ХАМАС нападна Израел

• 539 716
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 8 775
  • при него
Най-накрая BBC официално призна, че техен документален филм за Газа е нарушил редакционните стандарти за точност.
Оказва се, че разказвачът е син на високопоставен служител на Хамас — факт, който удобно е скрит от зрителите!
Вътрешната проверка показва, че трима души от независимата продукционна компания Hoyo Films са знаели за тези връзки, но BBC дори не си е направила труда да провери.
Така уж „независимият“ разказ се превръща в поредния инструмент за антиизраелска пропаганда, скрит зад фалшив етикет за обективност.
BBC с това става съучастник в разпространението на едностранчиви разкази, които прикриват истината и манипулират общественото мнение.
Официално, информацията от BBC
https://www.bbc.com/news/live/cn7dpvee4gkt

Русалка, аз лично, това сега от Вас го чувам. Ако ми попадне информация, ще споделя.

# 8 776
Вижте този материал: https://www.24chasa.bg/mezhdunarodni/article/20940321.

В началото на войната удариха и православен храм в Газа. Разрушиха всичко в Газа... Нищо друго не ги интересува, освен тяхната изкривена идеология, която не ги води доникъде.

# 8 777
да се биеш в гърдите ,че можеш да унищожиш всичко,което ти пречи и същевремнно да ревеш заплашително ,че ти си жертвата ,са две несъвместими неща

Няма да се спрат пред нищо ,за да си вземат обещаното отпреди 3000 години .
Биби и радикалните му другарчета са изцяло виновни за антиизраелските настроения в момента .

Кардинал Паролин, който заема поста държавен секретар и е вторият най-високопоставен служител във Ватикана, настоя Израел да даде пълни обяснения за извършения в четвъртък обстрел. При нападението срещу църквата "Светото семейство" в Газа бяха убити трима души, а ранените, сред които и италианският свещеник на енорията, бяха девет. Местни жители твърдят, че в църквата са били настанени около 600 разселени палестинци от ивицата Газа.
Та да хората са различни , откачалки дебнат във всички религии .

Да, само че някои религии се срамуват от откачалките си, а други се гордеят с тях и ги обявяват за мъченици
Е , голяма част от убитите от Израел въобще не са искали да стават мъчениците , но Израел по погрешка ги превърна .

# 8 778
Трябва да се следи какво се случва там и кой какви ги върши, но когато става въпрос за евреите, Ватикана трябва да мълчи гузно.

# 8 779
То всички мълчим, а евреите си правят каквото си поискат.

# 8 780
  • при него
Израел да даде обяснения. Направо едно министерство на обясненията да създадат.
По конкретния случай, вече обясниха и се извиниха. Да това няма да върне хората, така е.
Ватикана, дали поискаха обяснения за нападението над болница Сорока? Или за младежа убит наскоро пред търговски център в Израел? Хамас излязоха ли да обяснят? Не. Виждаме само сцени на радост, нали.
А някой от Ватикана дали гледа специалния 40-минутен филм за 07 октомври 2023г.? Същия този, който Грета Т. Отказа да гледа?
Лицемерието е много сериозно.

Израел си каза отдавна. Докато не бъдат върнати всички заложници, които, да припомня, са държани в нечовешки условия, бити, изнасилвани и убивани, операцията в Газа няма да бъде прекратена.
Какво повече да обясняват?

# 8 781
Израел да даде обяснения. Направо едно министерство на обясненията да създадат.
По конкретния случай, вече обясниха и се извиниха. Да това няма да върне хората, така е.
Ватикана, дали поискаха обяснения за нападението над болница Сорока? Или за младежа убит наскоро пред търговски център в Израел? Хамас излязоха ли да обяснят? Не. Виждаме само сцени на радост, нали.
А някой от Ватикана дали гледа специалния 40-минутен филм за 07 октомври 2023г.? Същия този, който Грета Т. Отказа да гледа?
Лицемерието е много сериозно.

Израел си каза отдавна. Докато не бъдат върнати всички заложници, които, да припомня, са държани в нечовешки условия, бити, изнасилвани и убивани, операцията в Газа няма да бъде прекратена.
Какво повече да обясняват?
Викаш няма проблем да убиват - деца , жени ,мъже .мюсюлмани ,християни , лекари , хуманитарни работници , щом убиват и изнасилват израелци всичко е правилно и трябва да мълчим ???
Били обяснили ,те за каквото не успяха да им минат лъжите едно и също обяснение дават
.

Лошото е ,че за съжаление се информираш  само от тикток и подобни  и наистина нямаш представа какво точно се случва в Израел .
Безпредметно е да се води диалог  на ниво тикток ,клипчета и снимки ..
Разбирам ,че сериозната информация ти идва трудна за смилане и анализиране ,затова спирам .
Искат Газа искат Западния бряг искат части от Сирия , заложниците очеизвадно не са приоритет .Родните им го знаят и го заявяват ,ти още ли не си го разбрала ?
Между другото пред “хуманитарните” центрове отново са избити около 30-40 души и около 100 са ранени някой от тях тежко .
Дали това е нормално и приемливо , а чакай то е грешка ,ежедневна 😡😡😡

# 8 782
  • при него
Ти, Илиана, с твоето поведение, систематично демонстрираш обсесия към Биби, а и към мен.
Остави ме мен, аз какво чета или гледам си е моя работа. Достатъчно анализи съм написала, книги съм цитирала от безпристрастни автори, статии съм публикувала и пр. Човек може сам да си прави изводи. Не се хаби да се занимаваш с мен. Просто разсъждаваме по различен начин. И престани да ме обиждаш и да ми преиначаваш думите.Грозно е. Невъзпитано е.
Аз много добре знам какво се случва в Израел, а и не само там. От много години се интересувам от история и геополитика и имам мнение основано на знания, дискусии и анализи. Може моето мнение да не ти харесва, но аз имам право да го имам. И пак ще ти кажа, нямам против теб и твоето мнение. Само спокойно.

# 8 783
Анализи ? Сериозно ,правила си анализи 😂 Добре .

# 8 784
Най-накрая BBC официално призна, че техен документален филм за Газа е нарушил редакционните стандарти за точност.
Оказва се, че разказвачът е син на високопоставен служител на Хамас — факт, който удобно е скрит от зрителите!

ВВС показва този документален филм (10 минути беше, ако не се лъжа) само една седмица, ако и не по-малко, на сайта си - не по телевизионните си канали - и след това го спря, като вместо просто да го махне от сайта, го покри с маска и върху маската си пишеше, че го спират, защото не отговаря на техните стандарти и 12-годишното момче във филма е син на правителствен служител, тоест служител на Хамас. Това беше още февруари. Аз го гледах още като го пуснаха, видях как го прекратиха и още тогава обявиха точната причина. Между другото, целият документален филм беше това момченце обикалящо палатки, тичащо след линейки и помагащо в пренасянето на ранени към спешното - нищо, което по принцип да не гледаме всяка вечер така или иначе. Абсолютно нищо ново. Сега просто излизат официалните резултати от разследване, не е като досега ВВС да са се спотайвали. Един от тези официални резултати е, че не, фактът не е бил "удобно скрит от зрителите", а не е бил известен на екипа на ВВС преди филмът да е видял бял свят. Санкциите срещу тях ще бъдат за недостатъчна бдителност, не за умишлено прикриване на факти.

Не знам точно какъв пост е заемал бащата, но си струва да се спомене, че Хамас беше и към момента продължава да е официалната правителствена власт в Газа, защото друга не е избирана, и съответно всеки на "държавна" работа там, от уличния чистач през инкасатора до министъра, е технически "служител на Хамас". Истинските високопоставени ръководители на клането на 7ми октомври, заедно с целите си семейства, се бяха изнесли от Газа месеци предварително, та според мен е малко вероятно да говорим за такъв тип високопоставен служител.

# 8 785
Куин, защо Ватикана трябва да иска обяснения за ударите по болница „Сорока"? Откъде накъде? Ватикана ли удари тази болница и този млад мъж? ТОЗИ, КОЙТО НАНАСЯ УДАРА, ТОЙ ТРЯБВА ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯТА! Независимо от коя страна е. Ватикана има правото да изисква обяснения за убитите и ранените цивилни в храма под нейна юрисдикция, така както и България има право да изисква обяснения за своя убит гражданин; както и останалите държави, чиито граждани – хуманитарни работници, са убити в Газа, също имат право на обяснения от държавата Израел. По твоята логика излиза, че и тези държави трябва да отговарят за болница „Сорока" – така ли?.. Като нямаш аргументи, поне не пиши глупости.

Ватикана е спасявала евреи по времето на Холокоста. Много католически манастири и редови граждани от различни страни в Европа, включително и германци, са спасявали евреи с риск за собствената и на семействата си безопасност. Прочети книгата на Ивет Анави, която се казва „Озарени еврейски жени". Авторката е българска еврейка. В книгата има цяла глава за спасителите на евреи от различни страни.

Ето ти две потресаващи истории на спасители – една православна монахиня и един католически монах: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_(%D … D0%BE%D0%B2%D0%B0

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8%D0% … D0%BB%D0%B1%D0%B5.

Дали сега някой евреин ще пожертва, ако не живота си, то поне спокойствието си, за да спаси поне един цивилен палестинец или семейство? Ако някой го е направил – похвално!

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 14:06 от Radilena

# 8 786
  • София

Илияна, разбери, освободете заложниците и се предайте  като сте по-слаби.
И да се съдереш Израел ще победи, разбери го.
Ако ти си на мястото на Израеските войници и знаеш, че тези твоите хора от Хамас са убили и изнасилили дъщеря ти , какво ще направиш?

# 8 787
  • София
Не съм разбрала че деца от новородени до 10-15 годишни са уубивали или изнасилвали някой.
Къде се е случило това?

# 8 788
  • София
Ето тогава един пример ще дам!
Нагледен пример докъде може да стигне омразата.
“Първо, няма абсолютно никакви доказателства за твърденията, че Хамас някога са изнасилвали еврейски жени или деца. Това е просто фантазия, която искате да е истина, за да се чувствате морално оправдани. Никой не защитава Хамас тук!…“
Това е коментар под пост на “правозащитна” организация в България, която активно разпространява антиизраелска пропаганда на Хамас.
Този коментар е перфектен пример за това докъде може да стигне моралната слепота. Отричането на чудовищни престъпления, хвърлянето на вина единствено върху Израел и оправдаването на тероризма с обвинения срещу „ционисти“ — всичко това е пропаганда, облечена в езика на състрадание.
Каква е истината?
Истината е, че доказателства има — свидетелства, разследвания, хиляди опустошени семейства. Но за хора, които фанатично искат да изкарат Хамас „борци за свобода“, тези гласове не съществуват. За тях невинните жертви са „фантазия“, стига да не са от „правилната страна“.
Коментарът казва: „Никой не защитава Хамас.“
Но точно това прави — оправдава, прикрива, изтрива престъпления и ги свежда до „измислици“, за да може терорът да изглежда като „съпротива“.
Да обвиниш хората, които осъждат терора, че са „промити мозъци“, е цинично и жалко. Истинската промивка е да наречеш убийствата и изнасилванията „измислица“, само защото не се вписват в твоето удобно политическо обяснение.
Да отричаш престъпленията на Хамас — това е морален позор.
Да омаловажаваш жертвите — това е гавра с всяка жена, всяко дете, всеки заложник, който е плащал цената с кръв и страх.
Нека този коментар остане като пример как омразата и двойните стандарти могат да удавят всяка съвест.
Това не е глас за мир. Това е глас, който оправдава и легитимира тероризма.
На снимката: 22-годишната Шани Лук (Shani Louk) — един от ужасяващите символи на зверствата от 7 октомври. Тя беше отвлечена от музикалния фестивал „Supernova“ близо до кибуца Рейим.
Видео, публикувано от самите терористи, показва как голото ѝ тяло е хвърлено в камион и поругано от тълпа, докато бойци на Хамас викат триумфално.
Първоначално семейството ѝ смяташе, че е мъртва, но по-късно се установи, че е била отвлечена в Газа и е загинала при мъчителни обстоятелства. По данни на разследващи, тя е била подложена на сексуално насилие и мъчения преди да бъде убита.

# 8 789
  • София
Някой отрича ли случилото се през октомври? Не съм видяла подобен коментар, нито тук, нито по медиите.
Това оправдава ли геноцида? За някои, явно да.
За мен, не. Израел не е спирала да заграбва земи и да насилва мирно население.

Общи условия

Активация на акаунт