Сто и трета плетаческа тема

• 35 351
  • 781
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
И аз имам мерак да си изплета кукла, дано скоро да подхвана, че много проекти ми се въртят в главта, а не ми се седи с часове. Чувствам едно изгърбане, а вчера тествах една плетка, където има малко повече усилие-вечерта бях с болка и подуто на дясната ръка , чудих се от къде и днес като заплетох разбрах.

Много е зарибяващо с тези дантели, не мога да се нарадвам на роклята, вече трети път я слагам. Чудя се сега какво още мога да подобря.

# 601
# 602
Размера предница/гръб, миля, че зависи и от бюста. Едно е тесен гръден кош и голям бюст, ако са с един размер, гърбът ще стане много широк. Ако бюст е малък, тогава еднакъв размер. Поне на мен така ми се струва, че е правилно, но не разбирам от кройки, нека и другите да кажат. Ех, къде се загуби Анжи. Simple Smile

# 603
Аз сега плета донът възглавничка, плюшена прежда, като купя пълнеж ще го довърша и ще го снимам. Гложди ме да го изпера преди да го напълня...някак се подрежда и напасва като изпера след изплитане.   Бихте ли изпрали плюшена прежда без нужда, само за да се намести плетката?

# 604
Аз пера всичко преди употреба. Преждата е минавала през машини, висяла по складове, замърсена е. а и плетивото действително става по-равно.
Не съм плела с плюшена прежда и не зная как изглежда след пране.

# 605
Плюшената не носи много на пране, зависи де

# 606
Аз пера всичко преди употреба. Преждата е минавала през машини, висяла по складове, замърсена е. а и плетивото действително става по-равно.
Не съм плела с плюшена прежда и не зная как изглежда след пране.

Съгласна съм с теб . С не много топла вода , в легена и после внимателно се слага да съхне . Така се намиста плетката . Всичко , което се плете се пере и така се ползва каквото и да е .

# 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
лятото свършва, малко есенни идеи Wink

имам толкова много прежди, толкова много желание, а не похващам нищо. не знам какво ми става.

# 608
  • Бургас
Добри, не си само ти.И аз не съм от най-продуктивните.Плете ми се, като видя нещо си мечтая как ще го направя, а като трябва да седя с часове и да буча, разплитам и да се изгърбвам не ме свърта дълго на едно място.

# 609
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на мен зора ми е да почна.
Simple Smile малко като героя на Тодор Колев "много хубаво свири, но трудно почва"
а като не потръгне добре съвсем ми се отщява.

ей сега нищо не върви.
чантата три пъти разплитам и все се разширява. не знам още колко разплитания ще издържи хартията.
дупчестите ръкави - едните направих за норматив! три дена в германия и всичко свърших.
другите ги разплитам трети път, първо дупките бяха малки, после беше тясно, сега пък си намерих пропуснато...
пак ги натиснах, но меракът се изгуби някъде.

а и нали се боря с университеите на Горинич....

# 610
То е от времето това момичета. На мен нито ми се плете, нито ми се чете. Не ми се и седи само бира ми се пие 😂. Пък колко модели и схеми имам на твлефона си. Пък колко съм запазила във Фейсбук и Инстаграм. Цял живот няма да ми стигне, нооо..

# 611
  • В полите на Пирин планина
А и колко прежди ме чакат в шкафовете... Simple Smile))

# 612
Не съм плела от месец поне. Имам два тестерски шала пред завършване и един готов за снимане, но нямам ли муза, не пипвам плетиво, нито фотоапарат... Ще им дойде момента.

# 613
А и колко прежди ме чакат в шкафовете... Simple Smile))

А лошото е , че продължаваме на купуваме и да трупаме . Някой плел ли е със Симфония или Симфония Дрийм . Интересува ме за една блуза колко кълбета ще ми ,, отидат '' ? Поръчах 2 , но ме съмнява да ми стигнат .

# 614
Момичета, спешно имам нужда от някое хубаво моделче на елече за 2-годишно момиченце за подарък.
Моля, предложете нещо на обръч. Както и ориентир за размери. Simple Smile
Предварително благодаря!

ПС
֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍, не съм плела със симфония, но изглежда с добър състав. Възможно е да се отпусне малко на дължина, заради вискозата. Мисля, че 2 ( 500 метра) няма да ти стигнат за блуза, особено с ръкав. Виж какъв разход дават тук
https://hobiyarn.com/symphony-dream-yarnart
Може да ги питаш и по телефона за разхода.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 09:54 от Diorela

Общи условия

Активация на акаунт