Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 40 420
  • 805
  •   1
Отговори
# 225
Твоят е с квадратура на двустаен почти. На 1400 ще си вземат 100 квадрата да има място за бюро, примерно. В твоя,предполагам, спалните са по 10 квадрата. Точно новата част от Парк Център е супер сгъстена блок до блок, предполагам, че и затова съседите ти се изнасят.  Сега, ако се навиеш да вземеш нова порция бежанци, сигурно и 1600 може да му вземеш, зависи какъв риск си готов да поемеш и колко месеца искаш да е празен. Моята философия е да има по-голяма заетост на по-нисък (но все пак среден) наем и по-ниско текучество. Все пак нямам желание да работя рентиерство като full time job и през няколко месеца да плащам комисиони.

# 226
И аз го мислих това, че трябва да осигуря сушилня и. съдомиялна, но наемателят ми се оказа млад мъж и явно не готви, а колко чинии ще има от един човек за измиване?
За голям апартамент, респ. наематели семейство, има защо да се сложи.
Аз бих изчакала да си видя наемателя и тогава да купувам, ако не може да се отдаде без тези неща.

# 227
Съдомиялна трябва да се "заложи"/предвиди в кухненския ред шкафове, когато ги правиш/слагаш, защото се връзва към водата и канализацията. След като е готова кухнята на практика е доста трудно да сложиш съдомиялна.

Сушилня или комбиниран уред пералня и сушилня е по-лесно да се сложи в някакъв следващ момент.

# 228
Milmil123
зависи какви точно чужденци. Всяка нация си имат различни навици и стил на живеене.
Някои идват и само за адрес, защото много наемодатели не се навиват, и след като получат адрес, прекратяват договора или се преместват.
Но има и много свесни, безпробемни чужденци също.

# 229
  • София
Записвам си, при смяна ще купя комбиниран уред. Ползвала съм такъв преди 15тина години и тогава една пералня със сушене беше 3-4 часа, дрехите излизаха намачкани, бързо се скапваха. Цената беше като на 2 отделни уреда, единствените 2 плюса бяха, че не вадиш дрехите да ги местиш за сушене и че като не ползваш функцията сушене, поне няма отделен уред да заема място.
Та от тогава насам купувам и за под наем, и за лично ползване само пералня.
Точно такива комбинирани уреди пераляна със сушилня имах и в двата апартамента и имам подобни недобри спомени за сушенето на дрехите, затова и като се повредиха, взех само перални. Сега тези комбинирани уреди по-ефективни ли са при сушене? Помня, че сушех 1-2 чаршафа поне 3 часа на много висока темп и накрая пак излизаше влажен. Съдомиялна в малък апартамент за 1-2 човека не бих сложила, в голям - да. Моите са малки и затова няма и в двата, то и място няма.

# 230
  • София
Моите комбинирани са LG, и не излизат нито омачкани, нито влажни. Дъщеря ми имаше доскоро комбинирана АЕG,  сушилнята ѝ издаде отдавна. Аз имам уж същото комбинирано АЕG в единия от скъпите апартаменти, които давам под наем, не е дало фира засега, а са на една възраст с на дъщеря ми (около 7-8 г).

# 231
За мен миялната е задължителна. Сушилня по принцип исках да сложа, имам предвидено място, ама така се случи навремето, че не успях. Но пък моите наематели досега все си носят сушилня. Това даже малко ме учуди Grinning иначе аз гледам да се позиционирам в по-високия сегмент, та затова гледам да има всякакви уреди.

# 232
И по един теляк да им зачислим Joy
Да не се морят да се чипкат Stuck Out Tongue Winking Eye

Шегувам се, но и не съвсем ..много сте ги разглезили тези наематели Simple Smile

# 233
  • Варна

По повод една скорошна дискусия 😂

# 234
Определено съжалявам за миялната, която сложих. Става въпрос за мен в новото жилище. Ами двама човека, колко ли съдове се налага да се мият. Да се складират за два-три дни ли, че май така стана. Та за голямо жилище, в което се очаква да живее семейство с дете - да, но иначе може да се предвиди шкаф за миялна, но да не  бърза с покупка.

# 235
Ние сме двама и съдомиялня 45см ми е малка, всеки ден я пускам. И нямам приятели, които вече биха наели без съдомиялня. Но това, че ние и моето обкръжение е така не значи,че всички са така може и да не бързате с покупката и да се ориентирате според наемателите : )

# 236
При мен новите искаха, ама пасва само голяма 60 см без да се преправя кухнята и се отказаха, понеже за 2ма активни хора ще я пълнят цяла седмица. Но първоначално казаха, че искат и двете, в крайна сметка се отказаха.

# 237
  • Варна
Нямам нито миялна, нито сушилня в двата апартамента, които отдавам. В единия няма място, в другия има, но при положение, че има голям интерес към имотите и без тези уреди, не виждам причина да правя този разход и да имам още 2 уреда, за които да има риск от разваляне. Евентуално при разваляне на пералните бих купила комбита като това вкъщи, от което съм много доволна, но и двете перални са нови и се надявам скоро да не се налага смяна.

# 238
  • София
Каква марка са твоите комбинирани уреди, Диди? Надявам се да не се приеме като реклама, просто наистина търся читава комбинирана пералня/сушилня.

# 239
  • Варна
Той е само един - в апартамента, в който живеем. АЕГ - с транспортен дефект, произведен в Италия, за немския пазар. Писала съм в темата за комбинирана пералня със сушилня. Можеш да прочетеш повече там.

Общи условия

Активация на акаунт