Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 033
  • 477
  •   1
Отговори
# 345
Докато сме на тема килограми, като ученичка имах действително нужда от отслабване с около 10 кг, обаче се заех с това, когато аз реших. Семейството ми натякваше по обиден начин, не сякаш са загрижени за здравето ми, а сякаш просто ги е срам от външния ми вид.
Тази пролет усетих, че съм напълняла. Не повече от 5кг, но веднага се усъмних за здравословен проблем и се заех да разбера. Оказах се права. През цялото време майка ми ме убеждаваше, че няма нищо притеснително, било нормално с възрастта вече да не съм толкова слаба. Между първата и втората част на историята има около 20 години разлика.

# 346
Мислех, че ще дадете някоя вълшебна рецепта за справяне, но явно не само аз не мога да измисля. Майката ще си мълчи, гаджето ще си мълчи, околните пък ще се правят, че не забелязват и те така, те.
За да не се накриви на девойката крехкото его. Пък, ако се разболее, ако младежът спре да я харесва, или ако пък...осъзнае, че е станала голяма, все варианти, в  които тя сама си носи последиците.

# 347
  • София
Именно, големите хора сами взимат решения за живота си с все последиците.
Точка.

# 348
Близките се пържат и не спят от притеснение, но това е положението. Наистина.

# 349
  • Далечният изток
Кое не ви стана ясно?! Има начин да го кажеш и той не е под формата на обида пред други хора, ако ще и да е пред мъжа ѝ. Ако някой действително е загрижен за мен, ще направи така, че да осъзная проблема.
Аз имам такъв случай. Също ми се говореше, че съм дебела и трябва да отслабна. До тук добре. Знам го, имам огледало, и кантар имам. В момента, в който спрях тотално захар и други храни, тези загрижените за мен започнаха да ми предлагат, да купуват, да пълнят хладилника с точно това, което не трябваше да ям. Пита ме по 5 пъти не искам ли случайно да хапна еди какво си. Казвам да, искам, но няма да ям защото не трябва. И така 5 пъти - ама не искаш ли, има, да ти донеса... До момента, в който се наложи да се развикам... Някакво обяснение за това?

# 350
  • София
Защо пък да си мълчат!?
Какво пречи да са тактични и да не коментират пред други хора, но насаме да споделят с момичето, че се притесняват и да дадат съвет да потърси лекар, ако има нужда. Може пък, без да се тръшка и да реве, майката да научи нещо важно за детето си. С рев пред околните подкрепа не се дава, а само се поставя критикуваният в неудобно положение.
Не пред партньора, не пред комшийката, не пред братовчедката. Да не "привличат съмишленици" и да не е просто констатация, която и тя знае.
Все едно момичето да няма крак или ръка и майка й да го заявява пред околните. Всеки, който има очи, вижда. Нали за това са най-близките - да дадат рамо и подкрепа, а не да сипват сол в раната.

# 351
AIDA_N - отново пълно потвърждение на мнението ми. На пълните хора винаги, за всичко са им виновни другите. Сложили са в хладилника въглехидрати, купили са хляб, бисквити. Анатема! Ама че може да не ги ядеш, нали, този въпрос не седи Simple Smile Щом ги има, ще се изядат и ще е виновен друг, ето отново всичко е точно!

Не съм извънземна, но успях на маса никога да не ям друго, освен това, което съм решила, да готвя за децата, без да го опитам. Може.

Но нали, по-лесно е да кажем - еее, то защо сега има тортичка, аз как да не си хапна Simple Smile Другите са виновни, то се знае Simple Smile Нали са те подканили към захарното изделие, гадняри са си те.

# 352
Скрит текст:
Защо пък да си мълчат!?
Какво пречи да са тактични и да не коментират пред други хора, но насаме да споделят с момичето, че се притесняват и да дадат съвет да потърси лекар, ако има нужда. Може пък, без да се тръшка и да реве, майката да научи нещо важно за детето си. С рев пред околните подкрепа не се дава, а само се поставя критикуваният в неудобно положение.
Не пред партньора, не пред комшийката, не пред братовчедката. Да не "привличат съмишленици" и да не е просто констатация, която и тя знае.
Все едно момичето да няма крак или ръка и майка й да го заявява пред околните. Всеки, който има очи, вижда.
Нали за това са най-близките - да дадат рамо и подкрепа, а не да сипват сол в раната.
А, точно! Дано повече хора го осъзнаят.

# 353
Fever Ray, личи си, че нямаш опит. НИЩО не се случва с подкрепа и дори с най-любезна и нежна помощ от какъвто и да е вид. Нищо. Ако обаче се правиш, че не забелязваш проблема, може и да има някакво благоприятно развитие. Нека разкаже някой, успял да убеди друг да отслабне успешно Simple Smile Има ли такъв човек всъщност? Не познавам аз, затова се надявам някой да знае.

# 354
  • София
То пък е много сложно на човек, който не яде неща, да не му го предлагаш по сто пъти.
Баща ми е диабетик. Мразя да съм на маса с него и рода. То е постоянно "вземи си тиквеник", "ама тортичка не си ял", "само едно малко парченце". Абе, не е малоумен, ще си вземе, АКО прецени, че може. Пак псевдозагриженост.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 09:54 от бъръльо-бъръльо

# 355
  • Далечният изток
AIDA_N - отново пълно потвърждение на мнението ми. На пълните хора винаги, за всичко са им виновни другите. Сложили са в хладилника въглехидрати, купили са хляб, бисквити. Анатема! Ама че може да не ги ядеш, нали, този въпрос не седи Simple Smile Щом ги има, ще се изядат и ще е виновен друг, ето отново всичко е точно!

Не съм извънземна, но успях на маса никога да не ям друго, освен това, което съм решила, да готвя за децата, без да го опитам. Може.

Но нали, по-лесно е да кажем - еее, то защо сега има тортичка, аз как да не си хапна Simple Smile Другите са виновни, то се знае Simple Smile Нали са те подканили към захарното изделие, гадняри са си те.
Кой каквото иска, това да яде. Но защо ми се предлага пети път, след като четири пъти съм казала, че това няма да го ям?!

# 356
Ами гадни, ужасни хора, искат да си дебел Simple Smile Какво друго да кажа Simple Smile

Аз и вино не пия освен в събота. Винаги ме канят по няколко пъти и аз пак не пия. Не ми пречи.

# 357
'на отслабващ не трябва да му сипваш сол в раната. и торта в чинията не трябва да му сипваш' - народна мъдрост

# 358
  • Далечният изток
Ами гадни, ужасни хора, искат да си дебел Simple Smile Какво друго да кажа Simple Smile

Аз и вино не пия освен в събота. Винаги ме канят по няколко пъти и аз пак не пия. Не ми пречи.
Смееш се, ама така излиза...

# 359
Ами не, не излиза. Моите приятели ми предлагат вино, защото все не им се вярва, че аз го спрях почти. Дори и 5 години да ми предлагат, няма да пия, щом аз не искам. Кой ще ми е виновен, ако почна да си пийвам на всяка тяхна покана?

Общи условия

Активация на акаунт