💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 158 269
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 840
Не оневинявам Ситнилска, но и не смятам, че извършила кой знае какво престъпление. Ако трябва да сме честни - за мен храненето е много по-голямо нарушение на правилата, защото ти там се конкурираш с други хора  - ако те не ядат в определени обстоятелства, а ти ядеш при същите - значи нечестно имаш предимство. За контакта с близките - може и да те надъха, но според мен много повече би те разстроил или разконцентрирал - така, че не виждам какво точно е спечелила от цялата работа. Единствения губещ е продукцията, защото е можела да изнася информация - реално те и за това толкова сериозно се  хванаха за това. Да е честна пък към продукцията не знам кой би очаквал, защото макар и при наличие на договор, продукцията си прави каквото си иска- може да лансира някого, може да го злепости, може да го надъха на битка, може и нарочно да го разконцентрира и обърква - честно ли е? Като дадоха онзи ненаредим пъзел на Вальо - честно ли беше? Последно като Ралица разпитваше Момчил на битката с цветовете - честно ли беше? Има още хиляди примери. От къде на къде продукцията ще те прецаква непрекъснато, а ти няма да се опиташ да го направиш? Рискувала е - понесе си последствията. Дори подозирам, че много по-рано са знаели за телефона - просто в един момент им стана удобно да го извадят. Другия вариант е самата тя да е искала вече да си ходи - промъкнаха се думи в коментарите как тя смятала, че си губи времето и не й се играе - ми измислиха как атрактивно да я изкарат - сеира само увеличава гледаемостта. Т.е накрая я надцакаха. Нейния коментар - "Моят е" също го доказва - защо "Моят?" Ако за първи път го казваш на останалите може да кажеш - мой е. Но явно нито те разбират сега, че имаш телефон, нито телефона е единствен - има и други. За храната същата работа - от екипа реално  сигурно им създават определени ситуации, наблюдават ги и само ако решат, ще извадят някоя опаковка - ако не решат няма! Та така с продукцията и феър плея. И последно - изобщо не смятам, че спортистите /професионалните/ са толкова честни и почтени - голяма част си взимат забранени субстанции, други шашми правят, атакуват противника по травмите и дори умишлено причиняват такива - така, че от спортисти не очаквам честна игра.

# 841
  • Другата България
Аз пък съм в очакване да видя Румката как ще ги размята на терен(мисля,че така се изрази на един синхрон) конкурентите си. Simple Smile
След това как Николчи и Вили ще изгонят Радо. Simple Smile
Друго ми направи впечатление обаче. Като че стартира кампания "да очерним Момчи".
Стартира с излъчването на приятелско подмятане от Мартин на играта с въртележките.
На тази с цветовете Ралица го провокира спортменски,но последваха бурни реакции от сините след финалното му изявление,че е амазонка и ще се бие за тях.
Румката изобщо не го коментирам,той не се спря да го очерня.
И изведнъж строени трите племена,всички нарушили правилата,а въпросът "ти знаеше ли" беше отправен само към Момчил?!
После отново само той смъмрен защо е одобрил избора на Румката?!
Не мога да си го обясня това.Дали защото един вид се обяви за адвокаТИН на Ситнилска?
А,дори и по този казус отново само на него му беше дадена думата...
Рълев - ясен-той сам вдигна ръка и каза,че повече няма да правят така Simple Smile Много го харесвам иначе.
Хе-хе, добре дошла, Ави! Hug
Добре дошла в отбора на очакващите и дочакали описаното от теб. Аз го написах още в самото начало на формата, още когато първоначално направих аналогия с Фифо-Женя /Момчи-Виолета/, и нейната обсесия по него. От ден едно, както е модерно да се казва. Очаквах това да е “линията“ - жени - мъже, това да е модела, по който ще градят образа на сексиста в този сезон. След Юлиян и Фифо, поредния сексист, с добра физическа подготовка. Да, ама греда, не се получи. Интелектуалното ниво на този младеж е далеч над това на Фифо и Юлиян /и го казвам като човек, който е един от най-върлите Фифови фенове, а и на Юли/, тъй че спешно трябваше друга ниша. Е, намери се. Не смея да предполагам със сигурност чак дотам, но за момент ми мина през ума, че първоначалния замисъл е бил Мудев да не влиза като редови играч, но после са се сетили за възможния изсмукан “конфликт“ с Момчи, затова РР намаза, така да се каже. Изпълни си мисията, и му е време да си ходи. И не мога да не си призная в случая - перфектна работа на психолозите. Така са нацелили заложбите на Мудев и комплексите му, его, самочувствие, манталитет и т.н., че с помощта на сценарий и монтаж успяха да постигнат целта си, дори я надскочиха.
Всичко това естествено, ще продължи, аз съм сигурна, че това далеч не е последния опит за очерняне на Момчил. Тръпна какво ни очаква, черешката на тортата според мен предстои. Както и задължителното, просто задължително “условие“ за него - ВТОРО място на финала. Blush Това е запазената марка на Биг Тупар, и не мисля, че и този път ще “избяга“ от нея.

# 842
Ами то затова е игри на ВОЛЯТА,като глада е част от тази воля.
Знаят къде отиват,знаят за глада..подписали са,отишли са,поели са отговорност.
В същите тези договори Продукцията ясно е казала,че може да преиграва игри,да наглася игри,да използва участниците както си иска. Това също са го прочели и подписали. С какъв акъл се записват е друг въпрос..ама на,желаещи явно има мнооого

Едва ли в договора пише, че продукцията може да наглася игри. Няма как да има такова нещо в договора. Преиграването по различни причини е друго нещо.
Има го. "Продукцията има право да преиграва игри и да определя изхода от тях. Играча се съгласява с Продукцията и не оспорва решенията ѝ."

# 843
  • София
Препоръчвам Чакалкаст - на фона на снощния епизод голям смях.
Фифо, Лефтеров, Чакала и Жорката. Само 20 минути е.

Възмутени са и от финала на епизода, когато непонятно за тях /както и за нас/ за първи път се показа “инвентара“ на шоол-то - БУС-овете, минават там разни хора....Жорката коментира, че така се губи “магията“ /то па една магия/, и сега хората ще започнат отново със спекулациите как ги развозват, спят по хотели, ядат, пият....
Колективно отбелязват, че Радо е....не над нещата, той е над телевизията. Всички колективно му стискат палци. Аз също.

Точно това писах и аз снощи.
Продуцентите и монтажистите убиха и магията с този сезон... Вече нищо няма да е същото.
Чакала пък отговаря ядосано в Инстаграм, че много хора са му писали, ''Е, видяхте ли сега, измамници, спите на хотел, с телефони и какво ли още не''
Народа изтреще, гледам и във фейса. Ужас, нямам думи просто...

# 844
  • SF
Те трябва да играят играта по правилата, а не да бъдат разконцентрирани или стимулирани от близките си. Но най-важното е  да няма отношения, тайни от зрителите, освен при някакви изключителни обстоятелства, най-често здравословни, по преценка на продукцията.
Момчил и Румен са имали спор, разногласия в отсъствието на камерите и сега не е много ясно на зрителите точно защо така са се намразили двамата. Опитват се да го предадат чрез синхрони, разказвачи, но е минало-заминало и емоциите вече не са същите. Когато нахлуе адреналинът, поведението е едно, когато преспим, вече се гледа по-спокойно на нещата и позицията е "ама аз нищо не съм казал!, аз не това съм имал предвид, ти не си ме разбрал." Девойките около тях също не са искали конфликтът да се подклажда, а са се държали като че ли нищо особено не е станало.
Ако участник ще говори по телефон поради сериозни причини, зрителите по някакъв начин ще бъдат запознати с това. Разговорът или ще бъде излъчен, или преразказан, ако е безкрайно безинтересен за зрителя и няма никакво отношение към предаването.

# 845
  • София
В трети сезон, с Наденицагейт, бях много възмутена от жълтите, защото по принцип и аз като Гатьо харесвам да има ред и правила. А те си бях направили една организация още преди влизането, кой, кога, къде и какво ще носи. Видя ми се много нагло. Нищо общо с моментно изкушение да мушнеш една вафла в багажа.  Сега, с шоколадчетата и нахапаните краставици (?!), нещата ми изглеждат по съвсем друг начин. Най-напред с неспазването на каквито и да е правила от продукцията, пример - кога завърналият се от чистилището изпраща някого там и кога не. Поне някакво обяснение да бяха скалъпили за този случай, ама не!! За другите гаври не ми се и говори. Та човек, колкото и да е наясно, че отива да играе според свирката, ще се изнерви и ще опита тайно да им го върне... Да, глупаво е - те намериха зашитата банкнота в чорапа на Елена, ясно е за какво ровене из личните вещи става въпрос, но далеч не всички участници блестят интелектуално. Явно са разчитали да си затворят очите, както в предни сезони, но това с телефона е вдигнало ситуацията на ново ниво.

Момчил с предложението си за тактика в битката... Според мен на него много му се играе, никак не му се искаше отново да пропусне трасето и да седи, чакайки пъзела. Той винаги е оптимист, насърчава и себе си, и племето, та щели да носят Гатьо една седмица... Сами момичетата вероятно щяха да се справят по-добре, макар че сините бяха в точно същото положение, а видяхме какво стана. Но приемам, че техните жени са в по-добра физическа форма...
И пак да похваля Момчил, който - дали от сърце или по стратегия - за никого нищо лошо не казва, винаги е възпитан и на ниво и с думите си при тръгването на Ситнилска ми направи много добро впечатление! Само се тревожа какво му готвят, с тези постоянни опити за провокация...

# 846
На мен никакви магии не са ми убили. Далеко съм от мисълта, че са оставени сам-самички из тези терени. То самия факт, че ги снимат, означава, че има бая екипи и хора около/с тях.
Вече кой в какви илюзии си живее, е друг въпрос.

# 847
Замазването на гафа с телефона започна още сутринта при Гала с Умниците които побързаха да успокоят аудиторията че нищо не е станало та това е само един тел. Не убила човек. Божеееееее каква пародия на телевизионно предаване обсъждаме само и едновременно с това пълним едни джобове.

# 848
  • Другата България
Дяволо, още сме средата на сезона, а създателите му направиха всичко възможно, за да отвратят хората от него, ден след ден го сриват надолу. Чак не е за вярване, но е факт. И това е съвсем целенасочено, защото ето и ти казваш - в нета ври и кипи. Целта е постигната, има кликове, има снимки, мемета, колажи, касти - над, под, зад и пред, това измести дори темата с войната в Израел. С цената на това да имат печалба, продуцентите унижават, употребяват, режисират, монтират, променят, заменят.....а ние “кълвем“, защото каквото и да си говорим, обичаме хляб и зрелища, а и в крайна сметка те ни откъсват от злободневните проблеми. Това е нещото, за което няма как да не кажа - . На продукцията.

# 849
  • SF
Как ги пълним тези джобове? Много не те разбрах.
Обсъждаме и...?

# 850
  • София
Интересно, възмутените от показаните бусове "маси" как точно си представят нещата, че племената ма'ат пеша до резиденции и реки ли?! И че са сам-самички, с Димо и айде един-двама оператори?
Мдааа, масовото ниво е... баш като за продукцията.

# 851
  • София
Момчил:

# 852
  • София
Моето мнение ,че от продукцията са виновни  за изнасянето на храна. То не са реклами на барчета , на протеинови шейкове и др. прахчета.
За да не се изкушават участниците да изнасят , не трябва изобщо да има подобни неща в къщата. Предните сезони не сме гледали подобни ексцесии, с много малки изключения, за Паулина си спомням имаше и още някой преди нея , там беше проблем за изнесено 3в 1, преди нея не съм запомнила кой беше сгафил. А сезона със наденичките на Сашко, не искам да коментирам.
И това ,че от градината не могат да си откъснат нищо е абсолютен позор, копаят поливат и не знам си какво и накрая само да гледат , нема как да стане. Насадете им 2 лехички със зеленчук и тогава няма какво толкова да си откъснат.

# 853
  • SF
Локациите не са скупчени около плажа. Екипи и участници се придвижват някак - бусове, коли, имат и линейки наоколо. Кое е чудното? Никой няма да остави участник да бедства. А такова условие, трябва да бъде и предмет на договора. Това е телевизионно предаване и "мъченията" са сведени до минимум, макар на повечето неразбиращи да им се струва, че участниците в Игри на волята са тъпи парчета, които отиват доброволно да се разболяват и съсипват. Напротив! На кастингите едва отсяват подходящите, а още що народ остава зад вратите, даже и извън резервите, колко мечти са разбити!!!

# 854
Ама някой си представя, че градината, мястото край реката и вилата са на по десетина минути от плажа ли, та да е изнензадан, че ги возят дотам?

Общи условия

Активация на акаунт