Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 579
  • 477
  •   1
Отговори
# 75
Ама тя снахата може и да работи на компютър, по цял ден. Но си има хора, за които работата на компютър не е работа. Например моята свекърва, за нея, ако не бъхтиш яко на крак, не е работа.. приела съм го и с мъжа ми се смеем само на някои нейни коментари и това е... Та не е сигурно дали снахата е безработна.

# 76
Ей, изодохте я жената с парцалите. Ми ако снахата е 120 кила, черна и космата, не учи и не работи, цял ден седи пред компютъра, играе игрички, пие бира и псува, докато мамин златен се претрепва от работа, за да изхрани и нея, и трите й кавказки овчарки 😀

# 77
Е какво да направя? Инфаркт ли трябва да получа? Simple Smile Айде стига вече, като виц стана. Който син иска да се забие с черна и космата мадама, той ще го и направи. Вие вярно ли смятате, че майка може да програмира връзките на 23+ годишен син?

# 78
Може, може Grinning

# 79
  • София
Момичето не е снаха.
Гадже е.
На нея никой не й е дал жилище. Тя ходи при приятеля си и може да се врътне и да си тръгне. Надали е обещавала нещо или е искала да й обещават. Ако младежът живее другаде, тя ще ходи другаде при него. Ако иска. Ако не, няма да ходи. Надали влиза с взлом, но и не е отговорна да поддържа временното жилище на гаджето си.
Жилището е дадено на сина и той носи отговорност да го поддържа. Ако беше под наем, щяха да го изгонят и да си задържат парите за ремонта и почистването. Време е да се научи на отговорност, а не маминка да му ходи по д-то.

# 80
С тухла четворка ли Simple Smile

# 81
А, не с тухла, с женски номера и добра дресировка в началните години...не е като да не сме виждали такива майки.
Аз обаче не съм съгласна с изразеното от някого мнение, че младата жена е гост в този дом. Не е гост според мен и има същите задължения като мамин златен по отношение на домакинството.

# 82
Сетих се за един мой приятел, беше довел снаха от бившите съветски републики, някъде от Кавказ беше. Една черна, с черна дълга коса, цялата в татуси и пиърсинги. Приличаше на вещица, хора. Свекървата се беше поболяла. Ама снахата като видя, че ще и се наложи да работи тука и рязко се върна у дома. Та, случаи всякакви, може и тази девойка да е с вид на вещица Grinning

# 83
Ей, изодохте я жената с парцалите. Ми ако снахата е 120 кила, черна и космата, не учи и не работи, цял ден седи пред компютъра, играе игрички, пие бира и псува, докато мамин златен се претрепва от работа, за да изхрани и нея, и трите й кавказки овчарки 😀

Ако ситуацията е такава, първата ѝ работа е да ги натири на квартира, ако изобщо успеят да намерят с тези кучета. Втората и най-важната – да хване мамин златен за ухото и да го завлече при най-близкия психиатър. Да каже какво не му е наред на златния, та си саморазрушава живота по този начин. Депресия ли е, някакво друго разстройство ли – специалистите да кажат. И да го лекуват.
Но понеже маман категорично няма да се съгласи, че проблемът е в сина ѝ, не е в момата, тя е само следствие, остава единствено шоковата терапия. Да изрита навън златния и черната мома да се оправят сами като големи хора и да възстанови щетите, нанесени на чуждия апартамент. Братът си е брат, но имотът е чужд.

# 84
Абсолютно съм съгласна с Fever Ray. Точно гост е и то временен (засега). Аз също не бих си нанесла да лъскам на гаджето кочината и да се правя на малката булка, защото нито е мой дом, нито дори квартира, в която имам глас. Както и на мен би ми било неудобно да накарам прясно гадже да ми лъска тоалетната. Домът е даден на сина, да започне да си го поддържа. Или пък не. Тогава да излиза на квартира.

# 85

И такава да е! Нали сина я е избрал, значи му е окей с нея. Пък маминка да бълва змии и гущери колкото иска. За всеки влак си има пътници!

# 86
  • София
По това, което чета нямаме никаква реална представа за какво става дума освен, че една майка се меси където не и е работа. На мен не би ми био комфортно, ако майката идва когато си иска и пипа вкъщи и да имала съм такива "кандидат свекърви" дойде и баш банята изчисти..банята, която се бяхме разбрали сина и да изчисти понеже аз измих другата и още 50 неща. Той даже ме излъга, че бил той викам не...ти няма да се сетиш да смъкнеш маркуча на слушалката и да го измиеш. Виждам едностранчива история без много реални детайли, която цели да изхейтим гаджето на сина.

Моя съвет: Остави ги намира или ги помоли да се преместят другаде. Колкото повече го натискаш, да я зареже може и накрая да ги ожениш без да искаш понеже ината му ще се активира да ти покаже, че тя е единствената дори и да не е. Явно си харесвала бившата щом я споменаваш, но за да е бивша явно има причина и тя няма нищо общо с теб или сегашната връзка. Време е да му махнеш пъпната връв на момченцето и да го третираш като голям човек, който отговаря за себе си и за живота си като всички други.

# 87
Благодаря. Може би трябваше за всички останали дами да приложа снимки. Не може да влагаш някъде средства и труд и някой да се изсере с извинение отгоре. И на др.дами също да кажа- уважавам девойката ужасно много и не ми пречат видимите й недостатъци. Сигурно синът ми така си я харесва. И аз съм приела това. Но мърлявщината и отношението.....СЪЖАЛЯВАМ...НО НЕ.
Разкъсахте я жената, а не обърнахте внимание на нещо друго. Той страни от всички, не само от майка си. От цялото семейство, не излиза с приятели. Айде, от майка си страни щото тя не харесва милото, а от другите защо? И те ли по същата причина? И ако да, дали пък мнозинството не е право и мацката не е стока щом всички мислят по един начин?

Майната им на външния вид и незаинтересоваността. Ама мързел и мърлявщина трудно се изтърпяват. И ако аз досега съм се грижила за жилището на сестра ми, която е в чужбина (имам сестра, не брат, затова такъв пример давам) и тази ми сестра щедро го е отстъпила за да живее детето ми с гадже и да се мисли за самостоятелна единица без да плаща наем, и аз ще се почувствам зле, че смърди на кучешка пикня и че жилището се съсипва.

Авторке, аз няма да запея в общия хор. Само ще подкрепя да спреш ремонта, да не ходиш там, да не даваш пари, да спреш с лицемерните усилия да градите отношения. Не сте от една порода с тази, няма и да станете. Остави ги абсолютно сами да се оправят. И някак брат ти се върне, нека види на какво прилича имота и да търси сметка от тях. Ти си му кажи нещата как стоят и се дръпни. Мисля, че си направила предостатъчно.

А, да. Хубаво е да покажете на младите вратата. Да вървят да плащат квартира щом не ги е грижа за имуществото. Като започне да отделя една заплата за наем и сметки да видим на сина ти дали няма пък да му светне, че не е съвсем редно единия да опъва, а другия да порка бира на компа.

+1

Какво значи, че снахата е на гости? Колко време е на гости? Ползва чуждо жилище, редно би било да го поддържа поне малко. Синът също - явно са си лика-прилика.

Имам син, малък е, но съм сигурна, че в това положение и на 25г. да беше, бих му дала условие - или се грижат, или се изнасят. Ако ще да ми се сърди...

# 88
  • София
Ай стига вече. Сега пък не ти пречат видимите ѝ недостатъци, а само хигиената. Но пак ги споменаваш. Как пък не хвана да кажеш нормално какво ѝ е, шест пръста на краката, бръснати глава с татуирана свастика, сто и осемдесет кила, кинта и двайсет кокаляк? Ако така и общуваш с младите, не им завиждам. Уж си по-зряла и опитна.
Защо изобщо са чужд апартамент младите и коя сте вие да се изживявате като хазяйка на този имот? Кашата е забъркана, но вие гледате да я и загорите едно хубаво.

# 89
Аз имам само един въпрос - защо авторката прави ремонт, а не синът ѝ? Ремонтът е предимно мъжка работа в крайна сметка. Подозирам, че отговорът е, че човекът също е яко мърляв, не му пречи да си живее в кочината и той и не се смята, че жилището е толкова зле, че да се притесни от реакцията на брат си като се върне. Авторката много добре си го знае какъв е и се е надявала да си намери някоя сгодна женица, която да му слугува. Но момичето очевидно няма такива напъни и сега е от черна по черна.

И не ми харесва двойния стандарт - от една страна гледа на жилището като свое (което е горе-долу така) и се разпорежда, прави ремонти, има претенции към хигиената. От друга мрънка, че гаджето едно кафе не ѝ направило. Ами щом ще се държи като "вкъщи", би следвало и кафе да може да си направи. Буквално се чуди за какво да се заяде с момичето.

Общи условия

Активация на акаунт