Сто и трета плетаческа тема

• 35 301
  • 781
  •   1
Отговори
# 135
Минавам да ви покажа какви играчки плетох. Много интересно занимание се оказа

Браво, но един съвет. Тези, които са с тънката прежда сте ги плели доста хлабаво, с плюшена не съм плела и не мога да кажа със сигурност, ама май и те са хлабави. Трябва да са доста стегнато плетени играчките, защото пълнежа започва да излиза от дупките. В началото като се зарибих по плетенето на играчки 2 или 3 я изплетох по хлабаво и след играта на дъщеря ми и второто пране направо я изхвърлих в коша, защото тя започна да вади пълнежа. А не ми изглеждаше хлабава като я плетох.

# 136
Аз плета хлабаво и изобщо се отказах от плетене на играчки по тази причина.

# 137
Аз също доста се зарибих с плетенето на играчки - и с плюшена прежда, и с Джинс. По мои наблюдения и опит, за да се получават добре изплетени и без дупки с Джинс трябва да се плетат с кука № 2, а с плюшената прежда максимум с № 4. И всяка следваща играчка става все по-хубава. Опита много обогатява и задобрява!

# 138
  • София
И аз имам поръчка от малката госпожица и взех от плюшената прежда, даже оня ден се зарадвах, че случайно намерих очички, но никак не съобразих, че са боцкащи, а не безопасни...поне са по 1.50 за 10бр, та не ме е яд толкова...

# 139
И аз имам поръчка от малката госпожица и взех от плюшената прежда, даже оня ден се зарадвах, че случайно намерих очички, но никак не съобразих, че са боцкащи, а не безопасни...поне са по 1.50 за 10бр, та не ме е яд толкова...

След като им сложиш тапичките можеш да ги нагрееш леко със запалка и да ги затъпиш. Азтака правя когато правя играчка за по-малки дечица.

# 140
  • София
Тези, които взех са като пинчета. Мислех да счупя острото и да опитам да ги лепя с капка горещ силикон.

# 141
Момичета, радвам се да ви съобщя за отварянето на един нов български магазин за качествени италиански бобинни прежди. За сега е само в Инстаграм, скоро очакваме и отварянето на физическия магазин в София. Насладете се на прежди:
https://www.instagram.com/sonature_yarn/?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA%3 … %3D&utm_source=qr

# 142
  • София
Здравейте, минавам за съвет от знаещите и можещите. Купих си наскоро прежда, от която искам да оплета дълъг елек или нещо подобно:

Преждата е дебела, ще я плета поне с 10-ка, така че ще наплита бързо. Бих искала да я оплета от едно парче като оставя дупки за ръкавите.  Моля, дайте съвет и акъл как точно да го направя или подходяща схема. Благодаря предварително.

# 143
Гледам в инстаграм , че изплитат гърба и после явно отделно двете части , които не са свързани за предница после или зашиваш или съединяваш с куката. Изплиташ си и правоъгълници за джобчета и зашиваш и тях .

# 144
Здравейте, минавам за съвет от знаещите и можещите. Купих си наскоро прежда, от която искам да оплета дълъг елек или нещо подобно:

Преждата е дебела, ще я плета поне с 10-ка, така че ще наплита бързо. Бих искала да я оплета от едно парче като оставя дупки за ръкавите.  Моля, дайте съвет и акъл как точно да го направя или подходяща схема. Благодаря предварително.

На мен много ми харесва от този тип:

И това, въпреки че е по-скоро жилетка:
https://makeanddocrew.com/habitat-cardigan-beginner-crochet-sweater-part-1/

# 145
Принципно може да започнеш цялата широчина на обръч, плетеш до подмишниците и там разделяш на три (изплиташ височината на гръб и две предници с оформяне на яката) , след това зашиваш раменете и яката . Джобовете отделно плетеш два правоъгълника и зашиваш, но аз лично харесвам вътрешни и бих оставила отвор.

# 146
Принципно може да започнеш цялата широчина на обръч, плетеш до подмишниците и там разделяш на три (изплиташ височината на гръб и две предници с оформяне на яката) , след това зашиваш раменете и яката . Джобовете отделно плетеш два правоъгълника и зашиваш, но аз лично харесвам вътрешни и бих оставила отвор.

Точно така правя и аз, не обичам да съединявам парчета и което може винаги го плета заедно. Яката я заплитам към зашитата основа. Ако слагам ръкави, и тях ги заплитам директно към дупката между предница и гръб.
Ако заплетеш жилетката отгоре като за реглан е още по-лесно, няма да шиеш изобщо нищо.
Но тогава "раменете"  и яката стоят по съвсем друг начин, може да не ти хареса как изглежда изплетеното без ръкави.

# 147
  • София
Благодаря на всички отзовали се. Дадохте ми страхотни идеи. Сега ще умувам. . Идеята с реглана е добра, но  за това задължително ще ми трябва схема. Пускам снимка на преждата.  Най-специфичното е, че нишката е с диаметър 10мм, т.е. доста е дебела и външни джобове ще са груби. Не знам защо са написали 20 мм. Това е 1 кг, 160 м. Имам две такива парчета.

Последна редакция: чт, 07 дек 2023, 20:34 от босоногата херцогиня

# 148
Джобовете ги направи вътрешни- според желаната ширина оставяш бримки на помощна игла, а същия брой наддаваш на следващия и плетеш нагоре.

# 149
Може да бъдат и кожени или платнени . Ще стои готино . Зависи на 1 или 2 куки ще плетеш . Потърси някоя схема в нета .

Общи условия

Активация на акаунт