Моля за съвет относно приятелката на сина ми

• 18 030
  • 477
  •   1
Отговори
# 285
Не смятам,че майките опитват да навредят на децата си като ги (унижават) пред партньор.

Те може да не се опитват, но на практика го правят.
Но пък ми е интересно как ти реши, че когато критикуваме съфорумка за отношението ѝ към дъщеря ѝ, това означава, че сме „жестоко обидени на майките си,сигурно се съмняват в любовта им“.

# 286
Темата беше в друга насока,и аз не знам как се стигна до обсъждането за килограми и мнения на майки за теглото на дъщерите им.
Не смятам,че майките опитват да навредят на децата си като ги (унижават) пред партньор.

На практика, точно това се получава.
И една майка да се замисли, и да спре да критикува детето си пред други хора, ще е имало полза от темата и дискусията.

# 287
Внезапно ме заинтригува как би се почувствала средната добре нахранена и бюджетно нагласена госпожа, ако собствената ù щерка каже публично нещо на тема килограми и димитровградски парцали.

# 288
Темата беше в друга насока,и аз не знам как се стигна до обсъждането за килограми и мнения на майки за теглото на дъщерите им.

Още в самото начало авторката на тази тема определи като един от главните недостатъци на момичето неговата външност. Така че не мисля, че много сме се отдалечили.

# 289
На мен винаги са ми били неприятни майчините критики-много слаба,много устата, директна и тн. Ами да ви кажа, все такава съм си, въпреки нейните уж добронамерени съвети или мнения по различни въпроси. Искала съм от нея разбиране и приемане, такава, каквато съм! Но не, тя да си изкаже майчиното мнение,без значение пред кого го прави. Така, че не знам защо майките си мислят, че като си кажат е по-добре или води до нещо градивни. Боряна добре да обмисли какво точно иска да каже и какъв ефект ще има.

# 290
По начина на критиките,някои признания на съфорумки много ви бъркат в душичките,ей за това човек не бива да споделя прекалено за себе си.

# 291
Що, да не вземе някоя 'съвсем добронамерено' да разкритикува ли?

# 292
Не мога да разбера защо тревогите на майка към наднорменото тегло на дъщеря, не снаха, се приемат като недоброжелателност. За да се стигне до въвличането на партньора, съм сигурна, че е имало опит за разговор между двете, който не е дал резултат. Да, ужасно е да видиш как дъщеря ти дебелее неистово и безпричинно от лакомия, застрашава здравето си и възможността си да стане майка. Нелицеприятността е последна грижа. Имам много близък човек, майка, в подобна ситуация. Дъщеря и напълня за година над 20 кг, и хич не и пука. Започна да боледува често от всевъзможни болести. Всеки опит да и каже майка и какво си причинява, са съпроводени със заплахата, че няма да я види повече. Само още гаджето не е въвлечено. Но кой, за бога, ще иска злото на детето си, че да е неуместно да му кажеш какво виждаш и чувстваш. Това са тревоги, съвсем основателни.

# 293
Ужасното е, че детето не се ли осъзнае само, майката само се мъчи и говори, но ефект няма или по-лошото - става обратен ефект Sad

# 294
Нормален човек ще заеме страната на партньора си, не на тъщата/свекървата, а пък вкъщи ще се разправят насаме. Твърде малко са хората, които са чак толкова тлъсти, че да се налагат 'добронамерени' въвличания на всичко живо.

# 295
  • Пловдив
Тайс, никой не е говорил за недоброЖЕЛАТЕЛНОСТ. Желателността може да е всякаква, действието в повечето случаи е обективно унизително и резултатът е отрицателен, дори да си искала да изпишеш вежди.
Самият партньор после може дори да използва думите на майката срещу жена си.

Допълвам. Аз имам големи резерви, да не кажа неприязън, и към раздаването на акъли и критики от родители насаме (при мен баща ми имаше такъв навик, майка ми - много рядко), дори да не се намила постоянно - по причините, споменати от потребителката, която писа за килограмите, че си има и огледало, и кантар. Но айде, когато е насаме, може и така, и вака, според зависи.

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 20:51 от Магдена

# 296
Абсолютно. Сега не, но впоследствие при някой спор / разправия  "Дори и майка ти си ти каза колко си дебела".

# 297
Боряна добре да обмисли какво точно иска да каже и какъв ефект ще има.
Какво за Боряна, вече е късно да казва каквото и да е ,  кима с глава и мълчи, какво си мисли е неин проблем.

# 298
Абсолютно. Сега не, но впоследствие при някой спор / разправия  "Дори и майка ти си ти каза колко си дебела".
Или мама да каже даже мъжът ти е съгласен с мен, че си дебела. Семейна идилия.

# 299
Рискът да критикуваш детето си пред партньора му е в това, че в един момент и той ще прозре недостатъците и ще се присъедини към критиките или ще избяга с 200.
Не бих си позволила да унижавам така детето си, дори да е много близко с партньора си
Аз съм си казала какви са моите лични съображения. И, повярвай ми, хич не са малко мъжете, които вместо градивна критика, точат лиги другаде, а иначе механично казват, че нищо ти няма.
Причини за дебелина много,ако има ИР при всички положения трябва да се знае и не е задължително да пречи на забременяване.Просто и кажете да се изследва,може и друг проблем да има,а може и просто да обича да си хапва.

Общи условия

Активация на акаунт