Лотария "Зелена карта" 2025

• 36 889
  • 384
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте а някой знае ли колко време горе-долу се чака отговор след като си подал DS-260.
Благодаря ви.
Зависи от номера.

# 301
HAS NOT BEEN SELECTED x 3

# 302
Здравейте и аз съм от изтеглените тази година в лотарията с номер 28189. Имам ли шанс да се сдобия с зелена карта?
Има шанс. Въпреки големия номер, не се знае как ще прoтекат интервютата. В много от годините Европа е била curent, (всички изтеглени стигат до интервю).
Тази година големите номера са в риск, но за догодина не се знае още.

Здравейте, аз също съм от изтеглените. Желаете ли да обменим контакти и да си споделяме кой през какво минава. Благодаря:)

# 303
Един въпрос, който не е за тук, но не знам къде другаде да питам. Как стои въпросът с туристическите визи - бързо и лесно ли ги издават? Понеже дъщеря ми отново не е от избраните, а много иска да отиде до Щатите, обмислям вариант да отиде за десетина дни като турист поне. Колко би струвал приблизително десетдневен престой, без билетите? Примерно в Ню Йорк. Предварително благодаря за отговорите.

# 304
Има тема по въпроса.

Относно разходите, отваряте "Booking" и гледате цените на хотелите за съответния период.

# 305
Здравейте, аз също съм от изтеглените. Желаете ли да обменим контакти и да си споделяме кой през какво минава. Благодаря:)
[/quote]

Здравейте моят имейл- alexandrina1988@abv.bg

# 306
Един въпрос, който не е за тук, но не знам къде другаде да питам. Как стои въпросът с туристическите визи - бързо и лесно ли ги издават? Понеже дъщеря ми отново не е от избраните, а много иска да отиде до Щатите, обмислям вариант да отиде за десетина дни като турист поне. Колко би струвал приблизително десетдневен престой, без билетите? Примерно в Ню Йорк. Предварително благодаря за отговорите.
ЗА туристическа виза се кандидатства и се дава ако преценят, че няма да остане там човек. Ако има работа, нормален  доход, някакви имоти, семейство тук, по лесно дават. Ако отиде човек просто е така без да им каже какво иска да прави там, без да каже от къде са му парите най-вероятно няма да го пуснат. Ние ползвахме Usit Colours да ни попълнят документите (понеже имах приятелка там ), но и всеки сам може сам. Интервюто 300-350 лв е май някъде сега.

Парите са относително колко трябват. Зависи колко човека ще ходят. Последно сме били 2021 Ако е за сам човек за 10 дни може би около 5К с билетите. Има и ресторанти да хапнеш и за 100$ на човек и пица за 1$ Simple Smile   Ако са двама 7-8К. Но 10 Дни са много само за НЮ Йорк само. за 2 Седмици може да се обиколи Вашингтон, Ню Йорк, Ниагара и Чикаго евентуално. Зависи  с Рент-а кар или по друг начин.
Ходили 5 пъти на екскурзия, 2-ма души преди инфлацията . г/д средно 600-650лв на ден за двама отиват(всичко включено в тази сума, Билети, спане, рентакар итн.... ) Ползваме предимно AirBNB и купуваме билети като са на промоция. Стигали сме до ЛА от София за 850лв/ч двупосочен .  Сега може би ще е по-скъпо всичко.  Колкото по дълго седи човек толкова средния разход на ден пада. Екскурзия до там може да се съчетае и с почивка в Мексико а също и да се отиде до Канада.

Последна редакция: пн, 27 май 2024, 15:59 от Svpi

# 307
Здравейте!
Аз също имам HAS NOT BEEN SELECTED,  но имам 10 годишна туристическа виза и в момента съм в САЩ.
Но тъй като не намирам тема, бих искала да питам тук. Ако някой знае нещо....
Има ли шанс за преминаване от туристическа към работна виза H1B,при условие, че имам предложение от работодател за спонсорство?
И също, ако някой знае добър имиграционен адвокат.
ЯЩе съм благодарна за всички мнения.

quote author=Sharky* link=topic=1594214.msg47037892#msg47037892 date=1696686490]
Добре дошли в новата тема:

Лотария "Зелена карта" 2025

Началото за участие в Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2025 г. е в srqda, 4 октомври 2023 г. в 12:00 часа на обяд, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-4), което е 19;00 ч. българско време и ще продължи до  вторник, 7 ноември, 2023г. в 12: 00 часа на обяд, Eastern Daylight Time (EDT) (GMT-5) или 19:00 ч. българско време.

Официален адрес за участие:  
https://dvprogram.state.gov/

Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си ще бъде публикувана в https://dvprogram.state.gov/ след 4 май 2024 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронна или обикновена поща.

Инструкции за участие на английски: https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Ins … ructions-faqs.pdf

ВАЖНО: И тази година НЕ се изисква валиден задграничен паспорт за кандидатстването.

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията „Зелена карта”. Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в Посолството.

Няма гаранция, че изтеглените на случаен принцип от програмата ще получат виза. Това, че някой е изтеглен, означава, че той има право да кандидатства за виза по програмата. Ако номерът на участника е под лимита от номера, които могат да бъдат обработвани, участникът в програмата може да получи възможност да кандидатства и евентуално да получи виза по тази програма.

Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.

Полезна и подробна информация за снимките:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-informa … oto-examples.html
Инструмент за обработка на снимките в домашни условия: https://tsg.phototool.state.gov/photo

Полезни линкове:
Съдържа много актуална информация и място за взаимопомощ
 http://britsimonsays.com

bgtousaimmigration.com

Статистика от предни години  
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/di … m-statistics.html
https://cdn.bg-mamma.com/EvR0/omC3G.jpg

Линк към темата: "Зелена карта" 2018
Линк към темата: "Зелена карта" 2019
Линк към темата: "Зелена карта" 2020
Линк към темата: "Зелена карта" 2021
Линк към темата: "Зелена карта" 2022
Линк към темата: "Зелена карта" 2023
Линк към темата: "Зелена карта" 2024

Моля ви, използвайте бутона "ИЗВЕСТИ"! Постове, които са тип "ЗАПИС", пълнят страниците от темата. Благодарим  ви предварително!
[/quote]

# 308
По удачно е да питате работодателя, вместо непознати хора.
На теория всичко е възможно.
Проверете добре адвоката на който ще се доверите, повечето работят само за пари,   не за резултати.
Другия ми съвет е, непросрочвайте туристическата. На 6тия месец излезте.

# 309
Не е невъзможно , но не е и лесно .
kristina.krilchev  е доста добър адвокат , вече няколко мои познати се ползваха от услугите й успешно .

# 310
Разбира се, че няма да пресрочвам. Аз и миналата година бях тук, пак за 6 месеца.
Свързах се с адвокат. Стискайте палци.
quote author=So Lucky* link=topic=1594214.msg48310510#msg48310510 date=1721282313]
Проверете добре адвоката на който ще се доверите, повечето работят само за пари,   не за резултати.
[/quote]

# 311
[Също така имам и работодател.
Страхотна америка с голяма компания. Запознахме се,  аресахме се и ще ме спонсорират.quote author=So Lucky* link=topic=1594214.msg48310510#msg48310510 date=1721282313]
[/quote]
Разбира се, че няма да пресрочвам. Аз и миналата година бях тук, пак за 6 месеца.
Свързах се с адвокат. Стискайте палци.
quote author=So Lucky* link=topic=1594214.msg48310510#msg48310510 date=1721282313]
[/quote]

# 312
Може ли да споделите коя е тази голяма американска компания, която спонсорира хора на B2 виза.

# 313
[ Не е известна.
И като казах голяма имах предвид от около 50 човека. В сферата на храненето.
Освен това ще спонсорира мен. Не е и няма да спонсорира други. Както казах, харесах ме се със собственичката
quote author=So Lucky* link=topic=1594214.msg48314080#msg48314080 date=1721329601]
Може ли да споделите коя е тази голяма американска компания, която спонсорира хора на B2 виза.
[/quote]

# 314
По добре се оженете, чиста работа.
Какви работи, смени на визов статут и спонсоршип.
Има ли любов, има зелена карта.

Честито и да почерпиш.

Общи условия

Активация на акаунт