсенето.

# 94
Мьос, благородно завидях за Бочели. Много бих искала да го видя и чуя на живо!
Белла, завижд за кестените. До сега ядливи не съм срещала по нашенско, а толкова ги обичам сварени!

# 95
Пипи, при нас пускат ядливи кестени в магазините. Мисля че в Норма и Лидл съм виждала. Оглеждай се като пазаруваш.
Някой връщал ли е електроуред в Кауфланд? Правят ли проблеми? През лятото си купихме една мини фурна с грил функция и днес вече 3 часа грилвам 1 кг свински врат, а е още чисто суров. Долният реотан изобщо не загрява, а горният очевидно не вдига 230 градуса.

# 96
https://mannheimer-philharmoniker.de/1-orchesterkonzert-sonya-yo … eddie-de-tommaso/ Соня Йончева пее тази вечер в Манхайм, диригент Боян Виденов. Все още има няколко свободни билета.

# 97
В петък ходихме в Pfalz за кестени. Толкова събрахме:
8 кг. Не питайте какво ще ги правя, ‘щото и аз не знам. Толкова свободно място във фризера няма. Снощи пекохме. 70-80 % се белят перфектно, което за диви кестени е супер. Орехи също сме събрали малко. Трябват още за цяла година, но “моите” дървета тази година нямат много. А сега и този дъжд…

Що все в Манхайм? Joy Соня Йончева лятото е пяла и в Баден-Баден, но баш през ваканцията бяха термините.

# 98
Няма да пее.
Programmhinweis! Aufgrund einer akuten Erkrankung wird Sonya Yoncheva das Konzert nicht singen können. Wir freuen uns sehr, dass die großartige Kristine Opolais, eine der führenden Sopranistinnen weltweit, an ihrer Stelle mit uns singen wird.

Дано се оправи бързо. Всички се разболяват. Такъв е сезона.

Синьо ние събрахме колкото за голямата тенджера. И ние не ги съхраняваме. Иначе би могла да ги вариш, разполовяваш и с малка лъжичка да вадиш каквото успееш в пликчета за замразяване и тогава във фризера. Ще стане за пюре, кремсупа или за плънка за месо.
А ние взехме в Манхайм защото предложението за цирка беше за там . Иначе вчера бяхме на фест в друг град. В едната от групите на едната сцена свири зета на една приятелка и групата хич не е лоша .) Не е само в Манхайм Simple Smile 

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:13 от bella-ciao

# 99
  • Немция
Синьо, не знам какви са ти възможностите, но кестени могат да се съхраняват за по-дълго време в сандък с пясък(с малко разстояние помежду), за да не червясват.
Едните ми баба и дядо бяха от край в България с кестени и така са имали по-дълго от тях.

# 100
bella-ciao, е, на теб Манхайм ти е по-близо. Кестените ги слагам директно във фризера и после си вадя по малко и си варя. Понякога слагаме и цепнати за печене. Стават печени и на тиган, но са ми забранили да “прецаквам” чугунения с такива дейности. Иначе ги слагам директно замразени в горещия тиган и пека под капак. Нищо му няма на тигана, само патината му пада. Smile

Аз съм си харесала едно “бабешко” мероприятие в… Манхайм. Какво интересно имаше там? Планетариума ли препоръчваше някой? Че ако отидем всички, мъжете ще трябва да се забавляват някак.

Pipi_, не ѝ се давай на настинката! Аз ако усетя нещо, започвам с “тежката” артилерия: чайове, гаргари, мед, чесън, джинджифил, витамини, прополис, етерични, киснене на крака, червена лампа… и каквото още се сетя.

Бибит, това е идея. Данке! Обаче се прави така най-вероятно, за да не изсъхнат, червеите са си вътре, не влизат отвън.

# 101
В днешния мрачен и дъждовен ден се развихрих в кухнята аз. Крем супа и чийзкейк от тиква, омесих и опекох хляб и сготвих пиле със зеле. Сега прилягам на дивана да си взема полагащата ми се почивка.
 Ако раздавате медали на герои на труда, моля един и за мен. Laughing
Усещам, че се разболявам и се чудя освен топъл чай, дали да не взема и един фервекс?
Само като те прочетох и ме заболя кръста 😂
И ние сме днес бевуст вкъщи. Много се изморих на почивката. Лежа на дивана, но не ме свърта и подканвам мъжа да боядисаме един ъгъл и да закачим едни етажерки, имам вече декорация за тях.
По принцип изпълнявам смислени детски желания. Синът ми е много запален по всичко електронно с много копчета, кабели, светлинки, ръчки..засега ще става пилот уж, та сигурно ще взема билет за симулатора, но ми се струва много скъпо.
Ида на кирмес като отидем и аз оставям много пари, но си е забава.

# 102
Синьо, Манхайм има много силна културна активност. Често сме там ние по концерти и спортни събития. Планетариумът е хубав, няколко пъти сме били.

# 103
Това все в SAP арената ли?
Ние все още ходим само по по-ранни мероприятия. Уж заради дребното, но всъщност аз не обичам късни концерти и представления. Особено през тъмния сезон. В Манхайм не сме ходили досега, в тази посока в Хайделберг ходим понякога.

# 104
Да, в Арената са големите концерти основно и хандбалните мачове на RNL, на които сме фенове. Но и на други места ходим, според събитието. SAP Arena е с добра организация и много удобна за големи събития, озвучаването там е безкомпромисно.
Има няколко чудесни музея, които си заслужават, филхармонията им е на световно ниво. Големия Луизенпарк , BUGAта тази година. Добра дестинация е, има какво да се прави и види.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 15:06 от Mößbauer-Effekt

Общи условия

Активация на акаунт