Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 355
  • 386
  •   1
Отговори
# 90
То никой не те кара насила официално.
На практика, ако никога не ходиш, отпадаш от радара за някои неща. Част от "играта" е. Особено за мениджъри си е задължЕ.
Точно това имам предвид.

Иначе нищо против да си пия кафе с колегите, но когато ми е удобно и когато имам желание. Вечерни излизния не обичам, физически не са ми по силите.

# 91
А, тези, дето излизат вечер и пият с шефа, се издигат в йерархията. Това на н-та вече работа го виждам. А един колега спа с шефката и стана даже директор на цяло дружество... Та тиймбилдингите за някои хора може да са изключително полезни, отвъд хапването и пийването.

# 92
  • София
При нас пък повишиха по такива заслуги тази, която чакаше да се разотидат, че да си гука на уше с шефа и да си танцуват. Иначе на масата с многото хора - като мумия. Тя е и прост@, де, няма какво да каже така или иначе.
И аз съм оставала да пия, от последните тръгнали си, но не съм се пускала. Мисълта ми е, че хората, които си го имат в себе си, ще се проявят и в църква, ще намерят начини извън тиймбилдингите.

# 93
О, да.. то, ако ти е цел издигането по втория начин, няма да чакаш фирмени сбирки веднъж в годината. Но, наистина, който си е най-близък с шефа, е най-облагодетелстван.

# 94
Имам предложение – защо не си направите Черен (или Бял, според зависи от нуждите) списък на фирмите, които превръщат тиймбилдинга в секс туризъм?
Следващият въпрос е секстуризмт в черния или в белия списък да е? Satisfied

# 95
  • Варна
В черния, разбира се. Яде яко от семейното време.

# 96
Кой с кого спи, върти интриги, но всичко е до време, всяко начало има и край. Винаги се сещам за едно протеже, което го лансираха, крещеше, държеше се невъзпитано и един ден се развика на когото не трябва и я изхвърлиха. Винаги има баланс. Сещам се и за още един случай,  директор на дирекция, но не става, минаха няколко години и той си замина, сега кара такси.  Затова който иска да се развива спазва поведение и работи върху уменията си.

# 97
  • Melmak
Ох, то секса ли е проблема по тия тим билдинги? Аз мислех, че и това е по желание.

# 98
  • Швейцария
Ние в петък пак сме на купон при шефа на ММ. Този път поводът е новата му къща. С всичките му роднини, разбира се. Обичайните му най-близки 100 човека ще сме. По желание, естествено Laughing

# 99
Следващият въпрос е секстуризмт в черния или в белия списък да е? Satisfied

Според зависи. Simple Smile
Ако половинката ти е на фирмен секс туризъм, много ясно, че фирмата му ще е в черния.
Ако става въпрос за теб и кръшкането те влече, или пък си на зор и се надяваш да напиеш някой колега, за да го съблазниш – в белия.

# 100
Официално организирани от фирмата тиймбилдинги и партита и покани от шефа за разпивки са две различни неща. Не наричайте второто тиймбилдинг.
И да, смисълът от тиймбилдингите става напълно ясен от мненията на някои хора в темата. Личи ви тоталната омраза към конкретната фирма или към идеята да работите изобщо и това, че едва търпите колектива, а после се оплаквате, че  повишавали други.

# 101
  • София
Те не ги повишават, щото обичат фирмата, а защото обичат шефа. Laughing

# 102
...
И да, смисълът от тиймбилдингите става напълно ясен от мненията на някои хора в темата. Личи ви тоталната омраза към конкретната фирма или към идеята да работите изобщо и това, че едва търпите колектива, а после се оплаквате, че  повишавали други.
Сериозно? Който не харесва тиймбилдинг - на кладата? Simple Smile
Добре, отивам, ти ли ще драснеш клечката, или сама да го направя? Satisfied

Юникорн, изпълняването на служебните задължения качествено не включва по необходимост и удоволствие от ангажирането на личното време със служебни задължения. Ама изобщо.
Или не е така?

# 103
...
И да, смисълът от тиймбилдингите става напълно ясен от мненията на някои хора в темата. Личи ви тоталната омраза към конкретната фирма или към идеята да работите изобщо и това, че едва търпите колектива, а после се оплаквате, че  повишавали други.
Сериозно? Който не харесва тиймбилдинг - на кладата? Simple Smile
Добре, отивам, ти ли ще драснеш клечката, или сама да го направя? Satisfied

Юникорн, изпълняването на служебните задължения качествено не включва по необходимост и удоволствие от ангажирането на личното време със служебни задължения. Ама изобщо.
Или не е така?

Съгласна съм. Качественото изпълнение на служебните задължения не е единственият критерии, който трябва да бъде покрит, за да бъде някой повишен.

# 104
Както казах и преди, ангажираността към вътрешния живот на компанията, е важна за израсването йерархично. Ако само си вършиш работата, но не ходиш никога на фирмени мероприятия, не взимаш участие в инициативи и т.н., шансът да си повишен намалява. Особено за позиции, ръководещи хора. Няма как да има екип от служители, чийто мениджър никъде не се вясва. Поне в компаниите, в които съм работила досега, това е важен критерий.

Лично на мен не са ми приятни тези допълнителни ангажименти, но прескачайм едно, ходя на друго и така. Моите директни ръководители са наясно, че никога няма да ме асимилират по начина, по който им се иска, но имаме негласна сделка и правим взаимни компромиси. Имам мои пиъри, които не пропускат нищо, свързано с фирмата - ходята на всички благотворителни иницативи, организират всякакви допълнителни активности през годината, посещават всички тиймбилдинги, постоянно публикуват в социалните мрежи неща, свързано с корпоративния живот и т.н. Естествено, че са по-приближени на старшия мениджмънт и шансовите им за развитие са големи. Разликата между мен и тях е, че аз не търся вертикално развитие на този етап от живота си, а те да, така че всеки си обслужва нуждите.

Общи условия

Активация на акаунт