🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 2

  • 31 513
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 2 121
Хареса ми вчерашния епизод. Жалко ,че Биляна си тръгна имаше по- зле представили се , по- неможещи и дразнещи според мен. Амааа пък картофено пюре с пасатор.🫣🙄 Марианна горката, втори неин приятел си тръгва, дано не я порежат и нея, за мен тя е за топ 3 , заедно с Осман.

Кутията : Аз на тази кайма и викам смачкан грах. Разбирам еко темата ,ама колкото и да ме убеждават ,аз соята и граха няма никой си път да ги сметна за месо, какъвто и вкус да им докарат.🙃  От трите уж най- добри, само това на Даниела бих опитала, нито патладжана пълнен с грах и плуващ в олио, нито микро бургерчето с пльоснат мачкан картоф. 🫣 На Осман преди един епизод му направиха забележка ,че гарнитурата му е повече от основното, а тук че Петя беше сложила два големи картофа с една хапка  бургерче  мина метър.🤔🤫🙄

Мастъркласа: Като техники ми хареса, ама вкусово се съмнявам. Аз лично много обичам моркови и почти на всичко ги слагам ( дори и във фрикасе🫣) и по всякакъв начин ги готвя ( морковена крем- супа ми е една от любимите😁). Ама със суров жълтък и със сос който е с половин килограм масло в него ме съмнява дълбоко ,че бих харесала.

Стрес теста: Имам чувството ,че Марианна, Евтим, Мечока и Адвокатчето са абонирани за него. Те май нямат пропуск на елиминация или стрес тест. Вие вече сте писали за издънките : пюре с пасатор, картофи към готово тесто, уж карбонара и т.н.  Роси ме разочарова, чесън и зелен лук да сбърка ???🫣 🫢 Общо взето много слаб кастинг, а пък задачките са като за подрастващи, че то дъщеря ми на десет знаеше ,как се прави картофено пюре.🤨 На Евтим ми хареса най- много "продукцията", поне визуално.

Дано да края останат само добрите готвачи, а излишните "звездолетки "да ги поразчистят, че да погледаме истински МШ поне за седмица, две.🤞😁

# 181
  • Sofia
  • Мнения: 29 349
Да,соса беше с прекалено много масло,според мен 🤔

# 182
  • Мюнхен
  • Мнения: 827
...а тук че Петя беше сложила два големи картофа с една хапка  бургерче  мина метър.🤔🤫🙄

Да, и Кустев ѝ каза, че не изневерявала на стила си, чинията била красива както винаги...Laughing Кое ѝ беше красивото...

# 183
  • Мнения: 1 211
На мен ми прави впечатление, че участниците са мега спокойни и когато шефовете им правят забележки те дори не могат да се развълнуват, ммм да май се обърках, еее ще направя нов сос, ама грам стрес никой не може да им предизвика. Старлетките въртят очи като кошути и се подхилкват, когато оплескат елементарни рецепти. Тия са доста дебилни участници.

# 184
  • Мнения: 7 726
Бих направила тиквени кюфтета, но сладки- като мини палачинки.

# 185
  • софия
  • Мнения: 31 106
Леле, че е готин Таралежков с пола 💚

# 186
  • София
  • Мнения: 15 853
Ей, веднъж и на тях  да им излезе късмета да ядат.

# 187
  • Мнения: 10 747
Вчера искрено се смяхме с участниците - пълни некадърници. Не съм сигурна, че имаше някой, който беше много наясно какво прави - даже и тези, на които им се получи, го удариха на молитви и късмет. За едни картофи.
Алекс защо го държат още наистина не разбирам. Платил ли си е ефирно време? Да ходи да готви тия сурови буламачи на жена си.
Евтим дразни на макс - че и със самочувствие.

Петерлийска ли беше мастър класът? Тази жена говори за нулеви отпадъци, а изхвърли 1 кило тесто, в което пече 3 моркова и около 1 кило сол и захар за два мини жълтъка. Морковеният бъркоч дори не знам как да го коментирам - направо да й дадат един Мишлен за това детско пюре за захранване.

Лично аз сурови яйца не консумирам. Затова и извън вкъщи не консумирам нищо, което потенциално може да ги съдържа. Нито тирамису, нито разните там майонези. Колкото и пресни да са яйцата, не много хора почистват черупките, а мен ме е страх от салмонела и това е.

# 188
  • Мнения: 7 726
Колко време имаха за този стрес тест?

# 189
  • Мнения: 1 395
Ех, каква хубава задача! С цвеклото бих направила руло тип червено кадифе, докато тренирах с Руми видях рецептата и много ми хареса.
На мен мастъркласът от вчера ми хареса, дори мисля да си направя рецептатат вкъщи. Напомни ми какво трябва да е мастър шеф реално и ми беше малко носталгично.   
Вчера ми направи впечатление, че в края на предаването ги предупредиха за кого ще готвят и да си подготвят меню, което ме навежда на мисълта, че са осъзнали колко са некадърни и за да не продължат да се излагат им дават жокер да помислят отрано. Grinning
Таралежков Purple Heart

# 190
  • София
  • Мнения: 15 853
Колко време имаха за този стрес тест?
Аз пуснах малко по-късно, та не видях задачата.

# 191
  • Мнения: 17 116
Защо всички ядат, пипат си устата, облизват пръстите, много гадни навици за готвач Open Mouth

# 192
  • Мнения: 10 775
Еха, супер задача. Ако се интересуват наистина от готвене, няма да се затруднят много. С всичко има познати десерти или поне идеи.
Е защо им дават да ядат, що за глупост

# 193
  • Мнения: 7 726
Сладкият картоф на вкус е като тиква. Съответно има избор от рецепти.

# 194
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
  • Мнения: 5 215
Ох, от началото на епизода съм ухилена и бърша лиги, Таралежков днес е просто Smiling Imp.
Задачата също ми хареса, десертите са ми любимото, а сега да видим шотландците.

Общи условия

Активация на акаунт