АНДАЛУСИЯ

• 42 226
  • 751
  •   1
Отговори
# 90
Ако няма да спите, шофьорът как ще дегустира вино? Вие си знаете, но за първо посещение с набелязани поне 4 града, бих ползвала обществен транспорт. Настаняване в супер център и обиколка на корем.

Вижте, аз наистина питах за съвет само за нощувките.
За транспорта нямам колебания, със съпруга ми не пътуваме от вчера. И вино не дегустираме от вчера.
Да пиеш и да дегустираш са различни неща. Тази вечер например съм на винен курс, почти всички сме с колите, вкл. преподавателят. Но да, разбирам въпроса Ви - масово се смята, че дегустация и пиене са едно и също.
Нека не разводняваме темата Blush

# 91
  • Пловдив
Ние доматите с колците ги ядем. И на дегустация никога не сме били, нито знаем какво е.
Питате за логистика - даваме идеи точно за нощувките. Правете си плана, както намерите за добре.

# 92
Ние доматите с колците ги ядем. И на дегустация никога не сме били, нито знаем какво е.
Питате за логистика - даваме идеи точно за нощувките. Правете си плана, както намерите за добре.

Наистина не разбирам тона Ви. Прочетете ми пак въпроса и Вашите отговори.
Аз питам дали е добра идея да се нощува в Гранада и Кордоба, Вие отговаряте, че не знаете защо ми е кола...
Не съм питала дали да съм с кола, нали?
Все пак обясних защо ми е, а Вие отново изскачате с въпрос как щял да кара шофьорът, ако е дегустирал.
Като сте толкова наясно с дегустации и т.н. , защо задавате подобни въпроси? Сега пък доматите и колците...
Кому е нужен целият този негативизъм? Хайде по-спокойно, моля!

# 93
  • Пловдив
Когато аз търся информация и съвети, а хората ми ги дават на база личен опит, поглеждам от тяхната гледна точка и защо препоръчват или не дадено нещо, а не се втурвам да обяснявам колко са невежи /без въобще да знам дали това е така/.
Приключвам темата и спама.

# 94
Когато аз търся информация и съвети, а хората ми ги дават на база личен опит, поглеждам от тяхната гледна точка и защо препоръчват или не дадено нещо, а не се втурвам да обяснявам колко са невежи /без въобще да знам дали това е така/.
Приключвам темата и спама.

Когато Вие правите нещо, сте в правото си да го правите както искате. Аз също, когато ме питат единствено дали е добра идея да се спи някъде, не изскачам с изявление "не знам защо ви е кола". Допускам, че някои въпроси вече са решени. Виждате ли, даването на себе си за положителен пример не е особено продуктивно. То е ясно, че всеки за себе си е положителен пример Grinning
Не съм Ви обяснявала, че сте невежа, Вие го възприехте така. Аз просто отговорих на въпроса Ви. Който, впрочем, категорично НЕ показваше, че правите разлика между дегустация и пиене. В което няма лошо, не всеки е спец по всичко.
Наистина е време да спрем, аз също приключвам.

# 95
В Испания транспортът е много добре развит.
Напълно подкрепям тези, които ще го ползват.
Зная моите роднини, живеещи в Испания какво време и енергия губят в ежедневното паркиране и задръствания.
С бързия влак до Севиля е час и нещо,  с кола над 3 часа плюс 1 час в задръствания и 1 час търсене на паркинг.
Опитайте, ще разберете, че не всичко е така, както го мислите.
Тук сме да даваме съвети.

# 96
Андалусия не е винарска зона, изключвам десертните вина тип Порто, от които има много.
Ако ще дегустирате тях, те са почти идентични.

# 97
  • София
Много зависи какво смятате да правите и какво да разглеждате във всеки от градовете. При седем нощувки бих останала в Кордоба и Гранада по една нощувка или само в Гранада за 2, за сметка на 4 нощувки в Малага.

# 98
Андалусия не е винарска зона, изключвам десертните вина тип Порто, от които има много.
Ако ще дегустирате тях, те са почти идентични.

Може да не е сред най-известните винарски зони на Испания, но е най-старата Blush От тук тръгва винената традиция на полуострова. И да, подсилените вина са емблематични за Андалусия. Интересно ми е как правят хереса и как винифицират традиционните испански сортове.

# 99
  • София
Може би да включите и Херес де ла Фронтера, тогава. Там пък е и училището за конно изкуство.

# 100
А мансанията къде я забравяте Simple Smile аз там само да ми сипват мога да гледам Simple Smile

В Кордоба паркирането не е трудно, стига да не се завира човек в старата част,  от другата страна на реката сме намирали място винаги.

За Гранада не знам как е положението.

# 101
  • София
А мансанията къде я забравяте Simple Smile аз там само да ми сипват мога да гледам Simple Smile
Аааа, никой не я забравя 😂 и с маслинки...ех, живот!
Скрит текст:

# 102
През април 2023 г. бяхме 11 дни в Андалусия. Нощувките ни бяха 1 в Малага; 1 в Ронда; 1 в Ла Линея; 3 в Севиля; 1 в Кордоба; 2 в Гранада; 1 в Аликанте и се върнахме в България. Всичко си заслужава, зависи колко време имате и какво искате да видите.

# 103
  • На морето!
През април 2023 г. бяхме 11 дни в Андалусия. Нощувките ни бяха 1 в Малага; 1 в Ронда; 1 в Ла Линея; 3 в Севиля; 1 в Кордоба; 2 в Гранада; 1 в Аликанте и се върнахме в България. Всичко си заслужава, зависи колко време имате и какво искате да видите.
С кола предполагам, нали?

# 104
Здравейте,появи ми се една възможност да отскоча до Испания и колкото и да са малко дните,реших да е Андалусия,защото от години все не можех да я организирам.
Времето е ограничено,имаме само 5 дни,като единия ден на връщане полетът е рано и буквално го губим,така че 4 пълни дни ще имаме.
Ще стигнат ли за Малага/1 ден/,Гранада/1 ден/ и Севиля /2 дни мисля за нея/?Тези дни ги обмислям с нощувка в самия град да ги разпределя,за да не се връщаме до един и същи хотел.
Също така предпочитам да вземем кола,струва ми се,че ще е по-удачно,ще бъдем 4 души,все ще преживеем таксите за паркиране,ако са скъпи.
И забравих за билетите за Алхамбра да питам-дали ще има,кой е сайта всъщност,от който се купуват,защото,ако го осъществя това малко бягство,то ще е около 21-24 ян. и няма много време?

Общи условия

Активация на акаунт