Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 73

• 28 799
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
В Софармаси има, едни тъмносини са.
Нали миналото лято пусках всякакви чревни заради кз, Невето заподозря, че нещо ми ферментира и гликира в червата, но за хелико не пуснах. От страх 😬

# 421
А с направление ли са тези изследвания?

# 422
Аз си ги платих и двата пъти.
Той джипито тогава ми пусна за първи път какво ли не, та доста солидно се изръсих.
Само това ми беше зле. А два месеца си имах стомашни болки, подувания, и на гастро бях, СРДЧ, те това знаят. Ама не минаваше. Златен ми беше предният лл, още ми и мъчно, че почина млад ❤️
Ако са по каса вече, ще е от последните години. 2017 не беше.

# 423
Аз си го платих, микробиология беше.
Не вярвам да се плаща за хеликобактер от касата. Даже на гастроскопията плащах допълнително. Там с проба от стомашната стена ми го направиха.

# 424
  • София
Имаше някаква препоръка преди ОГТТ да се ядат повечко В, но колко  г дневно?
Май е го четох на сайта на Бодимед преди дни, сега не го намирам.

# 425
Имаше някаква препоръка преди ОГТТ да се ядат повечко В, но колко  г дневно?
150 грама май бяха.

# 426
  • София
Еха... Замислих се, че при последното ми ОГТТ няколко дни не ядех много, покрай грижите за майка ми забравях.
Решиа съм да опитам хранене в 9-часов прозорец, обаче имам гастрит и откак се помня - закусвам сутрин. Чисто логистично ми е трудно да вечерям в 18 ч., още пътувам от работа.
Някоя от вас храни ли се 3 пъти в такъв интервал или сте на 2 яденета?

# 427
tays, natka, Елора ,благодаря за насоките, ще изчакам да дойде и да свърши и тогава ще меря. Като дойде само един тестостерон на 3 ден ще пусна (предния път така го мерих, може да не е правилно, но за сравнение).
Cuckoo, аз не пия кафе на празен стомах, може би заради това закусваш ти. Пропусни кафето една сутрин, или го пий по-късно. Ама и не пуши на гладно, ако пушиш.

# 428
Имаше някаква препоръка преди ОГТТ да се ядат повечко В, но колко  г дневно?
При ОГТТ храната от последните 3 дни трябва да съдържа поне 150 гр. ВГХ. Това е условието за вгх.
Това е от сайта на Бодимед
Изисквания при провеждане на ОГТТ:
• провежда се със 75 g глюкоза, разтворена в 300 ml вода и приета през устата за 5 минути;
• провежда се само сутрин след 10-12-часов нощен глад;
• предходните 3 дни храната трябва да е съдържала поне 150 грама въглехидрати дневно;
• през последната седмица не трябва да е имало интеркурентно заболяване с висока температура, горно – или долнодиспептичен синдром;
• преди теста да не се приемат медикаменти, известни с контраинсуларния си ефект – кортикостероиди, тиреоидни хормони и други;
• по време на теста пациентът не трябва да се храни или да приема течности, освен вода; не трябва да пуши; не трябва да се разхожда или да извършва физическо натоварване; да липсват силни емоции; да се поддържа нормална температура на околната среда;
• гликемията се проследява изходно и на 120та минута;(възможно е лекарят да е назначил и допълнителни измервания –на 30-та, 60-та мин и т.н, както и успоредно измерване на инсулин).

# 429
  • Бургас
Гликиран хемоглобин 5.1 %(NGSP)    Здрави (недиабетици) 4,0-6,0%,    
Глюкоза/     5       mmol/l    3.3-6.0   
Инсулин     7.4       uU/ml    3,0-25,0 uU/ml   
HOMA       1.6           2-2.5 висока инсулинова чувствителност    
TSH       1.200       uIU/ml    0.350 - 4.940
Желязо    10.4       umol/l    6.0-26.0   
Феритин     34.79       ng/ml    4.63 - 204
Хемоглобин    149                         115-160   
Витамин В12   464   pg/ml    187-883; латентен дефицит <300                       
Витамин Д 3      29.7       ng/ml    20-100 оптимално ниво; >100 предозиране   
Момичета, туй са ми резултатите от тази сутрин, май трябва вит.Д да подновя, че лятото го спрях и доста се е сринал, за В12 и желязо  се чудя

# 430
Браво, на мен много ми харесват всичките ти резултати!
И аз още се чудя за Д и в каква доза, и каква форма.
Пиши, като започнеш.

# 431
bur02, чудесни резултати!
За Д на мен ми е изписан Девитон по 30к на седмица.

# 432
  • София
Не съм казала, че е трудно. Аз самата, ако искам да намеря нещо или някого, хич няма да ми се опъне.
За мен е най- малкото нетактично да се каже - абе на снимката от лето господне, дето ти изрових, която ти не си споделяла, знаеш ли, че имаш зелено на носа. За теб е напълно приемливо. Файн, нека приключим темата, след като всеки си каза мнениетою

# 433
  • София
sharpy, благодаря. Дай линк да си го запазя, търся като идиотка цяла сутрин в сайта на Бодимед.

# 434
  • Бургас
Tays, аз в началото на годината бях с вит.Д на долна граница, пих пролетта  3 месеца по 6-7000 IU дневно Вигантол плюс К2  - общо 3 шишенца изпих и юни месец  стойностите от 20 вече бяха 60,  лятото почивах и сега е паднал, така че смятам следващите 6 месеца да пия 3-4000 дневно, имам купени някакви таблетки този път, февруари-март  пак ще изследвам

Общи условия

Активация на акаунт