ХАМАС нападна Израел

• 539 743
  • 8 960
  •   1
Отговори
# 8 760
Така е, да. Точно заради териториалните отстъпки, които е предлагал.
Смятай за какви хора става въпрос .
Все пак като си се върнала назад във времето би трябвало и да си прочела колко терористични актове и убийства са правили бъдещите израелци  в името на религията си правят същото и сега .
Невена ти може би не проумяваш ,че това което се случва и повечето бежански върни са следствия на намесата на САЩ и на Европа .А тая намеса ама грам не е от хуманност .
Преди няколко месеца някакъв италиански министър , ей такива речи  елементарни пропагандни дръпнал за емигрантите да насилието над жени , че тъпака и примери дал , ма кофти чисти италианчета пребили и убили жените си . Та роднините доста настръхнаха .
И да напомня последните факти относно темата - избиване на цивилни от Израел , насилие и сексуални гаври от израелци над израелци в армията и масови нападения на израелски незаконни заселници над законно живеещи там палестинци .

# 8 761
  • при него
За какви хора става въпрос?

# 8 762
За какви хора става въпрос?
Ако спреш да търсиш фейка ,който ти изнася на тезата и вземеш и прочетеш нещо ,ще разбереш .
Пък и достатъчна информация се публикува с източници тук , може просто а я прочетеш .
Па може и да разбереш , че Хамас и биби и Гвир и смотрич са еднакви .

# 8 763
  • при него
Защо все ми казваш какво да правя?
Какво да пиша, какво да чета, къде да се намирам? Някакви права над моята виртуална личност ли претендираш че имаш?
Пиши си тезите, публикувай си информацията, изказвай си мнението. Само спокойно.

# 8 764
Какво да пиша, какво да чета, къде да се намирам? Някакви права над моята виртуална личност ли претендираш че имаш?
Пиши си тезите, публикувай си информацията, изказвай си мнението. Само спокойно.
А,чети си фейковете ,но моля  заливай някой друг с фалшивата си пропагандна информация .
Нарушаваш правилата на форума и е леко нехигиенично .
Къде се намираш и какво четеш и въобще кола кво правиш или не правиш  повярвай грам не ме вълнува .

# 8 765
  • София
А,чети си фейковете ,но моля  заливай някой друг с фалшивата си пропагандна информация .
Къде се намираш и какво четеш и въобще кола кво правиш или не правиш  повярвай грам не ме вълнува .
https://offnews.bg/sviat/tuk-mirishe-na-smart-otkriha-telata-na- … EEdhkSnFnGyq2ygAw
А това дали е фейк. Твоите хора от Хамас.
Meжду другото си на второ място, най-големият фен на Палестина е ето това:д

# 8 766
  • при него
Не съм публикувала никаква фалшива информация. Всичко може да се провери с един клик в интернет.
И ще продължа да коментирам и да споделям каквото преценя.

# 8 767
А,чети си фейковете ,но моля  заливай някой друг с фалшивата си пропагандна информация .
Къде се намираш и какво четеш и въобще кола кво правиш или не правиш  повярвай грам не ме вълнува .
https://offnews.bg/sviat/tuk-mirishe-na-smart-otkriha-telata-na- … EEdhkSnFnGyq2ygAw
А това дали е фейк. Твоите хора от Хамас.
Meжду другото си на второ място, най-големият фен на Палестина е ето това:д

А , това е фалшива информация , която лесно може да бъде проверена .фейк, пропаганда и дезинформация , Израел успешно си служи с това ,затова и не допуска чуждестранни журналисти 
Кралице  има няколко линка в темата от израелски медии, в които те не отричат убийствата  на цивилни при пунктовете да”да хуманитарна помощ , именно затова и отново се обръщат към ООН .Нелепо е е постваш просто цитати , че убийствата  са от Хамас при условие ,че Израел не отрича .
Нелепо е ,ме се толерира ок модераторите това .

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 21:17 от iliana__

# 8 768
  • София
Тук съм съгласен, аз съм за Израел да направи отстъпки, за да не се повтори 07.10.23.
За мен би било хубаво хората да живеят добре, а не да гледаш дете и да ходи в казармата за 2 години , ако е момиче и 3 ако е момче. Аз съм против хората да се убиват, за това как се казва въображаемият им приятел на небето. Така че тук сме на едно мнение.

# 8 769
Тук съм съгласен, аз съм за Израел да направи отстъпки, за да не се повтори 07.10.23.
За мен би било хубаво хората да живеят добре, а не да гледаш дете и да ходи в казармата за 2 години , ако е момиче и 3 ако е момче. Аз съм против хората да се убиват, за това как се казва въображаемият им приятел на небето. Така че тук сме на едно мнение.
Ами то това е основното ,
Думи на освободен заложник към правителството от последните протести ::
Обръщайки се към израелското правителство, Шараби каза: "Вие бяхте избрани да служите на този народ. Със смирение, със скромност. Арогантността ни донесе бедствие - и не трябва да се връщаме към този модел на поведение".
Източник БТА

# 8 770
Заложник... ние дори не можем да си го представим това.

# 8 771
  • при него
Така е, аз затова казвах, че ни е лесно от страни. И не го казвам с лошо към нас Българите, а напротив, радвам се, че каквито и проблеми да имаме, то не живеем във времена на война.
Правя аналогия например, сега на нас като Българи, някой от примерно Южна Африка, да ни каже... вие защо така не признавате многовековния език и идентичност на вашите съседи? Е какво ще отговорим... вероятно, че не разбира нищо по въпроса, не е живял тук, не знае, не е чел, учил, преживял и пр. И ще сме прави, като Българи. Затова и така разсъждавам, за нас като Българи, от страни, е трудно да разберем темата там, защото не живеем в нея. Разбира се, че всеки може да има мнение по въпроса, но не бива да гради позиция и да съди за проблема само по 7 октомври 2023г. и след това.

Може би се търси грешно решение, защото проблема не е териториален. Писах и преди, за всички пъти, в които е предлагано създаване на две държави, предлагани са територии и пр., няма да се повтарям.

Дали е наистина въпрос на територии или е нещо съвсем различно. Струва си да се разсъждава разбира се, защото за да се реши един проблем, то на първо място той трябва правилно да се идентифицира. В тази връзка, ето разсъждения, интервю на Мелани Филипс, Британски журналист, по темата, в контекста на Европа и защо западноевропейския свят вярва в мита за Палестина. Жената си застава с името и лицето, не е някакъв скрит пропагандатор. Резюмирам, наистина накратко. Многоточията са, просто защото съм написала само кратки части.

Скрит текст:
Проблема е грешно дефиниран от западните сили, още в самото начало, като е определно, че това е проблем за територии. Ако е било проблем за територии е щяло отдавна да бъде решен.... Палестинизма е мит.... Палестинизма пропагандира не просто унищожаване на държавата Израел, а на всички евреи... Палестинците като хора, вероятно много от тях просто искат нормален живот, но и те самите са жертва и страдат от тази лъжа..

https://www.youtube.com/watch?v=Ua9rkluaXRQ

# 8 772
Естествено ,че е за територии ,които бог или който и да е там е отредил за юдеите преди 2-3 000 години.
Затова и си тече съвсем официална програма за незаконно заселване на западния бряг.
Затова и се позволява /а може би и насърчава /тормоза над палестинците там.
Има един норвежки журналист докопал се до западния бряг и има доста интервюта с израелски откачалки , примерно момиче на под 20 г говори с такъв плам как , няма търпение да се засели в Газа , територии и от Сирия също искат , Моисей нещо май има общо с това , жена на около 50 /омъжена на 15/ като истински социопат обяснява ,че нея не я интересуват палестинските деца и какво се случва с тях , интересува я само и единствено тяхното , други мъже казват ,че не искат да палестинцитие да умират ,но трябва да се махнат от там .... журналиста пита , е как да се махнат те тука си живеят ,къде да отидат , ами не ги интересувало ,той им казва това е етническо прочистване ,ми не ги интересува хората .
Е ,хората на Бен Гвир на деня на Ерусалим , включително и лапета на по 13-14 г ,не само крещяха "смърт на арабите " и ритаха възрастни палестинци , но и техни
Същевременно пък имаше голям поход до Газа за мир -евреи и палестинци заедно , но така и не получи никакво медийно отразяване .Нета е пълен с евреи от цял свят ,които казват,  че не одобряват агресивната и окупационна политика на Израел спрямо палестинците .
Както и цитирания по-долу израелски заложник ,чийто съпруга и деца са убити на 07,10 ,а той самия е бил 16 месеца в плен .Обръщайки се към израелското правителство, Шараби каза: "Вие бяхте избрани да служите на този народ. Със смирение, със скромност. Арогантността ни донесе бедствие - и не трябва да се връщаме към този модел на поведение".
Източник БТА

Та да хората са различни , откачалки дебнат във всички религии .
Ако биби не беше подсъден и правителството му не зависеше от партиите на Бен Гвир и Смотрич , може би отдавна щеше да е излязъл от Газа и заложниците да бъдат върнати .

# 8 773
  • Под сянката на разлистените кактуси
Та да хората са различни , откачалки дебнат във всички религии .

Да, само че някои религии се срамуват от откачалките си, а други се гордеят с тях и ги обявяват за мъченици

# 8 774
  • София
Понеже на всичко имат потребителите обяснение тук, да попитам какво е  то за поредната забрана+ заплаха..И не става дума за пропаганда, а за официални изявления в израелски медии. ОК, изтикаха   населението на Газа  към крайбрежието, така да бъде. Но каква е целта на забраната хората да влизат във водата да плуват или да ловят риба с цел елементарна прехрана? И на заплахата, че по всеки дръзнал да наруши заповедта ще се стреля? Ами ако дете неволно я наруши, оправдано ли ще е  отстрелването му като дивеч.....  Живеят в палатки тези хора (хора са според някои, де, според други - не), температурите стигат 40 градуса, ако не и повече. Морето е  единствената им опция да се охладят  и най-вече да си набавят някаква храна..Множество международни организации остро осъждат този акт, определят го като колективно наказание, но и това не е достатъчно явно за поставяне на известна спирачка.

ПП В много от израелските медии се представя като мярка за сигурност, тоест може на теория (но не било препоръчително, понеже пак имало опасност) да се плацикаш по брега, но не и да навлизаш навътре. Те сякаш са на курорт там "къмпингарите" от палатките, че да ги грее, че могат да си топнат краката. Интересува ги сигурно  доста повече  това, което не могат - да отидат по-навътре за риба примерно..

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 20:40 от Просто русалка

Общи условия

Активация на акаунт