Сто и трета плетаческа тема

• 35 317
  • 781
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря, х HAPPY х !  
Да не би вече да си намерила време да плетеш на 2 игли? Laughing

# 676
  • Бургас
Аз започнах с трикотажни прежди/макрамета - панери, кръг, квадрат. Така де вижда най-добре какво правиш.

# 677
Благодаря, х HAPPY х !  
Да не би вече да си намерила време да плетеш на 2 игли? Laughing
Не! Но знам как и някой ден ...ще имам време Hug

# 678
Някой знае ли прежда от 95% вълна и 5% еластан?
Марката ми трябва.
Здравейте!
Прежда с еластан в кълбенца, лично аз не срещах.
Има такава на бобини, но е от стокова. И с различен процент съм срещах, макс. 12% 
Прежда с еластан е специфична прежда, Преди плетене на изделие трябва да се направи голям образец, да се мине първо добре с ютия , после пране, пак ютия след като изсъхне и чак тогава да се брои за изделие. Платно става чудесно и еластично - мерино(вълна) и кашмир стават такова интересно, сякаш много дребна като  хавлия, а например мохер или алпака стават като козинка.
Например като съм плела палто-кардиган добавях нишка мохер с еластан и нишка кашмир/памук/еластан кем основна прежда и доста уплътних платно, но то остана пластично.

# 679
Здравейте, за да не отварям нова тема, ще попитам тук - можете ли да ми препоръчате курс по плетене за абсолютно начинаещи. По възможност присъствен, а не онлайн. Благодаря.
Браво, хубаво желание. Някои казват че плетене е като разтоварване.
За мен лично получавам кеф, че мога да изработя това което ми харесва.
Тук вече писали различни неща, но наистина може по ютуб да се научи.
Първо купете хубави игли, нема за първо едни. Ако обръч (препоръчвам имено обръч) не такъв  който има обикновена корда, ще ви дразни. И не евтин акрил, защото за всеки е различно, но за мен тактилно не е приятно да се работи с него,  не красиво се подреждат  бримки, цветове са а_ля 80 и изделие изглежда 🥹
Има и много качествен акрил или така да кажа изкуствена прежда.
И започнете с това да се научите да набираете бримки и да плетете лицеви и опакови. Така първо можете да изплетете шал. Хем ще имате за зима, хем ще натренирате. А после вече по-сложни неща ( макар че те не са сложно, а по-пипеави).  Успех. И споднляйте, как вървят нещата.

# 680
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Едно приятелче очаква внуче. Още не се знае момченце или момиченце, затова реших одеялцето да е неутрално.
Но не мога да реша кое ми харесва повече - дясното е с по-голяма кука, по-меко и по-рвхаео е. Лявото е с по-малка, не е толкова мекичко, но дупките са по-прилични.
Съвети?

# 681
За мен лявото. Аз не харесвам хлабави плетки.

# 682
Simple Smile продължавам с лявото тогава. Simple Smile

очаквайте включване Simple Smile Simple SmileSimple Smile

# 683
почти 60х60 и преждата свърши

тия дни ще се разходя до магазина за прежди. ако намеря ще е супер. ако не - имам идея Wink

# 684
Здравейте,
Може ли комплект метални игли за плетене да са в ръчен багаж (Wizz)? (за подарък са)
Скрит текст:
Благодаря!

# 685
Въпрос на късмет и лична преценка на проверяващия багажа екип. По принцип не може. Аз съм прекарвала забравени по погрешка метални игли за плетене в чантата, единични бройки, не комплект. Правили са ми забележка, но са ме пускали без да ги конфискуват.

# 686
Аз не бих рискувала. Минавала съм с една кука, която бях сложила в едно отделение заедно с ключове и химикал. Обаче с цял комплект не бих рискувала, няма да мога да го прежаля. . . Simple Smile

# 687
онова още е до никъде, а се хванах с друго.
топли есенни цветове са. снимано е на лампа и изглеждат по-убити

# 688

Коя е преждата?

# 689

[/quote

Как се плете така на ъгъл. Много интересно се получава

Общи условия

Активация на акаунт