Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 251
  • 477
  •   1
Отговори
# 120
Мъж се става на 18. Жена също. Иначе правите забележки на потребителките като пуснат тема "здравейте, аз съм момиче на 29 години" - "кога ще разбереш, че вече си жена!?". Но явно според някои жена се става на около 13 годинки като ти дойде първата менструация, а мъж се става като си изплатиш ипотеката на около 55 годинки.

# 121
Мъж се става на 18. Жена също. Иначе правите забележки на потребителките като пуснат тема "здравейте, аз съм момиче на 29 години" - "кога ще разбереш, че вече си жена!?". Но явно според някои жена се става на около 13 годинки като ти дойде първата менструация, а мъж се става като си изплатиш ипотеката на около 55 годинки.

Мда, явно моя племенник на 24г  не е мъж след като баща му му купи жилище и никога няма да плаща ипотека, но пък има брак и дете...
Злоба видях в авторката, с определенията й към момичето!

# 122
Важното е така да си оплетеш кошницата все пак, че да не те отлъчат. То иначе е ясно, че няма свекърва дето да харесва снаха си.... ама е важно да знаеш кога да спреш. Утре гаджето ще му подшушне или да сменят патрона или направо в друг град да се изнесат, за да са далеч от свекървата. Ако синковеца е толкова лесно манипулируем свекървата най-накрая може и само на снимка да го гледа.

# 123
  • Варна
Аз пък приветствам идеята мацето да му подшушне и да се изнесат. Даже в друг град, още по-добре. Да са си само двамата, да ядат хляб и сол дето се вика, да си видят кирливите ризи и мръсните чорапи и тогава ще стане ясно ще ги бъде ли или не.

# 124
  • София
Точно това трябва и авторката да ги остави да направят. А тя шета и прави ремонти, пък после защо снахата разплута на дивана (и подозирам синът също, но той не се споменава).

# 125
  • София
Не че гласуваме, но и аз подкрепям да се изнесат. Даже свекървата/вуйчото могат да помогнат с един ултиматум от месец.

# 126
Според мен е дебеланка и ходи без грим:))) Не знам защо, просто усещане.
Свеки е с розова коса, татуировки, супер слаба (по природа) и винаги с червило и лак:)))

Това отделно.
Аз разбирам авторката. Няма да съм доволна ако сина ми си избере момиче, което не ми допада много. Какво да лъжа, чак толкова да не ми пука не съм. Пука си ми.
Но не ми харесва, че тя не вярва и не допуска, че част от тази кочина е и на сина и. Че той ползва тоалетната също.

Може би двойката са отскоро заедно. Може би тя работи от вкъщи, даже повече от него, затова и не чисти. Не казват на авторката, защото...защо да и казват какво работи гаджето, а и са усетили негативното мнение веднага.
Може да не работи временно и да имат уговорка - нещо да доучва или да търси работа.

Проблема с жилището е ясен и мноого лесно решим - да ги помоли учтиво да се изнасят, че вуйчото нали (дори и да е дребна лъжа) казал, че си идва.
Така ще станат 2 неща
1. ще се реши част от проблема, който авторката казва, че е основен. Неуважение към даденото им жилище. Нямам идея, но тя не иска да каже защо не го направи това? И с дом.любимци се намира под наем разбира се. Живяла съм с голямо куче под наем. Всичко се намира, стига да имаш пари.
и 2. може и да се разделят, кат им се наруши комфорта. Ако наистина е мърлячка, използвачка, като трябва да делят разходи, ако се наложи да работи, може и да го зареже. И напълно решен проблем.

# 127
  • София
Хай, има двойки, които се чувстват толкова добре заедно, че не изпитват нужда от други хора. А и надали майка му знае за всичките му излизания, събирания и т.н. Пък и приятелите му на тази възраст вероятно наблягат на общуването с гаджетата си, което е най-нормалното нещо.

Фивър, точно ти ли го казваш, където си обяснявала сто пъти за вашите (твои и на мъжа ти родители), с които сте близки от много време? Ти почувства ли, че нямаш нужда от никой от тях, когато се събра с мъжа ти? А заряза ли си приятелите? Не, нали? Помня какво си писала.

Хай, близостта няма общо. Близки сме. Даже съседи сме били, ама не сме живели заедно, не са идвали да ни шетат и ремонтират, не сме се събирали постоянно. От 30-те години брак - 10 сме живяли на 2000 км., сега вече 5 г. живеем на 450 км. Лятото бяхме в един град около 2+ месеца и се виждахме веднъж в седмицата максимум и то покрай децата. За 30 г. нито майка ми, нито свекърва ми са ми държали сметка за банята, кучетата или нещо друго. Даже идея си нямат кой у дома мие тоалетната. Като гаджета не сме се събирали с нашите, а си бяхме двамата. И с приятелите се виждаме рядко и предпочитаме да сме си двамата и пак двамата основно общуваме с въпросните приятели. Точно сме си ги зарязвали и сме си се центрирали върху нас само, което съм го казвала много пъти. А най-важното - майка ми никога не е знаела кога и колко се виждам с приятелки (аз и сега се виждам понякога за обяд с някоя, но майка ми хал хабер си няма).
Аз също не знам децата ми, живеещи с половинките си, дали и кога се срещат с приятели. Не става дума за зарязване, а за очакване майката да бъде информирана за всяка стъпка на младите.
Двете неща нямат общо просто.
Тук си е типичната свекървенска ревност - грозна била, злобна била, отделяла мамин златен, не ставала от компютъра, мърла, пияница и какво ли не още, а мама цялата бяла и добра.
Не знам защо изобщо дава оценки, които не е редно. Момчето си има вкус и според своя вкус си е избрало гаджето.
Никога не ми е хрямвало да коментирам външния вид на гаджета на децата ми. Все пак не аз ще съм интимна с тези гаджета, за да са по мой вкус. Вече 1 съпруг, 1 годеник и 1 гадже имат големите ми деца и не бих си позволила да кажа и дума срещу какъвто и недостатък да имат (не са идеални, но децата ми си ги харесват точно такива и това означава, че моята уста трябва да е залепена).

# 128
Хай, браво - тук май всички сме единодушни. Въпроса е дали авторката ще поиска да развали комфорта на сина си. И ако всичко което пише за гаджето е вярно - тя сама ще избяга.

# 129
  • Варна
Ми не знам дали авторката ще поиска ама брат й сигурно ще си поиска жилището щом му предстои връщане. И тогава ще стане интересно.

# 130
Е, тя Fever Ray не започна сама разговора за себе си.
Иначе отношенията между мен, мъжа ми и нашите родители са много подобни като я чета. Изключително близки сме, чуваме се и се виждаме, ходим на почивки заедно, но в същото време си имаме личен живот и сме абсолютно самостоятелни, нито ни "помагат", нито ни чистят, нито идват да ни дават акъл, нито с пари ни помагат. Аз и друг път съм писала, че например избрахме и купихме апартамент и чак тогава казахме на родителите си. Не знаят колко често се виждаме с приятели, защото не са у нас. Не знаят и дали по цял ден не се наливам с бира, защото идват само на уговорено гостуване и то рядко, по-често ние ходим.

# 131
Егати изискванията-да не е дебела, да работи, че сина да не се прецака да я издържа, да не пие бира, да е чистница и любимка на свеки 😄😄 Ще падна. Я да видим срещу тия изисквания какво освен мамино синче се предлага? Щото да не вземе и някоя снаха  да се набута с мамин златен.

# 132
  • Terra incognita
Мамин златен предлага апаетамента на вуйчо си, кандидат- свекървище и себе си в целия си блясък. Освен това не е придирчив на тема хигиена и има висок праг на толерантност към употреба на алкохол и лентяйство. Че малко ли е?

# 133
  • София
Залагам 5 кинта, че е нисък.

# 134
Егати изискванията-да не е дебела, да работи, че сина да не се прецака да я издържа, да не пие бира, да е чистница и любимка на свеки 😄😄 Ще падна. Я да видим срещу тия изисквания какво освен мамино синче се предлага? Щото да не вземе и някоя снаха  да се набута с мамин златен.
+1

Коментират се евентуални негативи на момичето, чак шесто чувство...
А явните фарове в постовете на авторката?
Ако ще гадаем... ми може да в перфектна в леглото и с това да компенсира.
Трябва ли мама да знае това?

Общи условия

Активация на акаунт