Сто и трета плетаческа тема

• 34 044
  • 781
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Аз пък плетях без да намятам зад врата и ставаше досадно бавно и ми се схващаха ръцете, та целенасочено се приучих да плета с преждата зад врата.

# 286
  • Варна - Черна гора
Не мога да се стърпя да не споделя
кукли
Снимката е от FB групата "Да плетем във Facebook"

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 11:14 от _ilka_

# 287
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не мога да се стърпя да не споделя
кукли

не можах да отворя Simple Smile а ме загриза любопитство.

благодаря за табличката, дали може да се помоли модератор да я сложи на прва страница?
или пак да я пуснеш в началот она новата тема. Simple Smile ще е полезно Simple Smile

# 288
Добре дошла, Лия! Бях съвсем начинаеща, когато се регистрирах и тук се научих да плета. Желая ти успех!

Илка, много свежи чорапки!

Чорапите ги плета с игли №5 за дебела прежда и игли № 2,5 - 2,75 за тънка прежда. Започвам от пръстите, петата започвам на 4/5 от дължината на ходилото, плета диагонална пета.
Тези са №37, ходило 23,5 см.,  48 бримки в ред, пета от около 18,5 см., игли № 2,5.  От едноцветни гранчета на ализе комфорт сокс 420м/100гр., бяха остатъци, затова ги нашарих както дойде.

Не мога да плета зад врата с тази алергия. Майка плетеше така и се опита да ме научи, но точно с това зад врата ме загуби тотално. Сега се научих от руските клипове да държа преждата с лявата ръка  и плетенето ми хареса.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 23:25 от Diorela

# 289
  • Бургас
Мисля, че някой пита, но дали имаше отговор за тази плетка.

Хоризонтално знам как да стане, вертикално може би просто се разплита 1 или 2?

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1203046002.html

# 290
  • Балчик
Мисля, че някой пита, но дали имаше отговор за тази плетка.

Хоризонтално знам как да стане, вертикално може би просто се разплита 1 или 2?

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1203046002.html
Вижда се, че все пак преждата е ефектна, но според мен се е получило чрез изпускане на бримка/бримки,  изплетените ивици се движат по дължината на потника
Чрез проба-грешка ще се улучи как е най-добре.
Харесва ми за младо и финно същество Smiley

# 291
  • Бургас
На мен ми хареса за мен.Не съм  фино същество към момента, но няма да го направя с ефектна прежда, а по-гладка, леко по-дълго, за върху потник.  Laughing

# 292
Това са си класически изпуснати бримки, харесва ми и на мен доста. Задължителна проба, за да се сметне добре ширината на готовото изделие, защото в процеса на плетене няма да е ясно какво ще се случи след изпускането на бримките накрая.

# 293
  • Варна - Черна гора
nas_nina, сладурът е пипнат от всякъде и си заслужава отделеното време за довършителни работи.
Аз изплетох елече и терлички за един малък юнак.
Ползвах прежда cool wool  на Performance. Избрах я заради състава и това, че е 200 м в 50 г, т.е. плетивата ще станат тънки и леки, но пък ще топлят. За първи път плета с нея, но съм повече от разочарована.
Нишката се дели при плетене и много трябва да се внимава, но да намирам трескички и сезалчета в нея не е много приятно. Все пак производителя я определя като прежда от висок клас.
Изненадата дойде след изпиране. Слагам снимка в скрит текст, че не е за показване Rage
Скрит текст:
Преждата не е равномерно обагрена и наподобява батик, ама не точно ...
За чорапи може и да става, но за друго категорично НЕ!
Имах намерение да изплета жилетка като на armeria, но не и с тази прежда. Ще плета чорапи "Бенетон" Sweat Smile
Допълвам поста си със снимки на преждата с уточнението, че е купена on-line.
Скрит текст:

# 294
От тази същата прежда имам половин килограм лилаво. Мислех да плета жилетка за едната внучка и сега направо не знам дали да я започвам?!?

# 295
  • Варна - Черна гора
От тази същата прежда имам половин килограм лилаво. Мислех да плета жилетка за едната внучка и сега направо не знам дали да я започвам?!?
Може Вашата да е друга партида и от по-качествена суровина.
Изплетете мостра, изперете и ще си покаже.

# 296
  • Бургас
Изплетох си една чанта.Имах малко по-различна идея как да стане.Исках да е твърда, но не знам как да го постигна, исках друг вид дръжка, но само това намерих офлайн.Този път и онлайн не намерих, от Али ако поръчам има да чакам.Не мога да разбера защо не зареждат по тия магазини.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070224454970

# 297
Може да ползваш нещо твърдо между плетивото и подплатата, което да пази форма. Тънките пластмасови папки са удобни - режат се лесно, леки са. Ето тази чанта  стабилизирах точно с такава папка, пришита под подплатата:
За хубави дръжки - може да попиташ в някое кожарско ателие да ти направят, ако имате наоколо. Може да попиташ и при обущари.
Но изборът и цените при китайците няма кой да предложи. В случая първото ми попаднало от Тему:

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 09:03 от Mößbauer-Effekt

# 298
На клипчета гледам, че защиват мрежа за шпакловка от твърдата и от горе подплата. Не зареждат да.

# 299
Може да погледнеш във фейсбук, аффе ООД например, но и други продавачи. Предлагат по-разнообрзни дръжки, основа за чанта и други аксесоари.
Yarn mania  скоро разпродаде неща, но във фейсбук страницата им. Може да им пишеш да видиш какво има останало.
Това за аксесоари изкуствена кожа.
За естествена не знам, вероятно кожар.

Общи условия

Активация на акаунт