Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 606
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
И аз все по-рядко отварям учебниците на набора.Къде учи,къде не......По химия помагах до тази година,справя се вече(въпреки абсурдните обяснения в учебника),натискам по БЕЛ😉.
Честит първи сняг,тук е леденоооо.

# 571
Скрит текст:
И ние сме още болни. Слава Богу, че днес са он-лайн заради снеговете. Не оправдавам, че заради 10см сняг ги пускат он-лайн, но си признавам, че така и на мен ми е по-удобно. Да не я мисля къде недоизлекувана ще се препъва из непочистените ни улици в студа.
Каква болест беше това чудо? Аз съм болна от 8 дена, дъщеря ми от 10. Правих тест за ковид, уж е отрицателен. Но симптомите ни са същите, каквито бяха с ковида - ужасна хрема, адски продрана носоглътка, кашлица. И двете нямахме обоняние и вкус за по 2-3 дни. Ама каквото и да е - да минава вече!

Цяла седмица не беше на училище моята заради боледуването. Надявам се да е успяла да навакса с материала.

Аз също от време на време помагам по предмети. Най-приятно ми е по руски. Навремето ни беше омразен, че толкова ни тормозиха с него и ни промиваха мозъците. Но сега ми е някак носталгично, защото явно го свързвам с детските ми години. И ми е много хубаво, когато виждам, че без никакъв проблем разбирам всичко и мога да й помагам. Радвам се също, че на нея много й харесва руския и много й е любопитен.

Редактирам се, защото последния коментар е мой.

Скрит текст:
Е, не -  звъни ми и ме пита къде й е учебника по математика. Оказа се, че е при съученичката й. Значи тя беше цяла седмица вкъщи и сега се е сетила да го отвори. Ама била преписала плановете. То голямо учене е паднало, няма що. И следобеда е на урок - явно очаква учителката да налива знания с фуния, без тя да се е помръднала да прочете уроците. Много се ядосах! Постоянно говоря за сериозност и отговорност. И все нещо не разбрала, все си забравила учебниците някъде. Rage

Последна редакция: пн, 27 ное 2023, 15:14 от utro77

# 572
Утро, дано се оправите бързо. Що не свирна, щях да ти го пратя пустия учебник, да не се мъчи дятето да го дири,пък ти да се не дразниш.
Еее, разбира се, ако е на Архимед, ако е той, то сигурно всички тук сме на него, и ако не аз, то друг можеше да го прати.
Руски ли, говори ми, говори. Питам се, таз учителка за чий и трябваше да го сменя с друго издателство, сега цяла година ша мрънка, колко е лошо направен този по който учат. Ми тя защо аджеба не го е прегледала първо, че чак тогава да реши дали - или, ама не, та сега нека им е гадно.
Навремето с тоя език, помня как ни караха да си пишем с русначета, та летяха едни писма,едни чудесий, чакаш отговор, да видиш в кутията дали не е дошло писмо. После какво стана, дойде демокрацията и писмата секнаха, смениха се при някои с любовни страсти с бг момчета. Толкоз с тоз език.

До четвъртък ще е вкъщи, да я питаш таз нашата, как тъй го изчисли, все едно в петък като иде на училище, ще е напълно здрава. Вярно, от тази сутрин не и е добре, засега е леко, но можеше и петъка да и го включи.

# 573
  • Пловдив
Болните да се оправят скоро!
Аз се включвам за помощ евентуално при някои есета, и по-точно за редактирането на текста накрая. Ако поиска помощ по история, се включва мъжът ми, защото историята му е слабост. Но пък той е много подробен и обстоятелствен и много време се "губи" 😂 Така че гледа да се оправя сама. По другите предмети знае, че ако не го разбере в училище ще е трудно вкъщи. Аз вече изгубих нишката и по математика, така че не мога да помагам.

# 574
  • София
Аз не зная детето по кой учебник учи по математика, но за мен Архимед е най-ясен. Затова аз уча по него Wink другите са ми трудни за разбиране. Направо са си написани така, че да не ги разбираш. То слагам усмивчици, но съм сериозна.
Тонка, бързо да ти оздравява съкровището! Дали са й срок до петък да е кукуряк. Вирусите да се съобразяват! Били са там, чули са докторката, да си обират крушите! Няма какво да се мотат до петък.
И аз домъкнах някакъв вирус вкъщи. Две нощи и един ден бях с температура и мина. При голямото беше подобно, малкото една вечер подсмърча, но мъжът ми вече цяла седмица се влачи из къщи и само цъка с термометъра. Ако с мерене се сваляше температурата, вече да е минал абсолютната нула. Туй щото нашият термометър е от тези, които “стрелят” и екранчето светва в червено. И щом е червено, значи трябва да му се угажда.
Иначе и колеги се оплакаха от загуба на обоняние и вкус. Тези вируси като видяха от ковида и давай всички модерни - без вкус. Лоша работа! Голяма безвкусица се задава.

# 575
  • София
Догоних ви! Тони, да се оправя бързо детето!  Вашата лекарка се грижи да не изостава с учебния материал.
И моят беше започнал да се разболява, но по лека форма със запушен нос. Този път реших да вкарам химията в действие. Вече е на 15 и исках да пресека настинката. Хич ве се облича, още ходи само с тениска под якето. А в събота в най-големия сняг вися порядъчно по спирките с маратонки, че беше на гости в приятелче да сглобяват компютър.
Изкара 3 на контролното по история.  Изригнах като вулкан. Cold Sweat Уж любим предмет, а решил да го изкара на мускули само с гледане от уча.се . Имаха и текст да създават по исторически въпрос. Не му стигнали 3 точки за 4-ка. Е, много важно, в школо яко свети. Беше ме предупредил, че не е останал доволен от себе си, ама чак 3 не очаквах. Та така, четене и учене си трябва,  а не игри и клипчета.
Утро, и на мен вчера ми звъни с въпрос къде ми е христоматията.  Имали да пишат резюме на някоя глава, май 8-ма на Дон Жуан. В стаята му цари хаос от нахвърляни учебници и тетрадки. Не искам аз да ги подреждам, но просто ме вбесява този хаос и скоро пак ще изригвам май
Хайде да ви е хубав деня. Болните да оздравяват!
Навън е много красиво,  но и супер заледено. Вчера бях като робот- бавно ходене и стегнато тяло, чак кръста ме заболя от напрежението.

# 576
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ха доброЮтро и от мен.
Болните бързо да оздравяват! Веднагически моля!

И аз бях предопредена от моя математик, че не се е справил добре на контролно по комбинаторика и дневника вчера се озари в червено. Чакам да го видя самото контролно. По негови думи си е решил всичко, но в условието на задачите е имало да се обясни всичко с думи. Е те това не го може и си е написал само числените изрази.

Последна редакция: вт, 28 ное 2023, 11:58 от ninanb

# 577
На болните,желая бързо оздравяване!
И да попитам какво ще получат наборите за Коледа?Моят се чуди какво да си изкрънчи,за да не е капо(няма да му се случи,но да се застрахова детето).За първа година няма точно искане,аз като му казвах,че е презадоволен,сякаш не му се вярваше...(добричък ми е,да е здрав😜)

# 578
Да се похваля с две петици от последните две контролни - по БЕЛ и по Философия!
Вече на петици се радвам!

Изобщо не знам какво ще подаряваме за Коледа. Ние тъкмо отметнахме рождените дни.
Но нека да има празници и поводи за радост!

# 579
Днес наборката ми се оплака, че ѝ причерняло пред очите в училище и ѝ се повръщало, и вчера пак ѝ било само причерняло...Уж била закусвала и пила вода преди това. Случвало ли се е на вашите деца подобно нещо? Не е болна и ми е притеснено каква може да е причината.

# 580
  • София
И аз се цопвам в компанията на болните заедно с мъжа ми от снощи. Гърлобол, температура (моята е ниска, но неговата 38.0). Личният ни лекар каза, че е пълно с ковид. Още грипът не се е проявил масово, а и симтоматиката е друга. И ние правихме тест -отрицателен. Но може и да е рано, за да отчете. В много случаи си мислим, че сме пипнали “нещо” или вирусче, а то се оказва ковидче. Но просто хората се измориха и спряха да си правят тестове. А и уж и по-леко се карало, карантина няма и всички спокойно си щъкат болни насам-натам.
Децата държат фронта за сега. До събота трябва да сме се оправили, че как иначе ще ходим в Лондон?😭
Vita, мисля че и тук няколко майки споделяха миналата година за подобни случки. Дано да се включат и да те успокоят.

# 581
Vita, но моята й се случи на два пъти преди 1-2 години да й причернее, като за припадане. И двата пъти беше преди цикъл. Според мен й падна нещо захарта...
Много ме е страх от тогава да не се случи пак и все я гледам да е яла, пила и т.н. Въпреки че то с тази изморителна програма в училище - до 14:30-15ч. без обяд..........

Skiorche, ние миналата година по същото време /декември/ бяхме в Лондон. Посетихме го, че да не я пращам мойта на екскурзия с класа. Казах си вече мнението за тези екскурзии. А прилошаването, за което споделих по-горе, също е една от причините да не я пускам.

# 582
  • София
Нинче, малко странно ми звучи по математика да пишеш с думи . Какво иска от децата, решението ли да обяснят, ти да видиш. При вероятности обикновено се пита колко/каква, а не как си стигнал до този резултат.
Скиорче, мда, трябва спешно да оздравяваш. Все пак имате важна мисия, така че взимате нужните мерки.

Vita, може от ниско кръвно да е. Вай-бързо дейста солен айрян и да клекне.
Ако е на диета, или не се е хранела скоро може и от кръвната захар да е. Да си носи смучещи бонбони. Може и с цикъла да има връзка, както е казала Utro, с момче съм, но нека споделят и майките на момичетата.

# 583
  • София, в момента в любимото ми село Железница
ims, и за мен и странно. Днес си бил видял работата...и числовия израз е грешен 😁
Относно подаръците - през декември има имен ден, рожден ден и Коледа. Винаги ми е било трудно. Тази година получи скъп лаптоп за училище, защото им трябват. Уговорката е че е за трите празника. Все пак му взех някакви ръкохватки за тренировка на пръстите, че се е заплеснал и ходи на катерене и външен хард диск. Просто не се стърпях.

Аз другата седмица съм командировка във Варна. По този повод си запълвам вечерите. Единия ден ще се срещам с мамите на дванадесетокласниците, а Никулден ще празнувам с приятелка от другата ми страст - биатлона.

Та по този повод да питам ВАРНЕНКИ иска ли някой на 5-ти да се видим на по питие?

# 584
  • в очите на дъщеря ми
Болните, да оздравят бързо!
Аз си имам, ядове с прекрасната, то не беше, гърло с Т., то не беше евнтеро-вирус с много силни стомашни болки, едната вечер се се бяхме запътили към спешното, направо ревеше от болки,  в чудо се видях....оценките биват...засега..

Общи условия

Активация на акаунт