Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2023/2024г.

• 85 845
  • 909
  •   1
Отговори
# 885
Много ми се иска да си направя коледно селце тази година. Ще бъде малко и на място, където котката да не проявява интерес.
Още и идея нямам, но започнах да си поръчвам разни неща от Shein.
Днес получих тези

Другото е шейничка за сглобяване, но довечера с дъщеря ми ще я сглобим, тя ще се радва.
Имам още една поръчка от Shein, която пътува. Там има къщички, улични лампи, люлеещ стол и разни такива дреболии.
В началото на другия месец ще посетим Теди с дъщеря ми , за да допълним каквото ни липсва.

# 886
Здравейте момичета !

Много се радвам, че пак ни е активна темата. Още от юли месец съм почнала да мисля какво ще да е тази година 🫣.
Няма как да не ви покажа ето тези сладури, които си взех:

Дори не знам още как ще ги вместя в украсата, обаче не им устоях. Обичам си мечетата 🥰
Съвсем не съм готова с концепцията за тази година, но имам идеи. Коледен град със сигурност няма да правим. Много труд, а тази година няма да имаме това време.

Но при всички случаи ще почна в началото на ноември вече да се подготвям.

Спокойна и уютна вечер ви желая 🙏

# 887
Сглобихме шейничката, дъщеря ми каза, че сме готови за Коледа. 😃

# 888
  • София/Севлиево
Деборана,дали не са Бригада Олемале (не съм сигурна,но те са мами на дечица с увреждания и правят подобни неща за Коледа)...

# 889
Моля за идеи каква основа да сложим на коледното селце? Миналата година сложихме вата, чудя се има ли нещо по-подходящо?

# 890
  • Асеновград
Моля за идеи каква основа да сложим на коледното селце? Миналата година сложихме вата, чудя се има ли нещо по-подходящо?
Истинско сено?😄 или от онези великденските хартийки който слагат в дъното на кошничка има в разлни цветове? Зависи модерно ли ви е селцето или е с раждането на Исус например (по-битово)?

# 891
Пипи, може да пробвате със снежно одеяло/snow blanket. Не знам как е на немски, но съм сигурна, че лесно може да го намериш в амазон. И като посипеш отгоре изкуствен сняг и ще стане чудно.
Или тънък стиропор; тук удобството е, че лесно можеш да забучваш всякакви елхички, дръвчета и тн.

# 892
  • под тепетата
Бял филц няма ли да свърши работа?

# 893
Благодаря за съветите, ще видим кое най-добре ще пасне на селцето ни. А то си е традициозно, не религиозно - с къщички, хора, тая година взех и влакче, има въртележка, пейки, нощни фенери. Ще го измислим. Благодаря още веднъж за идеите.

# 894
Продават се и готови пластмасови основи за селце, направени като планини. Аз лично основата я правя от стиропор, измазвам я със замазка от строителен магазин, после боядисвам с акрилни бои и вече покрай къщичките добавям скандинавски мъх и изкуствен сняг. Стирипора ако не се измаже си личат топчетата. Всъщност първата година когато започнах с малко къщички, го бая покрила с памук, без да измазвам.

# 895
  • Под Сините камъни
Тънък стиропор ползваме ние и отгоре ръсим с изкуствен сняг.

# 896
dandan1, помня твоето селце. Беше майсторска, перфектна изработка!

# 897
  • в сърцето на един мъж...
Пипи, мисля в хагебаумаркт имат всякакви неща за коледни селца. Виж там, може да откриеш нещо.

# 898
  • Deutschland/HE
Днес бях в Хагебаумаркт-а при нас и бяха заредили много коледни декорации и  светлини. А отвън разчистваха за коледните дръвчета.

# 899
Вчера ходихме набързо до Баумаркт за някакви дребни джаджи на мъжа ми и забърсах няколко фигурки за коледно селце. Започнали са да зареждат. Имаше разкошни градински неща, жалко, че нямам такава.

Общи условия

Активация на акаунт