Сто и трета плетаческа тема

• 34 035
  • 781
  •   1
Отговори
# 240
AVA ROSE, може ли схема, или линк, или в краен случай клип за качулките.

Аз, като цяло не знам дали съм начинаеща, средно напреднала, силно надпреднала или изобщо къде съм в класацията на плетачките. С куката и иглите се познавам от 7 годишна, благодарение на баба ми.Heart Плетох едно известно време, когато през ваканциите ни оставяха при нея, после ме затряска пубертета... Години не бях плела. Над 20. Но се оказа, че това е като карането на колело - не се забравя. Сега плета основно играчки, защото ми харесва това, че виждаш крайния резултат бързо (и защото плета много стегнато, пак благодарение на баба ми. ) А и ми доставя удоволствие да знам, че ще зарадвам някое дете. Моите са вече големи за играчки от тоя тип, но продавам, и получавам обратна връзка от купилите ги хора, и определено децата ги харесват. Ще пусна снимки, но сега пиша от компютър, а всичките ми снимки са в телефона.

Та, здравейте, колежки! Преждата все не ми е достатъчна.

# 241
Добре дошла в темата! Simple Smile

nod32, опитай с друга схема на наддаване, например тази:
https://bg7day.com/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1 … %BB%D0%B0%D1%8117
Може да опиташ и друг начин на съединяване на  последна бримка и1-ва в реда и започване на новия ред. Има най-различни начини. Нещо много е отчетлива първата бримка, а при последната имаш наддваки  и се получава някакво силно изкривяване изведнъж. Раагледай повече клипове, пуска ти подходящи по подразбиране.
Струва ми се, че едни бримки са ти по-стегнати от други.
Както и Галчудо ти е казала, гладенето много помага и намества кръга.

# 242
Добре дошла в темата! Simple Smile

nod32, опитай с друга схема на наддаване, например тази:
https://bg7day.com/%D0%9C%D0%B0%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D1 … %BB%D0%B0%D1%8117
Може да опиташ и друг начин на съединяване на  последна бримка и1-ва в реда и започване на новия ред. Има най-различни начини. Нещо много е отчетлива първата бримка, а при последната имаш наддваки  и се получава някакво силно изкривяване изведнъж. Раагледай повече клипове, пуска ти подходящи по подразбиране.
Струва ми се, че едни бримки са ти по-стегнати от други.
Както и Галчудо ти е казала, гладенето много помага и намества кръга.
Благодаря много! Аз пак изплетох дъното, направих и 3 реда нагоре. Сега дъното изглежда що-годе добре, но нагоре изобщо не придоби форма, направо си прилича на чиния.
Ще прегледам приложения клип, дано стане накрая.

# 243

Малка част от моите творения.

# 244
Много красиви играчки, впечатлена съм.

# 245
Mößbauer-Effekt, благодаря. Relaxed
Аз също съм впечатлена от Вашите шалове. Един имам, почти изплетен, но нещо не мога да го харесам и съответно мотивацията ми да го завърша клони към нула.

# 246
Много красиви играчки, всяка има свой характер! Пипи е много забавна. Simple Smile

nod32, първо изглади кръга да се изравни малко, преди да започнеш стените. Ако са много широки, направи някоя свивка в първия ред. Аз така направих с една чанта от рафия, но беше много по-тънка преждата.

# 247
  • Балчик
AVA ROSE, може ли схема, или линк, или в краен случай клип за качулките.

Мога да ти предложа това, по което съм ги плела ,в ютуб обаче е пълно, на търсачка търси - капишон или капор спицами, ако ползваш руски/ аз само руски ползвам/. Малко го промених.

# 248
  • Бургас
Много ми се иска и аз да изплета някой ден кукла.

Без цел каква прежда ползваш?

Аз пак започнах същата паутинка като миналата година , дано този път я направя годна за носене извън къщи, но много бавно ми върви.

# 249
AVA ROSE, благодаря!

Галчудо, за Пипи и другата кукла, за тялото използвах YarnArt Jeans. Лилавата рокля е от някакво Ализе, но не помня точния модел, памук беше.
Ан Шърли е плетена с конци за бродиране, но не мулине.
Мечето е ясно - YarnArt Dolce, която бях категорична, че няма да плета никога, ама... никога не казвай "никога", роклята и панделката са от джинс пак.

Последна редакция: вт, 23 яну 2024, 11:11 от Без цел

# 250
  • Бургас
Без цел, за бродерия имаш предвид тези на кълбета ли? Ан Шърли трябва да е с рижата плитка.

# 251
Галчудо, да, точно на кълбета, която е. Макар че съм плела и мулине, става много красиво, но е крайно неизгодно като цена. Но то си е нормално, де, все пак предназначението му е съвсем друго, и там разхода не е толкова голям.
И да, Ан Шърли е със зелената рокля и рижата плитка.

# 252

Преждата е от полския сайт https://kokonki.pl/ , където мога да избирам цвят, състав, метраж и брой нишки според конкретния дизайн, който съм решила да плета. Много съм доволна от тях.

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 10:45 от Mößbauer-Effekt

# 253
Мьос, много са ти красиви шаловете и с хубави цветови комбинации. Ти и със затворени очи ще ги изплетеш, така си се специализирала. Simple Smile
С каква дължина и на колко нишки излиза един такъв шал? Какъв състав предпочиташ?
Не ти ли излиза скъпа доставката от Полша?

Последна редакция: ср, 24 яну 2024, 15:24 от Diorela

# 254
Не, много разумни са им цените, вкл. доставка.

Общи условия

Активация на акаунт