Времето е с есенни одежди, а ДЕВЕТОКЛАСНИК за ваканция таи надежди

• 34 595
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Да за пети клас ще е проблем приема в МГ и ПМГ, защото няма да могат да въведат допълнителни изпити (ако не променят наредбата). А само с НВО няма как да отсяват децата. Ама писани са много писма за това. Дано го помислят.

# 616
  • София
Да ви подсладя сутринта, дами, и да почерпя за порасналата си тийнейджърка. Дойде и нейният ред да навърши 15

Относно НВО10 - то няма никаква стойност и дори явяването не е задължително. Нямам намерение да си го слагам на сърце. ДЗИ е "друга бира", но там май няма идеи за нови формати и тем подобни.
Иначе, и нашите са правили тест върху Гъливер, като темите на есетата на двете групи били "Аз като Гъливер" и споменатата по-горе "Човекът - лилипут или гигант". Аз изстинах като ги чух, стоях с празен поглед и с ужас я питах успяла ли е да измисли нещо - ами да, писала, че за "гиганти" приемаме хора с власт и много пари, а обикновеният човек е един своеобразен лилипут в обществото. Но ако подадем ръка на човек в нужда, за него ние ставаме гигант. Нещо такова била тезата, която развила. Сега, колко я е развила, колко гладка ѝ е речта (кошмарен изказ има обичайно) е друга тема, но реших, че тези неща са коментирани в час, не вярвам да ги е генерирала на момента. Пък знам ли...
А онзи ден се сблъсках челно с учебника по биология и ... Рева щерката, че нищо не запомня, а имала тест. Аз прочетох 2 пъти една страница за някакви бъбреци и нищо не разбрах. След което двете четохме още 2 пъти, докато успеем да напишем обощение - един абзац с уж най-важното. След теста беше много унила, да съм очаквала най-лошото. Е какво да е това най-лошо, най-много да ѝ пише двойка - голямо чудо. То ще да е чудо някой да е научил нещо от този учебник...

# 617
  • София
Мандаринка, да е жива и здрава наборката! Много успехи ѝ желая.
И при нас е проблем биологията. Аз нищо не разбирам от тези уроци. Сто пъти ги четохме. Скоро има тест и не ми се мисли.

# 618
  • Пловдив
мандаринка, да ти е жива и здрава рожденичката!!! ❤️
На мен ми хареса тезата ѝ за гигантите и лилипутите. Мисля, че е добро решение. Моята писала за антропоцентризма !?, за "човекът е мярка на всички неща" и някакви такива философски неща. Каза, че писала нещо, после си противоречала, абе.. не съм сигурна дали се е справила според изискванията.
Ох, биологията при нас е 1 час седмично в петък. И все нещо се случва и щерката пропуска този час. Миналият петък, решила да пропусне биологията и да отиде на лекция, по случай международния ден за борба против СПИН. Щяло по-полезно да ѝ бъде 😉 Не е по природните науки въобще.

# 619
Мандаринка, да е жива и здрава наборката!

Ние с ММ се стягаме за път - имаме 25-годишнина от сватбата и сме си организирали една екскурзийка.
Прекрасната остава с бабите вкъщи - да учи. Горката, никак не е възхитена, че ще бъде под строг контрол, но може пък добре да й се отрази. В това време трябва да отметне няколко контролни. Карах я да чете предварително. Къде чете, къде - не. Аз нямам повече нерви. Предавам щафетата за седмица. И се надявам да не оплеска тотално нещата докато се върна.

Биологията на нас ни е сравнително любима. Майка ми е доктор и може би от там идеята ни е по-близка. Но е трудно - на английски. Ще видим какво е направила на последния тест...

Слушах и аз малко за промените в образователната система сутринта, но почти нищо не разбрах. Какви пък ще са тези по-практически задачи на входното в 9-ти клас???? За НВО в 10-ти изобщо не ми се мисли....

Голяма простотия с тези електронни бележки -  по-предната седмица взехме не два пъти бележки, първо за три дни, после - за още два. Обаче личната нещо объркала и пуснала само за още един. Аз разбрах едва в петък. Класната се обади да ми каже, че ни висят едни пет отсъствия. Ама вече нямало как да ги оправи.Браво! Супер! Говорих  с личната - и тя не можела в системата да пуска, когато са минали повече от десет дни. Хм! Накрая се разбрахме да пусна молба до директорката със задна дата за този ден. Ами аз от къде да знам, че е станало такова недоразумение, като изобщо аз не съм я виждала тази електронна бележка? А класната не можа по-рано да се обади...

# 620
  • Бургас
Здрава и честита да е порасналата Мандаринка!🍀 Много успехи й желая!

# 621
  • в очите на дъщеря ми
Да е честита порасналата Мандаринка! Здрава, щастлива и успешна да е!

# 622
Да е жива и здрава рожденичката на Мандаринка!!! ❤️

Новите поредни промени от МОН не искам да ги слушам. Още 3 години и половина.... ммммм! Ще вдигна голям купон.
При нас всичко за момента е нормално - тестове, проекти, изпитвания - школото постоянно пищи.
Пожелавам болните да оздравяват (дано няма такива, не четох назад - признавам си).

# 623
Mандаринка,да ти е жива и здрава ражденичката,да е креативна и все така прекрасна!🎂Тезата е добра🙂
Слушам и аз за промените и нещо сякаш ми убягва,какви ще са тези въпроси от житейски опит?За НВО 10клас си мисля каквото докара като резултат-това да е.Ако си учи ,както до момента,би трябвало да изкара прилична оценка.
Школо пищи и при мен,нали си знаете-петиците валят,малко зор за шестици е напълно излишен,а дежурният въпрос е-"Е,не сте ли доволни"?😉😜🤪
Утро,весела годишнина!💐💞

# 624
Да е здрава, щастлива и успешна малката Мандаринка!

# 625
  • София
Да е жива и здрава малката пораснала мандаринка! Само хубави неща да й се случват. Да бъде по-уверена и все така креативна.

При нас по БЕЛ не е много доволен от госпожата. Пък ще видим докъде ще го докараме. Липсва му госпожата от старото училище, много добре обясняваше и ги увличаше в дискусии.
По химия пишат дълги планове та пушек се вдига. Ама явно моят човек не ги научава добре. Не че се е скъсал от учене. Не можел повече от 1.5 часа да учи, защото се преуморявал и след  това се разсейвал. Cold Sweat И това е общо по всички предмети. Close Ама какво да го правя, мое си е, обичам го, ще преглъщам тези горчиви хапове. Innocent

# 626
  • Mars Hotel
Да е жива и здрава малката Мандаринка и всички около нея.

# 627
  • София
Честита да е рожденичката, да е здрава и все така упорита!

# 628
Да ти е жива и здрава рожденичката!
Да ви питам вие как бихте постъпили при такъв проблем като нашия?
Изпитват съученика на синът ми името им е само една буква разлика пишат 5-та на моя син.Днес имат час с г-жата моя и казва за грешката ,а тя му казва ей сега ще те изпитам ,че да изкараш 5 и им дава на двете момчета контролни с 5 задачи ,като последните две не са взели материала,моя и казва ,а тя му дава формула и му казва да се опита да ги реши.Потресена съм ,а детето иска да сменя вече училище ,защото и другите учители не са по различни ,но няма как да го местя с тоя англиийски с китайски профил графичен дизайн наистина съжалява,че се записа в това училище като можеше да избира от всички най-добри.

# 629
Мандаринка, честита да ти е рожденичката! Здраве и щастие да има в живота ѝ!

Наборката ме кара да вървим урок напред по математика. Първо - учителката ѝ  е много зле (за Карлуково е), ако пиша какви ги говори в час, няма да ми повярвате... Второ - предава урока за 5 минути и почва да ги изпитва на новите задачи... Та пак е борим тази математика заедно...Как не попадна това дете на един читав учител по този предмет?! М.г. родителите се бяхме обединили и искахме да дя махат тази учителка...тази година пак е тя...

Общи условия

Активация на акаунт