Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 355
  • 386
  •   1
Отговори
# 150
Светкавица зависи много от комуникативността на човека и лекотата на възприемане на итеракциите с околните. Но спортни занимания в различни клубове, покрай децата доста , съседи ако сте в добри отношенич, покрай някои хобита и интереси. От работата се виждам само с една колежка, но тя ми е от 25 години позната . С нея сме имали някои спречквания  , но за кратко и не набъркваме лични интереси в службата . Не сме конкуренция.
Но покрай всички странични занимания имаме контакти с толкова много хора, че дори не ни се ще да са толкова.

# 151
Имала съм тиймбилдинги с игри, които ако са ти трудни, можеш да пропуснеш и да гледаш отстрани. Тоест всеки сам си преценЯ. Все пак хората са на различна възраст, в различно здравословно състояние. Никой не е принуден да прави нещо, което не желае. Може да участва само в разходката и похапването. Самото присъствие там също не е задължително, но като става дума за хубав хотел, самостоятелно настаняване в стая и посещаване на някое интересно място/ забележителности, обикновено на всички им се ходи. При нас е веднъж годишно. Мисля, че всички с удоволствие бихме отишли и по 2-3 пъти.

# 152
По две нощувки в несамостоятелна стая и ползване на спа/басейни и джакузита с колеги, или близки физически игри от типа на да се овръзват хората с разни въжета или подобни, не от всеки се приема. Така че, този тип събития в такъв вид следва да са пожелателни.
Ако е осигурена самостоятелна стая, вече може да си спестиш джакузито с колеги, дори да обичаш спа процедури, ако не ти е приятно да се отъркваш в колегата. Но рядко се осигурява самостоятелна стая, обикновено са двойни, дори и апартаменти. Ако си много близък с някой колега и си ходите така, ок, но не всеки си има достатъчно близко другарче, че и повече от едно, с което да си хъркат и попръцкват заедно. Нощем човек не може да контролира някои неща, все пак.
Била съм свидетел и на любовни афери на такива мероприятия, на напиване, кой каквото го влече все пак.

# 153
Някой имал ли е случка на "бягство" от "тиймбилдинга"?

# 154
Дефинирай "бягство", да си е тръгнал от тиймбилдинг?
Дааа

# 155
Дефинирай "бягство", да си е тръгнал от тиймбилдинг?
Дааа
Точно това имах предвид - някой да се е измъкнал насред "партито" Simple Smile

# 156
Е, измъкнал.
То зависи и партито какво е точно. Ако е една вечер, то всеки става и си тръгва по някое време. Тръгвала съм си първа, да. Ако е тридневно, може да си тръгнеш след лекциите/игрите-каквото там са замислили и реално да пропуснеш баш партито с напиване и надяждане. Да, случвало се е.

# 157
Е това парти да не е на заключени врати? Всеки е свободен да си тръгне по всяко време. А и всичко се случва - може нещо непредвидено, което няма общо с фирмата и изисква реакция.
Ако пък е някаква много нетърпима атмосфера, завърташ се за 1-2 час да се отчетеш и айде.

# 158
Аз не отидох веднъж, когато нямаше на кого да оставя детето. И, нищо. Само ме поканиха да отида заедно с детето, но то беше малко и прецених, че не е удобно. В следващи години съм ходила, като съм имала на кого да го оставя.

# 159
    Тръгвала съм си насред обучение. Задължителен елемент на подобни мероприятия са оправдани, ако са пряко свързани с подобряване уменията в работата.
    След събиране с партньор, после деца, трупане на определен житейски опит, такива фирмени внушения за семейство в колектива са за неангажирани, търсещи забавление хора.

# 160
    Въобще, ако някъде ме притискат с присъствие на подобни мероприятия, би било доста неприятно и бих преосмислила и сложила на кантар какво ме задържа там.

# 161
    Научих се по трудния начин,че колегите не са нито приятели,нито семейство. След много разочарования поставям граници. Там съм за да работя, досадни са ми обедни почивки с колеги и лицемерие. Обичам обаче фирмени партита. Забавлявам се и не ме интересува никой, нито ме вълнува дали ще се изложа или ще ме харесват.

# 162
    Моето мнение е - който иска, да дерзае.
    Не харесвам такива неща и много от заниманията там, особено включващи състезателен елемент и участие на всички, ги намирам за откровено глуповати.
    В момента сме седнали на обяд с колегите и се почва с въпросите кога ще е, кой ще ходи, какво ще се играе и как ще се танцува. Не обичам да коментирам липсата си на ентусиазъм, а пък не мога и да лъжа и мажа, накрая се оказвам център на вниманието и прицел на въпроса ама сега защо така.
    Няма никакво уважение към виждането ми. Иначе не са лоши хора, ама какво да билдвам точно с тях?
    Контакти си създавам, ако преценя. Ако някой се обижда, че не съм преценила прекрасната му личност добре, това само ми доказва, че съм права в преценката си.

# 163
    Нарцùса всеки иска да оценят неговата личност. И ти също искаш да те разберат . И те искат Simple Smile

# 164
    Да де, ама в игри тип бързи, смели, сръчни, това не се вижда особено. И оценката за това как успяваш да прескочиш купчина сено или как по-плътно да се прегърнеш с колегите, за да ви опаше една връвчица, която умишлено е късичка, не води до такива оценки. По-скоро води до оценка тип-дебел ли си, препотил ли си се на поляната и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт