Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 605
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Бързо оздравяване на всички болни в темата! Здрави да посрещате всички идни празници, че не са малко през декември Simple Smile

Аз на предните 2 срещи в София не успях да дойда - на първата имах служебен ангажимент, а при втората водих майка ми на екскурзия в Черна гора и Хърватска. Та ако предколедно софийската група реши да се събира се надявам да се присъединя. Стига да не е на 19 декември, че тогава е служебното парти Simple Smile

# 586
Наборката я поразпитах, каза че и' се виел свят, не точно да и' причернее. Стана ясно, че пила кафе и студен чай..явно кофеина е дошъл в повече. Направих една лекция за цигари, кафета и енергийни напитки...дано нещо влезе в главата.

# 587
Четворка по Руски - еми нормално, с един час учене за контролно.... Пък уж й харесва езика.  Така и не мога да я убедя да отделя повече време за учене.
А тъкмо се бях зарадвала на петиците.

Vita, сигурно е от кафето тогава.
Слава Богу, мойта много я е страх да не й прилошее и засега не консумира. Аз самата имам непоносимост към повече кофеин, мога да пия само слабо кофеинови напитки.

# 588
  • Пловдив
Аз пак влизам с информацията че все повече харесвам учителя по физика. Този човек го харесах на родителската още. След хепатитния случай съм му фенка, но от днес направо съм влюбена. Целият клас е с 2,3 и една четворка на теста. Теста е 5 задачи. Решени вярно, даже девойката е написала дадено, търси се и решение. Нещо, което не се случваше дори за изпита в 7 клас. И ха познайте -оценка 3. Питам що всичко е в червено и въпросчета. Ми няма обосновка на задачите. Той господина ... и се почна. Ама господина винаги ли иска обосновка. Винаги. Е вие що не написахте обосновка? Ми..... нали сме решили задачите.
Е, не става така. Трябва да спазваш правилата и това е. Да се научат на ред. Кефи ме този човек. Не знам дали на физика ще ги научи, но на ред със сигурност. Ооо и още нещо поправката на оценка на тест е изпитване и решаване на задачи на всички уроци взети до тук. Девойката пее физиката вече. Ама как се кефя.

# 589
Наборката в началото решава задачи по физика, даже и аз помагах...Докато не мина първата контролна - тест със затворени въпроси (а,б,в) и нито една задача.🤐

# 590
  • Майничка
Нашата учи яко по физика, уви, дотук е с две четворки, но не се отказва. Носи й се славата на госпожата й, но момата си я харесва, добре обяснявала. Изобщо, явно пак има късмет с учителките по физика и химия.
Беше поотвикнала от систематизирането на уроците, сега пак заформи тетрадката с конспектите.

# 591
Моят син, ако има учител като описания от Рени, с кеф ще си крета с тройките. Хич не може да се трогне от оценки. Няма да даде нищо повече от себе си като усилие, над това, което е решил, само заради оценка.
Тетрадки с конспектирани уроци... Токова нещо... Не вярвам, че някога ще видя вкъщи. Ни от единия, ни от другия.

# 592
  • Пловдив
Еми наистина много си кефя . Ей такива учители трябват. Не може да ти каже искам обосновка и ти само да напишеш решения. Редът се определя от учителя и ти си длъжен да го спазваш. Като не ти харесва-носиш си последствията. Тийнеджъри -ще се научат.

# 593
Права си, Рени!
От мекушави учители сме на това положение.
За съжаление рядко се намират строги и последователни. Не знам защо не смеят да правят забележки - страх ги е от недеволството на родителите или просто ги е обзела апатията, както и цялото народонаселение...
Ето нашата учителка по История не може да ги укроти тези деца и това е. Последния час те не млъквали и тя какво да прави - седнала си на стола и си мълчала цял час. Това не е адекватно поведение на учител според мен. Миналата година по рисуване им бяха сложили една младичка - ами тя само дето не излизаше разплакана от час.
Не им е лесно на учителите с лошата дисциплина на сегашните ученици, но все пак те са в роля да ръководят учебния процес - има си похвати, стига да имат желание да го правят.

# 594
  • София, в момента в любимото ми село Железница
И аз се кефя на такива строги учители.

Поне вие вече забравихте, че сте и ходили, но на нас днес ни е първата за девети клас родителска среща. Laughing Понеже миналата година така и не можах да отида, та съм решила може би за първи и последен път да свърша тази работа. Набора ме предупреди, че госпожите по химия и английски най-вероятно ще се оплачат от поведението на класа.

# 595
Въййй, три дена да ме няма и вие се оляхте. Едвам ви настигнах. Много пишете.

Първо да кажа - бързо да оздравяват всички които са болни. Тези вируси са отврат.
Мойта все още е болна, само гърлото я мъчи много, сАполи има но гледа да не ги издухва, че да не шурне и той, кашлица лека,, защото се мъчи да не кашля за да не се дере, гърлото много я боли, Т нъцки, та утре пак ша съ оди при кукундрелата. Не знам защо си е помислила, че за три - четири дни ще се оправи. А и с едни и същи лекарства, дето ги разменя, няма как да стане. Та утре пак ще я посети, да видим какво ще каже. Тва гърло и изпива силичките. Настъпи момента за пореден път да си носим чувалЯ с финикийските знаци.

Нашите явно са правили още един тест по История, може и да е от втория, писал им оценки, положението никак не е розово. Мойта така и не успя да я хване на момента, ще и дойде нанагорно ако го прави. Нашите точно него го ядосали, по - точно едно от момчетата, та се изкрещял и затропал по бюрото - за първи път ми се случва да повиша тон, и да се скарам, това му били думите, може ли такова нещо. Ми щом и него са го ядосали, значи положението е зле с дисциплината. Другите учители при които няма контрол, просто си преподават и изпитват, пък кой каквото разбрал и чул, това е. По РЕ жената вика седя до нея и пак не я чувам, я млъкнете ( стоояла до мойта, защото четеше едно от упражненията ). И всичките тези учители се принуждават да използват език който надали биха си позволили да ползват ако обстановката беше друга.

Последна редакция: чт, 30 ное 2023, 18:14 от Тони🍀

# 596
  • Пловдив
Много отдавна орязаха правата на учителите. Тук има такива -те ще кажат по-добре. Не можеш да се скараш на ученик-уронваш му авторитета, не може да го изгониш в коридора-носиш отговорност за него.
Ако съм един учител ,ще ме уволнят на втория ден. И все пак едни и същи деца при едни учители са ангелчета и същите тези деца при друг учител са ад. Значи има методи ,просто не всички ги владеят.
Не знам дали работи метода " Извадете по един бял лист...."

# 597
  • София
Ох, дисциплината и на моето куца. Все трябва да изкаже мнение пред учителя, ама по-лошото е , че си бърбори с другите през часовете. Даже има и забежка за лоша дисциплина и веднага оправданието е, ами те и другите говореха, ама на мен ми писа. Ей това, ми е "любимо " оправдание. И аз съм За да се изисква ред и внимание от учителите към учениците. Когато учителите изискват и децата повече внимават, а и в главата ще останат повече научени неща.
Доса е сложно, трябва учетелят да намери верният баланс - нито много лежерно, нито много строго, за да не ги отблъсква и да работят с нежелание.
Нинка, ще трябва да ти честитим, че ще имате родителска среща. Grinning При нас в това отношение нямам забележки и вече сме уведомени за предстояща втора родителска среща. Какво ли ще бъде и дали ще се оплакват, ще видим. Като цяло класът  е много силен. По-голямата част от децата са амбициозни и си учат здраво, за жалост моят не е в тази група, всичко е на санитарният минимум. Както се казва - да сме живи и здрави! Joy
А, за малко да забравя да го похваля - 6 по биология на контролно. Дано не се "възгордее" и да се отпусне, нещо е набрал добра инерция след тройката. Явно трябва да има и конско понякога. Вече със страх отварям Школо като ми дойде известие. А, още сме далече от края на годината.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Тони, да се оправя девойката по-бързо. Брей, че гадни вируси, бе.
Всички болни да оздравяват бързо!

Честит празник на имениците! Да са щастливи, късметлии и от здраве да не се оттърват.

# 598
Догоних ви! И аз съм болна (повръщане), но бях на работа, че пускам заплати. А вчера беше крайния срок. Писнаха ми тези срокове. Но съдба... Днес се излежаваме с малкия, че и него нещо го мъчи.
Набора се справя участващо добре, но чакам резултат от контролно по Немски и Биология. Там съм подготвена, че били трудни.

# 599
Почти по всички предмети направиха тестове,в очакване съм.Следват три класни преди празниците и отново контролни по всичко останало до 10-12.01,еми да си опича нещата🤪
Няма забележки за лоша дисциплина,от кротките е,но се появи отсъствие.Уж е бил в час,писа на г-жата,но не е извинено вече 3ден.

Общи условия

Активация на акаунт