Денонощна безТЕРМИНова немска тема / 245

• 33 581
  • 778
  •   1
Отговори
# 600
Аз следя един холистичен зъболекар, който разправя, че усилията трябва да се насочат в друга посока, така че зъболекарската професия в сегашния ѝ вид да стане излишна. Grin Природата не го е измислила това със зъбите много добре, даже хич. Време е да мутираме и да започнат да ни растат нови зъби при нужда. Laughing

Наздраве, ама аз нищо не пия. Щяла съм била да правя упражнения сега. Rolling Eyes

# 601
Измислила го е природата. Само ние решаваме напук да живеем по-дълго и да ставаме все повече . Но при всичките си амбиции да се наречем природоориентирани и натур .... не щем и не щем да мрем преди 40 (както е било нормално по времето когато е нямало зъболекари ). Искаме да си го живеем този сладък и красив живот поне до 100 .... е , там се объркват сметките на природата и то яко.

# 602
...стана ясно защо не сте заедно на есенната пътека.....😂

(шегувам се, без да се засягате, моля)

# 603
Бела, ти нямаше ли 3 деца?

# 604
Синьо, това с новите зъби, поникнали при нужда, ми допада. Ако имаш повече инфо по въпроса как да стане това, свиркай. Ще черпя!

# 605
  • Germany
Манифестираш си Пипи, по новата мода. Сядаш и на един лист пишеш, как ти пораства нов зъб и как се чувстваш с него, хрупайки ябълка например 😉

# 606
  • Немция
Да не забравим хладилника като изобретение.
Едно време в софийската квартира се оцеляваше успешно без пералня, без нинджа и прахосмукачка , но без хладилник ставаше мизерия. Grin

Да живеят зъболекарите!
Наздраве с едно сиво бургундско! Yellow Heart
Едно наздраве и за лекарите, че без тях също не си е работа- особено, като стане напечено! Wine Glass

# 607
коктеил  ... и 3 реда златни зъби !
Наздраве Бибит едно лимбергер .

# 608
Бибит понеже знам, че не се заяждаш ще ти отговоря по накратко, че пак късно стана.
Снимка не давам защото рентгеновите снимки ги раздават като бонбони. Имаме 16 снимки в последните месеци и съм говорила с радиолог по темата. Не давам.
За този лак за първи път предлагат, съгласих се, плюеше се, не съм се информирала, мисля можем и без него. Не съм изрично против.
Нямам много опит с децата при зъболекар, водя на 6 месеца, до преди 3 дена всичко е било тип топ.
За силанизацията проучвам в момента, не, не взимам всичко което ми предлагат само защото е безплатно. Без дори да задълбочавам се оказва, че си има и достатъчно минуси. Питам какво се случва със зъбите когато касата спре да поема на 17 год процедурата, а трайността била от 5 до 10 год. А можело и при най-малка пукнатина да се образува отдолу кариес и после целият зъб отива на кино докато се е открил. Освен това къде ми е гаранцията, че ще ги направят добре така, че да няма мини пукнатини? Да, знам, в този живот нямаш за нищо гаранция, но на мен не ми пречи да си задавам въпроси и да обмислям. А какво се случва със зъба след като му се разруши с киселина минерализацията преди нанасянето на този кунстщоф? Примерно като падне на 20 или повечи години след това този зъб ще бъде ли устойчив? Или се силанизират до живот тези зъби? А, че е научно доказано, че се отделят
гезундхайтсшедлихе щофе при изсъхването на тази пластмаса и затова се полират. Ами ако не ги полират добре, а какво става с това което диша докато ги полират. То сигурно се изпарява невидимо в пространството? Нагледала съм се на зъболекари които не работят добре. Fragen über Fragen. И не няма да питам зъболекарката защото им знам репертоара. Та така, не вярвам само защото сме напреднали, от личен горчив опит.

# 609
Рейна доста кариеси работят отвътре навън. Средно кариеса расте , според каквото са ми казвали, 2мм. на година. При вашите 16 снимки за 0 време - все някой ще види кариеса на етап подходящ за лечение и ще го ислекувате. Ако искате . Защото последно каза, че не искате и ще чакате незнам кой си.
В същност не е ясно какъв е проблема. Който иска приема каквото му предложат , а който не иска - не.

# 610
  • Am Dorf (BB)
Добро утро ☀️ Не зная дали помните, но преди няколко месеца ви питах за опит с Auslandskrankenversicherung. След четене и чудене сключихме тогава такава към adac, premium paket, към 66е/година за цялото семейство платихме. Гони ме все някаква параноя, че децата може да се разболеят и трябва да ходим по лекари... По стара традиция обаче, ден след като се чекирахме в хотела ни на бг черноморие, се разболя не кой да е, а мое величество 🤣 Гърло, температура, болки в мускулите. Един ден избутах така, ама при 40 градуса навън да си с Т, че и две деца, които искат на плаж, по басейни и тн, реших, че все пак няма да е зле да отида на лекар. В хотела ни директно имаше кабинет (частен), прегледаха ме, то тарифите били международно определени, да съм си дадяла касовата бележка да здравната каса тук, те щели да ми признаят разходите. Беше ми толкова зле, че общо взето ми беше все едно. Прегледаха ме, с тест за корона всичко излезе 125е.
В Германия пратих на здравнста ми каса всички документи, след месец дойде писмо, с което ме информират, че с удоволствие могат да поемат 13е от сметката 🤣🤣🤣 Седях и се чудех за 13е струвало ли си е да пишат това писмо, но приех dankend сумата. Препратих после всичко на adac. Вчера дойде писмо, че ми възстановяват всички 125е.
С това исксм да кажа, че ги препоръчвам и че за 66е си спестяваш мн стрес и ядове. До колкото разбрах, за да ти поеме нормалната здравна каса нещо, то трябва да си ходил в болница или в спешен държавен кабинет, а като си болен не винаги ти е до това да ходиш, да обикаляш и да сравняваш. Adac специално към тази тарифа включват и закрила при птп, рехтшутц, и тн и тн, което в чужбина със сигурност си заслужава.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 07:57 от tan_nia

# 611
tan_nia, благодаря за информацията! И нашата застраховка е такава. За щастие никога не ни се е налагало да я ползваме досега. Да не ви се налага повече и на вас!

bella-ciao, рентгеновите снимки не са на зъби, а на счупената ръка на детето на Рейна. Rolling Eyes

Рамото на моето хлапе постепенно спря да го боли към края на лятото. Ако слушах лекарите за всичко, щях само да си натровя детето с (безплатния!) ибупрофен. Бях ви писала, че ни бяха препоръчали максималната доза за неговите кг за няколко дни.

И аз по принцип бягам от всичко “безплатно” като дявол от тамян. На една работна среща много ми се чудеха (явно е странно!), че отказах обяда и си носех домашна храна. “Ама как така няма да ядеш, то е безплатно!” Joy И във всяка пауза не си пълнех чинийката със сладкишчета. Вау!

# 612
Здравната застраховка за чужбина, наистина е нещо много полезно и необходимо, особено с деца.
Преди няколко години голямата беше с гнойна ангина на морето. Прегледът в частен кабинет и лекарствата ни бяха изцяло възстановени от държавната здравна каса тук. Предполагам, че нещата доста са се променили последните години. Та здравната застраховка за чужбина изобщо не е излишна.

# 613
Рейна,
Зъболекарят не пита ли дали и кога сте правили други рентгенови снимки тази година? Мен всяка година ме питат. Все пак си има здравословен лимит. На децата снимки за силанизиране не са правили, само при слагането на брекетите.

# 614
Cиньo ако не е на зъби, а за ръката , то това са доста тежки снимки  и никой личен лекар няма да направи 16 за толкова кратък период от време. Така че или са 16 на какво ли не или не са 16 и тогава да си щтракнат и зъбите за да видят какво става. Но сигурна ли си , че миналата седмица нямаше и на зъбите снимка ? Не помня вече толкова много подробности. Добре че правиш сводка Simple Smile Да няма несправедливости.
Останалото си е твой избор. Щом така се чувстваш добре - супер. Друг би се чувствал добре да се почерпи - пак супер Simple Smile
Касите са много весело нещо. Ще вдитат пак тарифите ...

Общи условия

Активация на акаунт