Лотария "Зелена карта" 2025

• 36 885
  • 384
  •   1
Отговори
# 315
Само че вече съм омъжена. Освен това хич не си мислете,че е така лесно с брака.
И с любов, и без любов.......издънки има винаги

quote author=So Lucky* link=topic=1594214.msg48314129#msg48314129 date=1721330329]
По добре се оженете, чиста работа.
Какви работи, смени на визов статут и спонсоршип.
Има ли любов, има зелена карта.

Честито и да почерпиш.
[/quote]

# 316
Добре тогава. Спирам с майтапа.

Фирма със 50 служителя, за да спонсорира наемник, значи този индивид е уникален специалист.  Струва скъпо. Трябва да доказват че в САЩ няма подходящ кандидат. Плащат големи чарджес. Дано не те измамят нещо.

# 317
Не е толкова сложно, Лъки. Фирмата на мъжа ми доскоро беше 20 души, спонсорирали са няколко работни визи и след това зелени карти за последните петнайсет години, съвсем не за някакви извънземни специалисти. В случая ако говорим за хранителна индустрия, може би даже не става въпрос за Н1В виза, а за работните визи за сезонна работа.

Потребителката с визата - бих препоръчала наистина консултация с адвокат и отваряне на очите на четири какво подписвате, ако го правите само на база някакви лични взаимоотношения, да не ви преметне някой. Тук търговията с бели роби върви с пълна пара. В САЩ компания с 50 души персонал се води малък бизнес и ако по принцип нямат практика да наемат много чужденци (в компанията на мъжа ми 60% от работещите са пресни имигранти), на мен би ми бил съмнителен ентусиазмът им. Но успех, дано всичко се подреди възможно най-добре.

# 318
Не е толкова сложно, Лъки. Фирмата на мъжа ми доскоро беше 20 души, спонсорирали са няколко работни визи и след това зелени карти за последните петнайсет години, съвсем не за някакви извънземни специалисти. В случая ако говорим за хранителна индустрия, може би даже не става въпрос за Н1В виза, а за работните визи за сезонна работа.

Потребителката с визата - бих препоръчала наистина консултация с адвокат и отваряне на очите на четири какво подписвате, ако го правите само на база някакви лични взаимоотношения, да не ви преметне някой. Тук търговията с бели роби върви с пълна пара. В САЩ компания с 50 души персонал се води малък бизнес и ако по принцип нямат практика да наемат много чужденци (в компанията на мъжа ми 60% от работещите са пресни имигранти), на мен би ми бил съмнителен ентусиазмът им. Но успех, дано всичко се подреди възможно най-добре.

Благодаря Ви за отговора.
За .аботодателя съм абсолютно сигурна. Свързах се и с изключително добър адвокат по имиграционно право. Във вторник ще ни е първата консултация. Бих искала да Ви попитам, колко горе- долу е платила на мъжа Ви за спонсорството? На адвоката е ясно, че ще се плаща много. Интересно ми е какви такси трябва да плати работодателя. Гледах на различни места какви са таксите за H1B и H2B,но не ми стана много ясно.
Благодаря !

# 319
  • Down south
Ти знаеш ли за каква виза се класираш и съответно ще се борите?
Имай предвид, че  H-2B са свършили през април. Може би за следващата година?
Прочети и изискванията за H-1B
https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/h-1b-specialty-occupations

# 320
Ти знаеш ли за каква виза се класираш и съответно ще се борите?
Имай предвид, че  H-2B са свършили през април. Може би за следващата година?
Прочети и изискванията за H-1B
https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/h-1b-specialty-occupations
Дали ще е H1B или H2B ще го решим с адвоката.
За H2B знам, че са свършили. Не е проблем, че ще е догодина евентуално.

# 321
  • Down south
Важен момент е, дали собствениците на компанията са го правили и друг път и суответно знаят какво го очаква, като време и средства.
Друг монент е дали и доколкон покриваш уовията  за H-1B или част от тях.

Успех и сподели напредъка.

# 322
Благодаря!
Важен момент е, дали собствениците на компанията са го правили и друг път и суответно знаят какво го очаква, като време и средства.
Друг монент е дали и доколкон покриваш уовията  за H-1B или част от тях.

Успех и сподели напредъка.

# 323
  • Down south
Отговаряш/цитираш мнения по начин, който дава индикации.

# 324
Привет ние сме избрани за 2025 година
Попълнихме ds-260
Спешно имам нужда
#отваряне на ds-260
Може ли да ми съдействате на кой имейл да пиша за отваряне на ds-260 за корекция на информация
Предварително благодаря

# 325
Здравейте да попитам за тези който са изтеглени в таз годишната (2025 )лотария за ЗК кога започват интервютата.

# 326
Здравейте да попитам за тези който са изтеглени в таз годишната (2025 )лотария за ЗК кога започват интервютата.
Октомври

# 327
Здравейте, успех пожелавам на всички, които са кандидатствали за тази година. Аз ще си пробвам късмета тази година, Октомври месец. Четох тук, в travel.gov сайта, и къде ли не, но нещо все ми се изплъзва като информация. Това, което разбрах, е ако бъда изтеглена, то ще е от Май 2025 до Септември 2026 и няма да мога да отпътувам до 2026-7, така ли? Инфото в сайта им ме обърка много. Там пише следното “ The DV-2025 registration period opens on October 4, 2023, and closes on November 7, 2023 12:00 PM EST. DV-2025 Entrants should keep their confirmation number until at least September 30, 2025.”. Правилно ли го разбирам? Също така, ще съм благодарна, ако някой, който е успял на скоро да имигрира може да даде някаква връзка, тъй като имам някакви въпроси, които така и не видях някъде да са отговорени.

# 328
  • Сф
Новата кампания ще почне октомври 2024 за заминаване 2026.
Октомври 2024 регистрация
Май 2025 теглене на печелившите
Юни 2025- септ 2026 са интервютата, в  зависимост кой номер си и кога си оправила документите.
Заминаването е до 6 месеца след медицинския преглед (долу- горе 6 месеца след като си взела виза).

В предишните теми има много споделено от заминали форумци. Кажи какво те интересува

# 329
Новата кампания ще почне октомври 2024 за заминаване 2026.
Октомври 2024 регистрация
Май 2025 теглене на печелившите
Юни 2025- септ 2026 са интервютата, в  зависимост кой номер си и кога си оправила документите.
Заминаването е до 6 месеца след медицинския преглед (долу- горе 6 месеца след като си взела виза).
Малка поправка - Не е юни 2025, а октомври 2025.

Общи условия

Активация на акаунт