💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 158 033
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 795
Скрит текст:
ами подписал си, как ще се откажеш.
дали казаното от Ситнилска е вярно, няма как да знаем. може да се оправдава и да го е измислила, може да е вярно. доказателства за нас няма видими.
оряшкова е отслабнала, да. само бухтата не. как не ги е срам ен знам.
Ако наистина проблемът е възникнал след като се е съгласила да участва, просто отива на елиминация пада и си отива при близките. Тя обаче си седи вътре, нещо не ми се връзва 🙂

Факт, има нещо гнило в Дания. Но да се изкарва жената някаква морално пропаднала личност или че не е спечелила честно медалите и титлите, както се изказа един господин не е също ок.

Elpis, хайде пък сега започнахме и интелекта на роднините да определяме. И то по думи, които никой не знае дали са истина

# 796
Разбира се, че можеш да се откажеш от участие и след като си подписал договор. Познавам човек развалил договор за ипотечен кредит с банка, което значи, че няма невъзможни неща. 😄Просто според мен тя не е искала да се откаже, защото участие в подобно предаване ще й донесе популярност, която ако се използва правилно може да й помогне и финансово занапред.

за който отказ си има вероятно последици. не сме виждали договорите, не знаем какво пише в тях.
живо чесане на клавиатури е това.
искала е, влязла е. не е искала да спазва правилата, изгоена е. толкова. крещяща нужда според мен е щяла да бъде уважена, но вероятно не е такава. пак спекулации

# 797
  • Дубай
Глупости, как да не можеш да се откажеш?!
Въпросът може би тук е, че Ситнилска най-вероятно не е искала да изтърве възможността, да я популяризират и после използва това добре е в нейна лична и финансова полза.

# 798
В крайна сметка, играта в някакво реалити не е никак задължителна, а съвсем доброволен акт. Като не ти е изгодно/имаш проблеми/нещо друго ти е по-важно, просто не влизаш. То не може хем вътре, хем да не си нарушиш комфорта. Всеки си преценя, както се казва.

Абсолютно се абстрахирам от това кой какъв шампион е бил. За мен, и Ситнилска, и Дунев бяха непознати лица. Срам, не срам, не ми бяха известни. За мен са редови играчи, както всички останали.

ПП: и да добавя, още от началото Ситнилска ми беше един от най-симпатичните и харесвани участници.

# 799
https://www.realtor.com/realestateagents/5a10481b4ed3c20013caaf01

Малко инфо за Виолета можете да видите от линка. Виолета си е регистриран посредник по имоти. Малко се е изхвърлила със стойността на имотите, които са и възложени за продажба или отдаване под наем. В хиляди долари са, не в милиони. Както е рядкост един посредник има 60 души персонал. Но това може да са лица, които наема, за да стопанисва имотите, а не постоянна работна сила в нейна фирма (подобни "фирми" често са еднолични). И никой не е забранил да си направиш снимки в нает имот- офисите също се наемат. Нито да наемеш приятелка и съпруга и за снимки. Сетила се е - направила го е. Има посредници, които тук печелят много добре от дейността си. Обикновено е ангажимент за домакини с деца. Докато са на училище те развеждат клиенти по имоти.

# 800
Мартинчо е голям тарикат. Прави се на приятел на когото му изнася, а в следващия момент го пързулва едно такова ювелирно, та даже и вина насажда. Предава всеки, но изисква вярност. За финал се отключва логореята му да търси сметка и обяснения и да съди от позицията си на морален стожер. В конфликта с леля бях на негова страна, но откакто ги разделиха не ми е интересен и си остава просто един кофти човек. Може пък и да е толкова смел и да се предлага да ходи на игри, защото продукцията го подкрепя. Според мен сто про е влязъл с уговорка.
Вили - възхищавах й се поне, че е успешна в живота и от това, което е постигнала, но откакто дойде потребителката с общата позната, която развенча този мит, съвсем се разочаровах.
++++++ Не бих могла да го кажа по-точно. Simple Smile
Според мен Мартин е влязъл с уговорката продукцията да го пази, да му лъска имиджа и да го бута напред. Явно е суетен и е влязъл, за да стане по-известен и вървежен, но и си прави реклама и пиар на бизнеса. Таргет групата на предаването е точно, в която се цели  бизнеса му.
Това е лош прецедент, дано догодина няма нови протежета решила да станат публични личности участвайки в ИВ. Rage
 п.п. А стрина е ясно, че е въздух под налягане.
Една успешна бизнес дама няма да си остави проспериращия бизнес, за  да участва в реалити, при това не е в първа младост. А и това не е първото предаване на дуото, подозирам няма да е и последното.
 Ако имаш хубав и успешен живот защо постоянно ще киснеш в Бг?! Nerd

# 801
Да добавя. По принцип не харесвам Радо, но снощи за пръв път ме изкефи в разговора с Виолета Grinning
Тая патка е доста арогантна и много си е повярвала, а покрай нея и Николката, ти да видиш. Тя пък е такова удобно извинение на баща си, който крие зад нея слабохарактерност, страхливост и мижитуркане. Тяхната работа стана "В очакване на Годо".

# 802
sineva 1,
Не съм адвокат на Виолета, но тя си знае какви са и причините да си е в България. Има пълно  право да бъде където пожелае. Не съм видяла да парадира с бизнеса си в ИВ. Няма друго място, където българин да се чувства така добре, както в родината си. Дори и добре да живее. За Виолета май стои и дълг към Дени да я подкрепи. Аз съм за това да не съдим хората- да ги оставим да си правят техните избори. Мартин на пръв поглед също няма какво да прави там, но виждаме че влачи, студува наред с другите. Кои сме ние да знаем от какво имат нужда хората. Да дойдат да полежат на сянка на български пясък. За някои и това е много, защото животът в Джаксънвил не е голямо разнообразие...Това , че си осигурен, не винаги означава , че си щастлив. На фона на другите дами Вили и Дени се представят чудесно.

# 803
Интересни бяха Никол и Виолета с убедеността си, че Радо им е лесна жертва и ще го съсипят психически. Не видях такова нещо, ама може вечер да го тормозят, когато камерите не снимат.... Wink

# 804
Много ме дразнят и леля Вили и Никол, особено втората, която ще отстранява хората. Такъв смях е това момиче.

# 805
"Една кукумявка, тука пей, това е на късмет! Ще победим!" - Гатьо, заснет зад чашата The BOSS! Smiley
В играта не могат да го пренесат, натежал е с два протеинови бара и 1 мудева палачинка.

Ситнилска изначално някак не е отдадена на шоуто, а то май ще се окаже, че е прясно влюбена и мислите и не са в играта. Итересно дали не е от тези с покана и хонорар? Сгрешила е, разкрита и отстранена. Жената каза "Извинявайте!" и си пое по пътя.
Елиминационната битка е заради храната, а не телефона. За телефона смятам, че повечето жени са знаели, на реката бяха три седмици една до друга, опознали са се, знаят си историите, интересите, семейните драми. За нас е спестено. Така, че защо Ива да се предлага, а и според мен извън кадър им е намекнато избора да е мъжки, заради подготвеното трасе и най-накрая да се заснеме здрава битка.
Ива с друго ме разочарова, писала съм. В нея имаше лидерски и стратегически потенциал, просто не го разгърна, най-вероятно респект от по-възрастните Оряшкова и Албена, които също за жалост се оказаха твърде пасивни...и така всички дами се оставиха някак на "течението" и на спасителя Момчил.

Другата ми драма. Дунев се/го превърна/ха в нещо като свещена крава - не се пипа! Мисля си, че на всички Старейшини вече е ясно как той хитрее и се възползва и от авторитета и от годинките си, но все още ни един няма смелост да му го каже. Когато бяха 8 нормално да проявиш респект към успял спортист, но с намаляването на състава се стигна почти до вербално самоизяждане, като най-лаком естествено е Мартин. Сега искат или не, Дени, Мастагарков и Марто замазват това което не могат да кажат като се обвиняват в мишкуване, страхливост, че и предателство. Чак са ми смешни какви думи подбират само и само да оправдаят чадъра над Дунев. Smiley

На мен пък Виолета и Никол са ми ултра забавни, даже не разбирам защо са тези гневни постове. Направо си беше култов диалога между Вили и Радо. Smiley
Никол тъкмо си повярва момичето и днес бам - игра с тичане! Симпатична ми, не ѝ броя килограмите и грамовете.
И все се сещам за Красима какви грозни епитети отнесе...е ми излезе от Играта, след няколко месеца спорт и правилно хранене смъкна достатъчно много килограми за удовлетворение на зрителите на Волята.

# 806
  • Другата България
Аз съм изумена как с лека ръка се раздават квалификации на участници единствено и само на база лични предположения и личен поглед върху случващото се, а се игнорират официалните им изказвания, които все пак са от първо лице. Като прибавим към тях и откъслечните /засега/ коментари на останалите замесени участници и тези, които са били там, поне аз съм по-склонна да вярвам на техните думи, отколкото на това как аз виждам събитие, пречупено все пак през личната ми призма и мироглед.
И понеже във всяка ситуация съм за нюансите, и съм привърженик на медала, който има две страни, и оправдавам, и не оправдавам Ситнилска. Лесно е отстрани да се съди с познатия рефрен :“ама как така, на мен никога не може да ми се случи“, но колкото и да е клише - никога не казвай “никога“. Мисля си, че аз на нейно място вероятно бих направила същото, защото нито една слава и известност не може да замени най-близките ми хора и това какво се случва с тях, когато имат проблем, още повече ако мога да помогна за разрешаването му. Договорите наистина са обвързващи, при това доста обвързващи, и да - могат да се разтрогнат, но на цената на големи неустойки. А не всеки може да си го позволи финансово. Затова я разбирам, че е предпочела по-лесния за нея начин. Сега и разбирам защо от ден едно /клише/ Албена беше един от най-безличните участници, дори по-безличен от Теди. Монтажът е голяма работа, а “любимците“ ми са “царе“ в това с негова помощ да насочват любовта/хейта на зрителя в правилната /за тях/ посока.
И пак ще се върна да думата “правила“, която този формат направи да изглежда като нещо почти анатемосано.

# 807
Най-грозно впечатление снощи ми направиха Гатьо и Дунев с престорения си морал. Пълен фарс.

Ситнилска не я съдя, с право беше изгонена и в моите очи това е адекватно наказание за нарушението й, не е свидетелство за нейния характер. Какво е казано в "подкаста" не бих го взела за чиста монета предвид, че си е изцяло на Нова и въпреки всичко се радвам, че не прие позицията да се извинява и умолява за прошка. Още повече, че няма от кого да иска прошка. Малко е victimless crime.

Единственото, което може да се използва като пряко последствие е, че контрабандата на храна беше изобличена, заради телефона, а ако го нямаше, можеше и да им се размине, но винаги ще бъде използвано от продукцията.

Това, което ме обърка е, че Ралица попита Момчил дали е знаел, докато е капитан какво правят. Ситнилска потвърди, но и да не беше, че това е прясна контрабанда, която са им събрали по пътя за битката. Какво са контрабандирали преди това и откъде? Умишлено не им метнаха краставици, че да се предполага, че са събрали от стопанството за реката. За да задават този въпорс или нещо и преди това е имало, което убий ме не мога да завържа или по-вероятното за мен: абсолютно си го обсъждат на висок глас, пред камери и насърчавано от продукцията.

# 808
sineva 1,
Не съм адвокат на Виолета, но тя си знае какви са и причините да си е в България. Има пълно  право да бъде където пожелае. Не съм видяла да парадира с бизнеса си в ИВ. Няма друго място, където българин да се чувства така добре, както в родината си. Дори и добре да живее. За Виолета май стои и дълг към Дени да я подкрепи. Аз съм за това да не съдим хората- да ги оставим да си правят техните избори. Мартин на пръв поглед също няма какво да прави там, но виждаме че влачи, студува наред с другите. Кои сме ние да знаем от какво имат нужда хората. Да дойдат да полежат на сянка на български пясък. За някои и това е много, защото животът в Джаксънвил не е голямо разнообразие...Това , че си осигурен, не винаги означава , че си щастлив. На фона на другите дами Вили и Дени се представят чудесно.
Никого не съдя, а изказвам мнение, както всеки един тук.
Във визитката Вили парадираше, че е много успешна бизнес дама с много служители и се хвалеше с бляскав живот. Нещата обаче не са май съвсем така или поне не чак така. Rolling Eyes
Естествено, че всеки емигрант изпитва носталгия по дома, но обикновено тия с успешна реализация се връщат веднъж годишно, особено ако са на края на света, а не в Европа например.
Никого не възпирам да си прави своите изброи защо реши така?!
Всеки участващ в това предаване е направил своя избор да стане популярна личност и съответно да бъде коментиран, постъпките му обсъждани, критикуван или подкрепян. Така че не разбирам порива ти да ми скачаш все едно правя нещо невидяно и нечувано. Rolling Eyes
Щом участваш в реалити си носиш активите и пасивите от това. Както те имат право на избор, така ние като зрители имаме право на свое мнение за тяхното участие. Това и правя изказвам мнение за участници, за игрите, за продукцията, нищо повече. Simple Smile

# 809
  • Другата България
А мен ме развесели, за пореден път това, че Ралица попита Момчил дали е знаел, че “крадат храна“. По-скоро, че попита САМО него за това. Сякаш всичкото материал, който се намираше на подносите на срама, е “откраднат“ САМО през седмицата, в която той беше капитан. Blush И то когато бяха в резиденцията, където храна бол. Защо не попита Оряшкова? Защо не попита Ива? Нали те бяха капитанКИ преди него? Защо не попита който и да е от сините и червените капитани? Толкова целенасочено към определен играч беше това размахване на пръст, сякаш очакваше Момчил да каже: “Не, не знаех!“, и тогава да се започне с хейта, че същият е лъжец.
Преди такива явни монтажни заигравки ме ядосваха. Сега будят само смях и съжаление относто продуцентската немощ.

Общи условия

Активация на акаунт