Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 906
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
🤔рецептата на Валерия всъщност ползва облачно хлебче за основа. Тайс, можеш да си направиш такава пица за обяд в офиса 🤔
В офиса имам яйцеварка и кашу половин кило. Ако приритам, яйца. Имам зехтин и шарена сол. А и Елора и БФФ опитаха първия път на похода Витоша една кето баница, до офиса ми отворили пекарна, та няма да умра от глад. От вкъщи рядко нося, защото обикновено обикалям първо по съдилища, или съм на дела, а чантата ми и без това е попълнена надлежно с папки, вода, чадър, слънчеви очила , другите неща да не споменавам. А, и винаги си нося една платнена пазарска торба откакто съм на режима, в движение да плячкосвам 😀.

Снощи вечерях в 23 часа, да ми е мирна главата.
Риба. Десерт - 3 сл тахан и шепа кашу. Накуп с едното ядене напълних търбуха и с нощната междинка 😉.
В 5 часа мерих кз 5,4.
В 8- пак толкова.
Това е. Рапорт даден.
Приятен уикенд 💚

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 14:10 от tays

# 331
Още едно интересно клипче от доктор Боз:
https://m.youtube.com/watch?v=DrqMx7auenU
Менюто днес беше печени във фрайъра малки бели чушки, пълнени с кайма, извара, яйце и зелен лук /останалата плънка запържих в тиган/, яйца с бекон и зелен лук, мазно кафе:
Скрит текст:

Тайс, впечатлих се от съдържанието на чантата ти!🤗

# 332
Здравейте момичета станах сутринта и първо се претеглих на кантарчето моя приятел 😁 - 63 кг  трайно
Закуска - кафе
Обяд - свински котлет на фурна
Вечеря лефер  на скара със салатка
Ходих на тренировка днес държа фронта днес успях да закопчея едно тясно дънки на Келвин Клайн което не можех да облека преди 1 месец.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 22:01 от Bria

# 333
Бриа, искам ти рибното меню!😍😁 Чудесно изглежда, а и ти също!

# 334
Долче тука ядем много прясна риба кажи речи ни е основна храна - лефер, чернокоп, калкан, барбун и попчета обичам ❤
Като е прясна е вкусна 😁

# 335
  • на острова на мечтите
Както казват, признат грях, половин грях. Не обичам черен шоколад. Но ММ се "затръшка" днес за нещо сладко( сладолед) та предложих компромисен вариант- черен шоколад. Купих три вида lindor, Novi и един нов модел. Не му помня марката. Викам да опитам, нЪл съм любопитна като котка 🐈. Опитах едно парче и не ми хареса . Сега ми е тежко и ме е яд на мене си. Кой знае гадината кантарева какво ще ми покаже утре. Хем се познавам, хем да опитам.
Иначе днес брахме маслини и се катерих  по баира зад къщи да си обера наровете. Преди да се пукнат ида ги нападнат разни фъркати. И ядохме заедно с двамата основни берачи скара,ама тоз грях не биваше да го допускам.
Приятна вечер!
 Бабри,браво на теб!

# 336
Данилу, аз си мечтая да имах наблизо лимонови дръвчета и да можех да си бера лимони от Соренто и Амалфи...💛 От едно квадратче едва ли кантарът ти ще се разсърди...🙃
Бриа, точно, прясната риба е много вкусна!🥰

# 337
Здравейте, не съм сигурна, че съм за тази група, но има адски много страници и преди да ги изчета донякъде поне искам да задам директно няколко въпроса и търся съвети най вече....
Преди година и половина се подложих на ин витро и така 3 пъти вече. Неуспешни. Правила съм си какави ли не изследвания, гледам, че поне до това лято проблеми с глюкоза и инсулин нямам, но фактите са си факти. За година и половина качих около 15 кила. Не съм си променила абсолютно нищо в начина на храна и на живот. На 41,8г има нещо обаче, което ми напомня на симптомите на диабет, макар, че при взимане на кръв не показва никакви отлонения картината - нон стоп съм гладна. Опитвам се да ям, примерно ябълка или парче шунка през храненията, но общо взето на всеки 1-2 часа ям нещо, като обезумяла съм. Също така, ям големи количества. Може да е салата - казвам си, е това са зеленчуци примерно, но чинията прелива. Опитвам от година и половина да се вкарвам в някакви новрми, държа, но след малко време полудявам и опатквам огромно количество храна. В състояние съм да ям и сладко и солено едновремнно. Като някаква булимия изглеждат нещата. Познавам хора в семейството ми, които имат подобно поведение, но те са с отявлени преддиабетни състояния, а аз все още ги нямам. Но, фактите говорят повече от кръвните резултати поне за сега. Също така, съм забелязала, че налитам много на сладки неща.Въздържам се, въздържам се и после като ми падне пердето изяждам един буркан с шоколад примерно. Не една лъжица, не две, а всичко.
Такова агресивно ядене никога не съм имала, като настървена съм.
Според вас, има ли някаква връзка, с препаратите, които съм си била в корема година и половина и те да са ми разнищили метаболизма ???? Качвам, качвам, не спирам да качвам кила !!! Мисля, да почна Дюкан , защото преди време бях пробвала този режим и бях постигнала резултати, но се чудя дали това е най-удачния вариант? Искам, поне да  " отключа " започването да свалям кила. Знам, че може би малко от вас ще ме разберат, но за мен е много пагобно, от цял живот добре изглеждаща в моите си очи жена, да кача 15 кила. Та това са близо 3 размера дрехи !!!! Можете ли да ми дадете някой съвет, моля ? Благодаря ви предварително.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 01:29 от BlackCat12

# 338
Напротив- много от нас тук ще те разберем...🙂 Имаш типични симптоми на ИР (качване на килограми, постоянен глад, глад за сладко...), макар че не е задължително да имаш точно тези симптоми, за да имаш проблем с инсулина. Бременности, ин витро могат да влияят на инсулина, да. А някакви изследвания правила ли си? ОГТТ? Прочети добре първа страница на темата.
П. П. Тук има жени, които са родили здрави бебета, след като са адресирали проблема с инсулина, така че мисля, че си в правилната тема.🙂

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 14:04 от dolce miele

# 339
Напротив- много тук ще те разберем...🙂 Имаш типични симптоми на ИР (качване на килограми, постоянен глад, глад за сладко...), макар че не е задължително да имаш точно тези симптоми, за да имаш проблем с инсушина. Бременности, ин витро могат да влияят на инсулина, да. А някакви изследвания правила ли си? Прочети добре първа страница на темата.
П. П. Тук има жени, които са родили здрави бебета, след като са адресирали проблема с инсулина, така че мисля, че си в правилната тема.🙂
Благодаря ти. Ами, правила съм си всички изследвания, които са свързани с бременност и желание за бебе, ПКК, холестерол, триглецириди, тсх, всички полови хормини, глщкоза, инсулин. Всичко, ми е в норма. Извън някакви анти тела, които дадох на щитовидната жлеза, които са в огромни стойности. Но след като отидох на еднокринолог, ми казаха, че само заради тях, но с нормална ТСХ , няма да ме слагат на еутирокс. Съгласих се, защото не искам и тбез ова да взимам като лекарсвто поне за сега.
Та, така, озадачена съм и доста страдам. 15 кила за толкова малко време са бич, тежат ми и на сърце и на всичко, боли ме кръст, крака, задъхвам се.
Майка ми е с изкючително висок холестерол и омазняване на черния дроб, какво и с хашимото. Чудя се дали по такава линия, не съм придобила нещо семейно ?
И най-вече какво мога да изследам повече, че да разбера какво става с мен ? И каква диета да започна, Дюкан уместен ли е ? Знам, че е оплют навсякъде общо взето по света, но ми се иска поне 3/4/5 кила да смъкна, после ще му мисля, за другите режими. Така както съм сега, ми тежи и физически и най-вече на психиката, тъй като вече не се понясям...

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 01:58 от BlackCat12

# 340
Не е достатъчно показателите ти да са в норма, за да е наред всичко. Дай конкретни стойности да видим на кз и инсулин, посъветвай се и с друг ендокринолог за тези антитела.

# 341
  • на острова на мечтите
BlackCat12, и на мен всичките ми изследвания са в норма. Много малко параметри са на границата и пак не можех да сваля килограми. Прочети и виж някои видео от първа страница на темата. Много неща ще ти станат ясни. Промени си менюто. Започни да пишеш, поне в началото, какво ядеш. И най-вече се успокой! Доколкото си спомням от други жени, пробвали да забременеят ин витро се получава този дисбаланс с качване на килограми. Открила си темата тук, сега се организирай и започни да променяш начина си на хранене.
Още не съм се качила на кантара. Ще изчакам малко, че моят метаболизъм се събужда по-късно.

# 342
Като знам референтните как са за накои показатели...  просто "в норма" не винаги значи че всичко е наред.
Не разбрах тези изследвания скорошни ли са или от преди инвинро процедурите?
На Дюкан не бих се метнала, ако правилно си спомням беше доста бедна на мазнини диета и с твърде много протеин.
Храненето трябва да си го изчистиш, не в опити да отслабнеш да решиш че просто трябва да го намалиш, както прави всяка трета жена. Знам че при автоимунни процеси ограничават и повече неща отколкото когато е "само" ИР, но не ми се е налагало да задълбавам. Според мен чети и в тази насока, махаш също де що има про-възпалителни храни, а при следващо ходене в лабораторията провери и какви дефицити имаш на витамини, там желязо, при теб може би селен също.
Има в първия пост много информация, просто се успокой и сядай да четеш. Там е това от което трябва да започнеш, темите и да не ги изчетеш целите (за това би ти трябвала дълга отпуска Grinning ), тя дискусията стъпва на това че уж си ги знаем нещата дето са синтезирани в началото. Много труд е отишъл да се събере всичко това в един пост, точно за да е по-лесно достъпно без да се рови из целите теми, допълва се периодично също.

# 343
  • София
BlackCat12, да, дай конкретни стойност, защото то и 15 инсулин на гладно е в норма, ама не е ОК.
А ОГТТ тест (обременяване с глюкоза) правила ли си, там лъсват понякога проблемите на привидно безпроблемните, ето виж и тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1076165.msg38042410#msg38042410

# 344
Бях вчера на фаст, ама не издържах и към 19 си вечерях. Пак е нещо.
Много ми беше студено.
Абе пак е 24 часа фаст, мислех 36, до другата сутрин. Карай. Може би лятото ще правя по-дълъг да не ми пречи студа.

Общи условия

Активация на акаунт