💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 158 006
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 825
Телефонът на Ситнилска е бил в куфара ѝ и го е ползвала само на резиденцията. Дали не са го намерили, дали са го видели, ама са го  оставили за сеир, можем само да предполагаме. Аз клоня към това, че не са го намерили при проверката на багажа, но все пак като са разбрали, че го ползва са изчакали подходящия момент за цирка.

# 826
  • София
Ситнилска няма да ми липсва=
Soney ми липсва повече.

Сони ще се върне след седмица. Разпуска момичето. Simple Smile

# 827
Ами то затова е игри на ВОЛЯТА,като глада е част от тази воля.
Знаят къде отиват,знаят за глада..подписали са,отишли са,поели са отговорност.
В същите тези договори Продукцията ясно е казала,че може да преиграва игри,да наглася игри,да използва участниците както си иска. Това също са го прочели и подписали. С какъв акъл се записват е друг въпрос..ама на,желаещи явно има мнооого

Едва ли в договора пише, че продукцията може да наглася игри. Няма как да има такова нещо в договора. Преиграването по различни причини е друго нещо.

# 828
Според това и обяснение го е ползвала два-три пъти в резиденцията, защото и Ива е знаела и помагала.
Еха, верно ли е завлекла и Ива? Чудесна е!

# 829
  • SF
Интересно, като знаят, че скоро едно от племената ще се разпадне, дали Гладиаторите няма да решат да позаровят томахавките помежду си, за да могат да играят заедно напред.

Как? Като не ходят на съвет ли? Ами, ако отидат?
Те и Сините са си приятелчета всеки с всеки. Но като се наложи да избират капитан или да елиминират, глей кво става!

Аз не мога да разбера Дени какво толкова бълва срещу Мастагарков. Мрънкал бил и не бил казал като мъж, че иска да го пратят на елиминация. Ми да го беше пратила, ако може, нищо че мрънка. Той още по-успешно можеше високо и ясно да им заяви, че не иска да го пращат. Така ли ще направят - каквото им каже Мастагарков?!?

# 830
Ами то затова е игри на ВОЛЯТА,като глада е част от тази воля.
Знаят къде отиват,знаят за глада..подписали са,отишли са,поели са отговорност.
В същите тези договори Продукцията ясно е казала,че може да преиграва игри,да наглася игри,да използва участниците както си иска. Това също са го прочели и подписали. С какъв акъл се записват е друг въпрос..ама на,желаещи явно има мнооого

Едва ли в договора пише, че продукцията може да наглася игри. Няма как да има такова нещо в договора. Преиграването по различни причини е друго нещо.
Абе и мен ме дразни продукцията, ама това е формат, в който ти като пълнолетен човек влизаш доброволно и подписваш сто страници договор. И не е първи сезон, че да си толкова изненадан. Хайде, холан. Всеки драпа да стане известен, да разкеши малко след формата - спонсорства, рекламни договори и участия, ама не ще да спазва елементарни правила. Няма безплатен обяд, това е. Решиш ли, че ще бъдеш наемник, такъв си.

# 831
  • София
За начало (освен цитирания отговор в интервю при/за Гала от сутринта), цялото интервю на Албена за Гонг:
https://gong.bg/oshte-sport/multimedia/video/ekskluzivno-razkrit … lska-video-757686 (Вече има и коментирали там, но... това си е аудиторията на Гонг.)
freespirit - Вероятноста да съществува свестен човек със здравословна доза  морал + способности, интелектуални и физически, за част от човечеството явно е равно на 0.  Поне у нас, в реалния живот, такива "екземпляри" са малко и стават още по-малко. "Игрите" (и не само) са частична, но добра извадка от действителността. Благодарение на абсолютно всички в територията. Естествено, че продукцията "сте далече от Дж.Мартин" - просто са си нашенския вариант, а и нито живеем (във), нито гледаме художествено изкуство.
Diavolo - Целия този панаир от продукцията относно ''голямата контрабанда'' нямаше да го направят ако не беше телефона. Той е бил капката след която чашата е преляла.  Напълно съгласен! (Допълнение: задават се нови сезони, продукцията - все пак - не е "само мускули" - някои имат и акъл. Може би, им дойде дюшеш да заложат и "превенция" за в бъдеще. Няма да споменавам "техните правила" - имат си договорите, опашка от мераклии и подписани хартии в папката.)
Smiley За храната в кучешката колиба (Lafusko) - никой не е рекъл, че в колибата е имало куче. А може да са пробвали, че не успява да си обели вафлите.
gala66 - Всички подписали договорите са били с ясно съзнание, че влизат в едно шоу, в което са пионки и с тях ще правят всичко каквото решат продуцентите... (и) Протеста е да не отиде никой на кастингите и така продуцентите ще са принудени да си променят условията.   И аз това казвам/пиша (колко пъти...; но няма да стане, знаете, нали). Моето разбиране също е, че правилата са за всички. Не само в някакво шоу. И понеже реалността в територията е точно обратното на морала и ценностите - всеки сам си "преценя". Един с телефон в шоу, друг с две водки - в колата по пътищата. И в двата случая (но не ги слагам на една плоскост), индивидът си казва: абе, на мен ли... / я колко примери си имаме за това.
Затова финализирам с пожеланието-питанка на cool_style - Щом аналогът ще е с нацията - най-добре таз грижа да се демонстрира на 29 окт на местните избори, с бюлетинки в ръце. Или пак всички ще си стоят вкъщи. А изборите ни не са само тези на 29-и; ежедневни са, дори като гледаме ТВ-сеири. Които - колкото ни обединяват в едно, толкова рязко и ни разделят в друго. А не сме и "наемници" - просто "електорат": за партии, за рейтинги, за радост на продукции и кукловоди.

# 832
  • Другата България
Препоръчвам Чакалкаст - на фона на снощния епизод голям смях.
Фифо, Лефтеров, Чакала и Жорката. Само 20 минути е.

Седят, на Фифо му звъни телефона. Фифо : “Чакай, че ми звънят Амазонките. Ало, да? Какво да ви докарам? Колко килограма? Ок, до час съм там, на нашето място.“ Blush Предлагат наградата на битката довечера да е 4GB бърз интернет за останалите с телефони вътре. Blush Както и наказанието на Ситнилска да е било да ѝ вземат телефона и да ѝ оставят .....втория. Blush А наградата на спечелилия довечера да е последния модел Айфон. Blush

Разказват колко е строг контрола, как ги пребъркват, багажите им ровят, на Фифо машинка за подстригване и ножичка са му взели, водата са му изсипвали от бутилката, за да видят да няма захар в нея.....вече започвам да си мисля, че продуцентите много по-рано са знаели за въпросния телефон, но съвсем целенасочено са чакали “правилния“ момент за снощния сеир. И по-скоро за наказанието за него - битката с отпадането на конкретен участник. Който след като “обмених“ мисли с тях и аз вече си мисля, че ще е Мудев, Гатьо и да се отказва, и да мрънка, поне довечера трябва да остане.
Възмутени са и от финала на епизода, когато непонятно за тях /както и за нас/ за първи път се показа “инвентара“ на шоол-то - БУС-овете, минават там разни хора....Жорката коментира, че така се губи “магията“ /то па една магия/, и сега хората ще започнат отново със спекулациите как ги развозват, спят по хотели, ядат, пият....
Колективно отбелязват, че Радо е....не над нещата, той е над телевизията. Всички колективно му стискат палци. Аз също.

# 833
Аз съм изумена как с лека ръка се раздават квалификации на участници единствено и само на база лични предположения и личен поглед върху случващото се, а се игнорират официалните им изказвания, които все пак са от първо лице.
За мен най-потресаващо бе, когато Калоян бе обявен за гей. И редовно се приписват дефицити на хора.

# 834
Ами грубичко си беше това на Ситнилска и с право я дисквалифицираха. Едно е храненето, друго е това с телефона. Щом е имала сериозни проблеми навън и не може да се откаже, можеше да говори с племето да я номинират още първата седмица и да си тръгне на елиминация.
Друг въпрос е, че продукцията 100% е намерила телефона, но са потрили доволно ръце и само са чакали да дойде подходящия момент за начукване на канчето.

Дяволо, радвам се, че не само аз харесвам Румен Радев Joy
За мен и продукцията има пръст в образа, който му създават, в последно време много се чудя какво е станало, за да набере толкова на Момчил. Според мен е имало я конфликт, я нещо друго, а РР е много първичен и колко му е с няколко въпроса да му запалят фитила. Ако не беше този конфликт, в племето щеше да е една летаргия...даже ми е изсмукан от пръстите на продукцията от немай къде. Направи ми впечатление мнението на Ваня за него, не беше крайна, даже го подкрепи. Интересно ми е какво мислят останалите участници за него, дали са близки след шоуто. Това е важно, защото те са били заедно постоянно и знаят какво е било, как и защо.
Честно казано, очаквам да напусне довечера и ще се радвам, защото са ми неприятни всички обиди и епитети, които отнася, дори неща, които не могат да бъдат доказани.

Гледам Чакалкаста и ме забавляват момчетата, усети се от едно изречение, че се дразнят на простотиите на продукцията с "официалния" подкаст Joy

# 835
Каква прожекция само! Simple Smile
Радо най-накрая е намерил пътя към Светилището.Дори няма кадри от топлото посрещане,но Виолета вече ни прави психологически профил на новодошлия.
Смята го за политик.Голяма грешка! Тя не подозира,че срещу нея стои хуманоиден робот Радо про.
Атакува,но той стоически и с равен тон я побеждава интелектуално.Млъква,само Николче се киска и пръска чар.
При гладиаторите силите са изравнени и за трети път се появява думата кон,дори конник,ако трябва да съм точна.
При старейшините Мартин ловко моделира нова заплаха в лицето на Благо.Дени,по генетична линия също има остра нужда да захапе някой.Дунев...той чака Simple Smile Един за всички,всички за Никол!
И идват амазонките.Гатьо е на крачка да подпише договор за жълтите гащи,дори провежда кратка успокоителна беседа по орнитология,за да разведри атмосферата.
Младите Мудеви са крайно разочаровани,че онова арогантно и лицемерно Момчи им проваля семейната ваканция.
Станахме свидетели на първо числено изравняване на силите и съвсем логично,най-тренираните в това отношение,спечелиха.
Жалко за това ,че последващите събития,вгорчиха най-категоричната победа от началото на игрите досега.

Страшен фен съм на този обзор! Благодаря, направи ми деня!

# 836
  • София
Аз пък съм в очакване да видя Румката как ще ги размята на терен(мисля,че така се изрази на един синхрон) конкурентите си. Simple Smile
След това как Николчи и Вили ще изгонят Радо. Simple Smile
Друго ми направи впечатление обаче. Като че стартира кампания "да очерним Момчи".
Стартира с излъчването на приятелско подмятане от Мартин на играта с въртележките.
На тази с цветовете Ралица го провокира спортменски,но последваха бурни реакции от сините след финалното му изявление,че е амазонка и ще се бие за тях.
Румката изобщо не го коментирам,той не се спря да го очерня.
И изведнъж строени трите племена,всички нарушили правилата,а въпросът "ти знаеше ли" беше отправен само към Момчил?!
После отново само той смъмрен защо е одобрил избора на Румката?!
Не мога да си го обясня това.Дали защото един вид се обяви за адвокаТИН на Ситнилска?
А,дори и по този казус отново само на него му беше дадена думата...
Рълев - ясен-той сам вдигна ръка и каза,че повече няма да правят така Simple Smile Много го харесвам иначе.

# 837
  • Дубай
Според това и обяснение го е ползвала два-три пъти в резиденцията, защото и Ива е знаела и помагала.
Еха, верно ли е завлекла и Ива? Чудесна е!
мда, въпросът е тук, защо за нея нямаше последствия предвид факта, че знае... Продукцията не  си спазва правилата за всички, което е дразнещо и изнервящо. Как очаква участниците да ги спазват?!

# 838
EmBrother, понеже ме цитираш, офтопик е, ама само ще добавя и малко контект. За да не влизаме в политика няма да споменавам име и партия, само че става дума "виден общественик" - тези дни оборваше опонент, който казваше, че вече обикновените хора изнемогват на цени и тн, че направо се лишават от основни неща, вкл.храна,та господинът заяви,, че това абсолютно не е така! Че населението ако беше недоволно, щеше да протестира, щеше да ходи да гласува на изборите, за да покаже, че не е доволно. Но щом избирателната активност е такава, това било 100% показателно, че всички са 100% доволни от доходи, закони, условия на труд и тн. Даде пример Франция и Гърция излизали веднага на протест, защото не са доволни и променяли нещо, как ползвали изборите, за да се отърват от лоши управници. Докато тук никой не гласува и това означавало, че са си доволни и никай не гладувал ни по села ни никъде. Било измислено това...

Не пиша това за  дискусия, просто офтопик вметка, защото е възмутително, че някой може да твърди, че хората в БГ масово живеят добре, като аргументът е - щом имат право, но не упражняват глас, значи е лъжа и популизъм, че някой в БГ гладува.
Значи - ходенето до урните вече е не важно, а повече от важно. Неходенето не е протест към всички политици, а само им дава чувство за безнаказаност за решенията (независимо от коя партия са в момента, че само се местят според изгодите) и че народът винаги всичко ще приеме.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 13:14 от cool_style

# 839
Да де, ама и двете са нарушения нали. Как се решава, кое е повече нарушение и кое по-малко. Ситнилска опра пешкира за всички. Ако продукцията беше толкова достойна и за пример, да бяха изгонили и другите нарушители. И ако ще правим аналогии с нарушаване на закони /което е смешно, защото никой не е нарушил закона, а един договор/ всички са за съд.
Ситнилска си опра собствения пешкир.Виж Тези на извънредната елиминация днес опират на всички

Общи условия

Активация на акаунт