Сто и трета плетаческа тема

• 34 435
  • 781
  •   1
Отговори
# 105
Втората можете да я изгладите с ютия без проблем , но първата е малко по сложна заради плата . Задължително ако я гладите сложете кърпа от горе .

ПС : Мами най - вече тия които плетат чанти . От къде си купувате аксесоарите като халки, карабинки , закопчалки и т.н. Дали няма да намеря в някоя кинкалерия , че не ми се поръчват онлайн ?

Последна редакция: пт, 24 ное 2023, 13:26 от alisa212

# 106
  • Бургас
Намират се по кинкалерии, понякога и дръжки, но като цяло трудно и често за едни дръжки се налага да поръчвам още една камара прежди за да хвана доставката.Може в София да е по-добре положението.

# 107
Намират се по кинкалерии, понякога и дръжки, но като цяло трудно и често за едни дръжки се налага да поръчвам още една камара прежди за да хвана доставката.Може в София да е по-добре положението.

Като цяло най - много ми трябват металните неща , дръжките не чак толкова .

# 108
По " Пиротска" съм намирала подобни аксесоари, но това преди пандемията срещу спирката на трамвая на Колоните имаше няколко магазинчета.

# 109
  • София
Аз само 2 пъти съм поръчвала халки и карабинери, както и бохо дръжки от плат, но никога от физически магазин.
Просто го правя в комбинация с прежди.

# 110
За гладенето мога да предложа да опиташ само с пара от ютията. Някои материи по този начин се отпускат достатъчно, така че да изглеждат "гладки". Първо бих я фиксирала както предложи Мьос, и после отгоре много внимателно с парата. А и като я сложиш под стъкло, втората която няма плат ще се изпъне съвсем.

# 111
Втората можете да я изгладите с ютия без проблем , но първата е малко по сложна заради плата . Задължително ако я гладите сложете кърпа от горе .

ПС : Мами най - вече тия които плетат чанти . От къде си купувате аксесоарите като халки, карабинки , закопчалки и т.н. Дали няма да намеря в някоя кинкалерия , че не ми се поръчват онлайн ?
Ако става въпрос за София, има един магазин
за кожи на ъгъла Цар Асен и Денкоглу. Има доста неща, но не съм сигурна дали и това което търсите.  Но много копчета, дръжки, ширити...

# 112
,,Само да питам,, 😊
Как завършвате върха на чорапите? Решила съм да се науча да ги плета, като започвам от ластика. Докарах ги до края, но не мога да ги ,,снадя,,. Гледах в нета, но проблема е там, че аз плета по т.нар източен способ. Моите бримки са напред с лявата страна и нищо не се получава, защото при рускините отпред е дясната част. Моля, кажете какво правя?

# 113
Най много различни дръжки и аксесоари има във фейсбук, продавачи като Аффе ЕООД. В Емарт също са заредили някои неща, но са по скъпи.

# 114
Търсих нещо в старата тема и попаднах на този пост.
Момичета, имам нужда от идея. Изплетох шал, ще сложа снимка за да добиете представа за преждата. Тя е тежка, плътна и тънка.
Краищата на шала не ми харесват така. Искам да му придам по-завършен вид, хрумна ми да го обрамча на една кука. Моля за идея, каква плетка да ползвам? Ако може с картинки или клипче, не мога да чета схеми. Също така не мога да преценя дали имам останала прежда за 5 или за 50 реда, просто ще плета докато свърши.
И какъв номер кука е подходящ за такава прежда, същия като иглите или по-голям?

Флоксче, да ти дам идея за друг път. Изплетох си триъгълен шал от есенния принт на ализе артисан. Крайчетата ги плетох с вариант на двойна крайна бримка, ( двойная кромочная) и стана добре. Исках по-удължени бримки в края и поемах първите две без изплитане, като конеца минава между двете.

Ето красиви крайчета:

# 115
  • София
Благодаря за съветите за гладенето! Втората изгладих с пара, стана идеална, но е дебела и много повдига стъклото. Тя ми беше резервен вариант точно по тази предполагаема причина.
Утре ще се занимавам с първата (комбинираната с плат). Мьос, върху каква повърхност да забождам? Имам експандиран полиетилен, но за малко не стига размерът.
Може би върху велпапе , през плат?

# 116
ЗаСлон, не я виждам добре, но първата ми се струва шита, а не плетена. При всяко положение ще трябва да я гладиш, заради вътрешната част. Глади  я внимателно от средата към краищата с изтегляне на ютията, да е леко влажна, за да се изглади без гънки.
Блокиране може върху плоскости фибран, продават в магазините за строителни материали, някои железарии.

# 117
Здравейте, може ли малко помощ за превод на следния израз:
 для рукава 4 раза связать группу

# 118
Мьос, върху каква повърхност да забождам? Имам експандиран полиетилен, но за малко не стига размерът.
Може би върху велпапе , през плат?
Всичко, което е подходящо за забождане, търпи мокрене и няма да оцвети карето. Стиропор, постелка за йога, меките детски килимчета за игра, нещо гумирано...

# 119
  • София

Като цяло най - много ми трябват металните неща , дръжките не чак толкова .

Емарт имат физически магазин в София... горе-долу срещу Синагогата. Александър имат при пазара, там, където има паркинг.

,,Само да питам,, 😊
Как завършвате върха на чорапите? Решила съм да се науча да ги плета, като започвам от ластика. Докарах ги до края, но не мога да ги ,,снадя,,. Гледах в нета, но проблема е там, че аз плета по т.нар източен способ. Моите бримки са напред с лявата страна и нищо не се получава, защото при рускините отпред е дясната част. Моля, кажете какво правя?

Значи за да се получи нещо гледаш не коя част / кой крак на бримката е към теб и съответно да бъркаш в същия, а гледаш кой идва по-напред при теб и при тях. И винаги бъркаш в онзи, който идва напред, независимо дали е откъм теб или от задната част на иглата за право изплетена бримка. Бъркането в задния крак води до превита бримка. По принцип кой крак ще е отпред зависи от посоката на увиване на куката при образуване на бримката, но е излишно да се учиш да извиваш "обратно" заради едни чорапи, няма да ти е удобно. Просто прави каквото правят те, но в обратен ред... трудно ми е да го обясня. Имала съм преди много години такъв проблем с пчелната пита, обясни ми я жена, която плете "наопаки" на моето, но тогава нямаше интернет... за по-смислено обяснение трябва повече информация - кое е точно клипчето, което се следва и какъв е проблема, който се наблюдава.

i.s.vasileva, предполагам става дума (може би) за мотив? Не е конкретен термин, трябва да е група от бримки, за която е ставало дума по-рано...

Последна редакция: нд, 26 ное 2023, 15:41 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт