Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 326
  • 386
  •   1
Отговори
# 75
  • Melmak
Не сън чела предишните мнения, пиша само по 1-вия пост.
Харесвам тимбилдинги. Чак опасни и не знам си какви не съм виждала. Винаги ходя на подобни събития и си изкарвам добре. Имала съм страхотни колеги и с много от тях сме приятели. Имам близки приятелки, с които много лични неща споделяме, излизаме извън работа и сме много близки. Това е станало естествено с годините и след като вече не сме работели заедно, пак сме се виждали и сме поддържали приятелство.
Културата на страните е различна. Аз не мисля, че работата ми е второ семейство, но и не страня от екипите си. Има хора, с които може да си приятел и такива, с които поддържаш само работен контакт. Аз съм екстровертна и комуникацията с много хора ме зарежда, работила съм все в големи компании и това ми харесва.

# 76
Аз съм интроверт и добре, че са тиймбилдингите, че да се отпусна пред колегите. На работа винаги ми е притеснено  да ги разпитвам за лични неща, защото не искам да досаждам. Ако някой мен ме пита, нямам проблем, но често ми е трудно да подходя към контакти, извън работните. Много често моята притеснителност се бърка с надуване и голямо самочувствие, което е далеч от моята натура..

# 77
На работа винаги ми е притеснено  да ги разпитвам за лични неща, защото не искам да досаждам...
То по принцип не е хубаво да разпитваме за лични неща, освен ако човекът сам не започне да разказва нещо. Все пак не сте седнали спонтанно на маса, защото си допадате, а по нареждане отгоре.

...Веднъж в годината какво пък толкова ти яде от семейното време?...
Много семейства имат отпуска само за 1 почивка годишно. Ако имат време за още една, доста биха избрали да е пак със семейството им. Аз поне предпочитам да си заведа и детето да се порадва на морето, вместо сама да се излежавам по плажовете.
И въобще, такива инициативи създават напрежение в семействата. Другият родител трябва да си променя ангажиментите, за да поеме двойна доза гледане, примерно.
Нищо против който има нужда да си почива от половинката, да ходи и всяка седмица, но нека и другите имат същата свобода да решават какво да правят в свободното си време.

# 78
  • Melmak
Не знам колко често имате тим билдинги? Понеже не ми се вижда чак да яде време, камо ли от отпуската.
Ние имахме фирмено парти скоро. Ами от 19 до 24:00. Приключихме към 23:30, повечето се разотидоха. Не съм усетила да ми е изяло ваканцията. Нито 2 дена на морето ако е уикенд тим билдинг. При нас повечето пъти е вечеря или бар/или и двете.

И хората с деца също идват.

# 79
Uncommon
И какво, ти върна ли се?

Не, бих изпитал облекчение, загуби желанието си да работи за тях. Wink

# 80
На работа винаги ми е притеснено  да ги разпитвам за лични неща, защото не искам да досаждам...
То по принцип не е хубаво да разпитваме за лични неща, освен ако човекът сам не започне да разказва нещо. Все пак не сте седнали спонтанно на маса, защото си допадате, а по нареждане отгоре.
По принцип не е хубаво да се разпитва, дефакто всички си знаят и кътните зъби... И става, че ако не си в кюпа, си малко изолиран, което на мен лично не ми е приятно. Кофти е да не те викнат и едно кафе да изпиете, щото не пушиш примерно или не си в общия хор.

# 81
  • Варна
Другият родител трябва да си променя ангажиментите, за да поеме двойна доза гледане, примерно.

Да. И какво от това? Нали затова са двама, за да са взаимозаменяеми при нужда.

Нищо против който има нужда да си почива от половинката, да ходи и всяка седмица, но нека и другите имат същата свобода да решават какво да правят в свободното си време.

Не виждам някой да е посегнал на тази свобода все пак. Досега не съм чула да има заплашени със санкции служители, ако са казали, че няма да присъстват.

# 82
Много любопитна тема... Simple Smile
Имам предложение – защо не си направите Черен (или Бял, според зависи от нуждите) списък на фирмите, които превръщат тиймбилдинга в секс туризъм?
Така и така си чешете езиците, поне да сте си полезни. Laughing

# 83
  • Варна
Ако ще всичките да ги превръщат в секс оргии, все тая. Като не те кефи, не ходиш. Който го кефи, отива и развратничи Simple Smile

# 84
Имам чувството, че някои хора работят в много токсична среда, колегите им са злобни досадници с които дума не обелват и едвам изтърпяват работния ден. Grinning

# 85
Има такива места, да. И не го споменават на интервюто.

# 86
Да. И какво от това? Нали затова са двама, за да са взаимозаменяеми при нужда.
Да, но си преценяват кога е удобно и си планират ангажиментите, а не когато шефът реши, че му е скучно и иска да се разходи някъде. За работа бих разбрала, но за пиене, ядене и закачки...

Не виждам някой да е посегнал на тази свобода все пак. Досега не съм чула да има заплашени със санкции служители, ако са казали, че няма да присъстват.
Нямам личен опит, никога не съм приемала да работя в такава фирма. Говоря за коментираните случаи, в които държат да се ходи и се гледа с лошо око на онези, които не искат.
Или това:
...при ММ е... Неговият шеф използва всеки удобен момент да ни замъкне на някакъв купон и държи и жените на служителите да присъстват (уж по желание)...
От една страна хубаво, че поне няма да има любовни интриги, явно затова го прави, но от друга ми идва прекалено шефът на мъжа ми да ми казва какво да правя в почивните си дни. И то не веднъж годишно, а "във всеки удобен момент".

# 87
Не се сърди, човече, вие не бяхте ли заети в собствен семеен бизнес? Не мисля, че има какво толкова да го мислиш в такъв случай. А и хора, дето никога не се отделят от половинката, не съм чула някой да ходи от къщите им да ги вади насила, за да ходят къде и да е.

Представи си, че има хора, които имат социален живот и извън партньора, детето и общите приятели. И това е нормално. И никой не се чувства ощетен.

# 88
Не. Отдавна не работя в семейния бизнес + преди това сме работили сме и други неща.

Социален живот с хора, които сам си избираш е едно, излизане под строй с когото ти наредят - съвсем друго.

# 89
  • София
То никой не те кара насила официално.
На практика, ако никога не ходиш, отпадаш от радара за някои неща. Част от "играта" е. Особено за мениджъри си е задължЕ.

Ние ходим и по няколко екипа, няма как от 20 човека всички да са ми неприятни. 3-4ма ще са ми приемливи, а 1-2ма ще са ми много приятна компания. Чисто статистически. Отиваш, усмихваш де на всички, казвате си по 1-2 тъпи приказки и сядаш да си коментираш с 'близките' хора.

Общи условия

Активация на акаунт