ХАМАС нападна Израел

• 540 162
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
То, това е.
Проблемът е в Газа, Западния бряг развива И туризъм.
Проблемът е в ХАМАС, не в хората с палестинско самосъзнание.

# 1 876
Дам. Затова няма жени командири на военни операции или военни министри. Не че няма, просто са единици. Във една война няма място за съчувствие сори. И на мен ми е жал, но на война, като на война. Палестинците на това разчитат. На човешкото у хората. Те знаят, че това е най-слабото им място. Именно поради тази причина са си направили военните лагери под болници, училища и детски градини. Разчитайки на човешкото да не бомбардират там. Как удобно се пропуска тези моменти и се мели деца, та деца.

Някой явно не е чувал за Урсула фон дер Лайен, министър на отбраната на Германия. А иначе жени на армията на високи постове няма, защото една кариера изисква отдадност, а повечето жени се женят, после забременяват, послежраждат и поне 4-5 години са откъснати от службата. Повечето кадетки стигат до чин лейтенант или капитан, май имахме доскоро една жена - ветеран от ВСВ - полковник или подполковник. Което няма нищо общо със съчувствието или липсата му, в миналото е имало и български генерали способни на съчувствие към врага.

# 1 877
Затриват Хамас, правят Газа пустиня и после какво - цветя и рози и заживяват мирно с всички останали арабски държави и терористичните групировки в тях. Кои ще са следващите.
Или ще ни ги пращат в Европа, докато те завземат нови територии.

# 1 878
То, това е.
Проблемът е в Газа, Западния бряг развива И туризъм.

Май Израел развива туризъм в Западния бряг.  Той  контролира границите, дава туристически визи, лицензира екскурзоводите и контролира туристическите обекти.

https://www.france24.com/en/live-news/20231004-west-bank-city-pi … on-unesco-listing

Това е от 2017-та година, не съм сигурна, че нещо се е променило.
https://www.undp.org/sites/g/files/zskgke326/files/2022-11/tourism_-_draft.pdf

Естествено и палестинците в окупираните територии трябва да имат някакви приходи, иначе как ще плащат за електричеството и всичко останало? Четох, че от Западния бряг са плащали и за Газа, тъй като Израел им предавал таксите за внос на гориво в Газа /т.е. парите от вносните такси са отивали в Западния бряг, не в Газа/ и от тези средства покривали вноса на електричество. Преди 5 години Западния бряг отказал да плаща, но после се разбрали и възобновил плащанията.

Та е логично да им оставят някакви пари, за да могат да им плащат. Това не отменя апартейда.

# 1 879
Невена Виролан, разбирам и си права. И все пак Израел не може да живее в съседство с такова гнездо на терористи. Или ще еволюират, или ще стоят под контрол, или ще се махат. Сегашното положение не може да продължава. И преди писах, хората са едни и същи навсякъде, но всичко зависи от културните традиции. Щом искат да си запазят варварския начин на живот, ще стоят зад оградата. Ако искат просперитет и цивилизация, ще трябва да се откажат от някои вредни навици. А много хора тук обясняват, че Хамас и палестинците не били едно и също...както Путин с руснаците всъщност.

Аз не казвам, че общественото мнение на Запад няма значение, а че общественото мнение не е непременно това, което се крещи по демонстрациите и в Туитър.

В САЩ са арестували 500 души, които нахлуха в Капитолия. Това кога е било при демократите?

В Тулуза, Франция, са били евакуирани 6 средни училища.Обзалагам се, че родителите на децата не са се настроили положително към атентаторите.  Евакуирани са и 4 летища. Това са ежедневни щети, неудобства за хора, които нямат никакво отношение към конфликта. Едва ли и те са във възторг. Франция мобилизира 7000 военни за целите на безопасността. И аз се удивих колко кротки станаха внезапно в Париж. След като там вилняха Жълти жилетки, разни недоволни от предградията и кой ли не. Винаги съм подозирал, че полицията може да се справи с всичко при подходящите заповеди. Това пак доказва, че определен тип хора разбират само от силови методи и при тях цивилизованите мерки не работят.

Писториус е в Израел, отишъл е да се види с германските войници в състава на силите на ООН в Южен Ливан.

Според Израелското командване, в момента унищожават инфраструктурата на ХАМАС, преди да започнат със сухопътната операция. Иначе Байдън бил дал добро за началото.
Но това си е тяхна земя,Израел са на чужда....Палестина са си у дома и сред себеподобни....

това въз основа на какви факти го съчини?

# 1 880
  • София
Затриват Хамас, правят Газа пустиня и после какво - цветя и рози и заживяват мирно с всички останала арабски държави и терористичните групировки в тях. Кои ще са следващите.
Ти какво предлагаш? Как ги виждаш нещата?

Vapor, затриха си единственото летище, къде да им кацат туристите и кой да им дава визи?

# 1 881
Затриват Хамас, правят Газа пустиня и после какво - цветя и рози и заживяват мирно с всички останала арабски държави и терористичните групировки в тях. Кои ще са следващите.

Vapor, затриха си единственото летище, къде да им кацат туристите и кой да им дава визи?

Не разбирам за кое летище става дума. Доколкото разбирам Израел е затворил летището на Западния бряг през 2000-та година, а това в Газа e затрито от Израел през 2000/2001 година.

Визи дава, който контролира границата. Това е Израел.  Явно може да се развива туризъм в окупираните територии, без те да видят и един шекел от тази работа - според онзи материал на Организацията за развитие на ОНН , които цитирах по-горе.

# 1 882
Видео от щетите в двора на болницата и опит за анализ
https://twitter.com/MyLordBebo/status/1714726860402082092?t=URMw … kTHeShN3omNQ&s=19

Това е май-масово разпространяваното.
https://twitter.com/MarioNawfal/status/1714419377305428295
Като и в него има презастраховка, че изводите са предварителни и не сигурни.

В темата обаче закриха казуса като се обобщи, че  било категорично доказано обратното.

Аз вярвам, че истината ще излезе. Дори очаквам да е при някой от големите в американската преса.
Само, че ще е след толкова време, че няма болшинството от публиката няма да я интересува кой е бил.
ООН е заявило,че започва разследване. И при тях така каквото и да открият и да оповестят ще е слвд толкова време, че няма да има значение.

# 1 883
Контролират границите заради внос на оръжие.
 Ти да направиш  производство или някаква голяма промяна в имота си искаш на съседи съгласие.
 Развивайте теории   и хуманизъм по-далеч от нашите граници.

# 1 884
  • София

Не разбирам за кое летище става дума. Доколкото разбирам Израел е затворил летището на Западния бряг през 2000-та година, а това в Газа e затрито от Израел през 2000/2001 година.

Визи дава, който контролира границата. Това е Израел.  Явно може да се развива туризъм в окупираните територии, без те да видят и един шекел от тази работа - според онзи материал на Организацията за развитие на ОНН , които цитирах по-горе.
След втората интифада това е направило, да. Обслужвало е полети само на Арафат.
През 2005-та след края на възстанието, доколкото съм запозната се подписва споразумение за движение и достъп, обаче идва Хамас и познай защо нямат летище....

# 1 885
Ето Хипатия откъде-факт,не съчинения

# 1 886
  • Paris, France
Аз пак питам, страх ли ви е да минете през еврейски квартал в градовете по света и в арабски? Евреите са хитри и умни. Но не съм чувала за терористични актове в Европа, организирани от тях. Нито пък съм виждала евреин да живее на помощи.

Само понеже никой не ти отговаря - Не ме е страх нито в еврейските, нито в арабските квартали. Не съм пъзлив човек и като трябва да ида някъде, просто ставам и отивам.

Тук няма обособени еврейски квартали и в повечето квартали, където живеят евреи, като 18, 19 район на Париж, Pantin, Sarcelles населението е смесено, че има и французи 🤩, освен всякакви други. Живяла съм няколко месеца в Нюкасъл в квартал, близо до огромния Gateshead, който е един от най-големия еврейски квартали в света.

Зная, че в някои квартали, населени със свръхрелигиозни евреи могат и да те набият ако не си подходящо облечен, седнеш на неправилно място в автобуса, минеш с кола по време на Шабат, снимаш итн. Също може да са опасни по време на демонстрации на свръхрелигиозни, където отиват само мъже.

В арабски квартал не ме е страх. Свикнала съм. В Pantin съм се разхождала и през нощта, че и по къса пола или шорти и с децата. Опакована полякиня, приела исляма ми каза, че било опасно. Продължих да си махам по нощите по гащи. Има нападения над евреи в 19 район. Лично съм виждала, как гаменчета хвърлят камъни по автобуси, извеждащи деца от еврейските училища. Там родители да чакат не съм видяла и явно е опасно.

В Лондон арабският квартал е богат, добре пазен и престижен. Много ми харесваше с отворените по 24 часа магазинчета. На Еджуар роуд беше. Живях 7 години между Ланкастър гейт и Падингтън. Доста араби имаше. Убиха един политически емигрант от Либия. Имаше престъпност, но не повече от другаде. В Лондон черните квартали бяха опасни, а тук арабски гета се водят такива.

Няма да тръгна из опасни райони в арабския свят, нито из непознати, дори и придружена. Всъщност повече няма и да ида там май.

Но, както писах, не ме е страх из Европа. 

Не е вярно, че няма евреи на социал. Има и са доста, но те и поработват по 6, 8, 20 или колкото е нужно часа, та се водят работещи. Тези с по 10 деца ще умрат без социал. Не случайно живеят в социални държави като САЩ, Франция, Англия, Белгия, Холандия, Израел.

Нерелигиозните с малко деца не са на социал, но те и арабите с подобен социоикономически статут не са.

# 1 887
Ето Хипатия откъде-факт,не съчинения

т.е това дето показваш е необоримо доказателство?
Това нещо го размахва и Ердоган, а и Хамас.

Има географски район Палестина през който са преминали всякакви  и който е
родно място на юдаизма и християнството.
Този регион е бил завладяван пре з годините от всякакви.
та палестинците могат(може би) да имат претенции ,че са коренни жители там точно, колкото и евреите.

https://en.wikipedia.org/wiki/Palestine_(region)

Последна редакция: чт, 19 окт 2023, 15:28 от Хипатия

# 1 888
т.
През 2005-та след края на възстанието, доколкото съм запозната се подписва споразумение за движение и достъп, обаче идва Хамас и познай защо нямат летище....

Да речем, че Хамас идва на власт през 2007-ма, но хайде, не позволяват Израел в Газа да има летище, защото са по-силни, могат,  контролират въздушното пространство и изобщо откъде накъде.

Но в Западния бряг, дето уж "развивал И туризъм", защо не позволяват да има летище?

# 1 889

Палестина преди

Общи условия

Активация на акаунт