Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 860
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
Елора, нормално е да ти е студено, организмът минава на икономичен режим - да пести от енергия, но по-натам, когато се адаптираш, няма да усещаш толкова често студа. Когато преди време се хранех преди 17 ч. вечерта, още към 20 почваше да ми е студено, но и това мина.
При повече от 30 часа фаст понякога ми е сънливо - организмът пак пести power, но пък това се редува с бодрост и светли моменти. В Италия с дълго ходене и глад се чувствах изключително енергична, особено през следващите дни, като се има предвид и големия разход на енергия, а и липсата на храна.

# 346
Black cat, с 3 процедури за 1 година(особено ако и трите са били със стимулация)е абсолютно възможно качването на килограми да е от тях, без да имаш метаболитни отклонения.
Стимулацията е сериозно предизвикателство за всеки организъм, какво остава за 3. Със сигурност е и била по-агресивна предвид възрастта ти.
Интересно ми дали са ти предложили изследване на имплантационен  прозорец?

# 347
Знам, че е нормално.
Ама сега вече не е толкова топло.
Не обичам да ми е студено, чак път толкова. Като си карам моя 18 часов фаст се издържа.
Обаче вчера нещо и бъбреците ме понаболяха, а вечерта  краката ми се издуха доста в прасците.
И уж пих вода, ама не пиках много. Да не би нещо новолунието да е виновно.

# 348
Знам, че знаеш, казвам ти, че и това минава.

# 349
+ 1 за хормоналната стимулация. И според мен се отразява на организма по този начин. Въпреки че не е била заради ин витро, аз също съм тук заради хормони. Ще овладееш нещата, но не се обвинявай ако се препъваш по пътя, просто продължавай напред Hug

# 350

А това с бъбреците и подуването на краката, имала ли си го.

# 351
А това с бъбреците и подуването на краката, имала ли си го.
Бъбреците са ме наболявали, защото те в този период филтрират кръв и отпадъци, нормално е да са натоварени. Леко подуване имах, но го отдадох на това, че преди фаста бях яла сирене и моркови, а и на жегата тогава, от жегата се подувам, дори и дланите ми. Добре е, че пиеш вода, за да не се застоява нищо в бъбреците и да не се образуват песъчинки.

# 352
Ясно, нормално било. Че се притесних.
Ама  като нямам голям опит с по-дълги часове, така е.

# 353
BlackCat12, да, дай конкретни стойност, защото то и 15 инсулин на гладно е в норма, ама не е ОК.
А ОГТТ тест (обременяване с глюкоза) правила ли си, там лъсват понякога проблемите на привидно безпроблемните, ето виж и тук:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1076165.msg38042410#msg38042410

Здравейте на всички, сега започвам да чета една по една статиите от първата страница. Но като за начало искам да кажа, че тази сутрин като се премерих, съм качила още 2 кила за седмица някъде. И вече въвсем се отчаях.
Ето някои стойности , които гледам и те са от август 2023. Ин витро процедури напревени : октмври 2022, февруари 2023, август 2023. С инжекции, хормонални да, със средно големи дози, но и взимане след всяка процедура на Преднизолон за около 2 седмици.
Имплантационен прозорец - никой, никога не ми е предлагал , а съм сменила 2 клиники вече.

Стойности :
Гликемия -  5,11 nmol ( 4.11-5.88)
Желязо  - 71.40 ug/L ( 15-200)
Инсулин - 3,0 uI ( 2.0 - 29.1 )
Витамини всякакви - в нормите.

Другите изследвания са ми тези пловите хормони Пролактин, Естроген, Прегестерон и тн.

# 354
  • на острова на мечтите
BlackCat12, нищо не разбирам от изследвания. Чети и почвай режимни хранене. Не е лесно нито скоростно. Но действа.
Аз с тоя шоколад днес съм нагоре 😡Яд ме е ама ще мине.

# 355
Danilu, аз пък вчера силно прегреших с два банана и малко черен шоколад, направо си изненадах организма, навярно беше шокиран от бананите, а и от шоколада. После слизах и качвах пеша стълби и вървях, вечерта к.з. беше 4.9, но се чувствам като балон тази сутрин.

# 356
Елора, браво за фаста 24 ч!🙂 Все пак имаш причина да си доволна от себе си. И на 36 ч ще им дойде времето, щом имаш желание.😉
Аз не съм имала болки в бъбреците (поне не съм забелязала), нито подуване в прасците по време на фаст. Вероятно при всеки е различно. Избягвам да правя фаст по новолуние аз- всички останали фази на Луната предпочитам (като пълнолунието ми е на първо място в класацията🥰), както и всеки друг ден от месеца.🙂

# 357
Черна котка, от тези изследвания нямаш ИР.
Дори инулинът е доста нисък.
Това май е добре, де да знам.
В тази тема аз от това разбирам. Нямаш обременяване, не знам трябва ли ти въобще. Аз не съм правила обременяване, но се самодиагностицирах, с помощ от темата и доста четене, разбира се, защото джипито ми 2 г и половина ми отричаше. Сега вече съм на лекарства. Ще и ги прасна, диагнозата, амб.лист,защото съм много ядосана лекар да ми внушава колко съм си добре. Попаднала си в правилната тема за отслабване. Виж на Шарпи един пост на предни страници, обяснява как се храним на друга съфорумка. Мислех да го копирам, за да не пишем постоянно принципите на ВМНВХ.
При теб това дебелеене не е от ИР, но с този режим още по- бързо ще отслабнеш в такъв случай.
Виж тук колко народ стана на Клечо, ох, пак се усмихвам заради Дара, и ти ще успееш.
Два пъти хранене на ден, без ориз, картофи, хляб, сладки. До ситост.
Пак препращам към скорошен пост на Шарпи.
Добре дошла и питай пак. Нямаш ИР, по това, което цитираш. Влизай в режима и това е истината за отслабване

# 358
Момичета, моята КЗ сутрин на гладно се движи между 5.5 и 5.9. На НВВМХ съм вече повече от месец. Свалих 4.5-5 кг за това време, но поддържам и калориен дефицит. Ако нямам калориен дефицит, но продължа да се храня по този начин, дали ще намаля кг още? За свалянето на КЗ разбрах, че ще трябва още търпение.

# 359
Момичета, черпя. 3 г. в брак .
Иначе сме заедно от 19 години. Трудно се дадох втория път 😀.
Гостите ми уважават режима ми и ще ядат моите работи. Снимам някаква аранжировка.
На Шарпи гъбките ще са още. Телешки език в масло. Джоланче със зеленчуци. Десертите са за гостите. Уж лави да правя, ама се концентрирах върху мръвка.
Утре ще крия, че в 17 ще дойдат приятели с подаръци, а аз съм още по анцунг. 😀

Общи условия

Активация на акаунт