Тиймбилдинг, фирмени събирания, приятелства на работното място...

• 14 275
  • 386
  •   1
Отговори
# 315
Бъди готина - напиши в края - скъпи колеги, знам, че всички сте много заети и имате достатъчно ангажименти извън работа. Тийм билдингът не е задължителен, ако смятате, че това време ще ви е по-полезно другаде, дайте знак.

И толкоз.

# 316
  • France
С ръка на сърцето мога да кажа, че тиймбилдинг събитията са най-неприятни не за мъчениците, които трябва да ги посетят, а за тези, които трябва да ги организират. Била съм многократно в тази роля.
Да се чуди човек защо продължават да се провеждат Flushed
Слънчезара, покажи ми едно изследване, че ТБ помага за сплотяването на екипа.

Идеята на Тео е добра. Наистина трябва да се подчертае незадължителния характер.
Но ще е хубаво на тези, които не ходят, този ден да бъде подарен. Просто жест.

# 317
... На тиймбилдинга се рушат бариери и си остават разрушени и след това...

Затова пак повтарям, че е нож с две остриета. Като мениджър не бих го предприела. Освен ако колективът не е вече сплотен. Да възложа на HR да закупи билети за някое събитие в свободното време и да ги раздаде на желаещите - да. Да вкараме допълнителен стрес в една вече конкурентна среда - не. Но това е за моя бранш, има фирми с йерархична пирамида със широка основа и там могат да си позволят да си правят експерименти. С основата, не с върха.
Philomena ти според мен нито си мениджър, нито разбираш нещо от това , нито дори имаш колеги или стабилна работа ...според мен  , четейки написаното от теб. Защото не виждам какво търсиш тук да коментираш негативно всичко свързано със служба, мениджмънт и колеги.  Ей така се възлага на HR да напазарува билети ... щото фирмата съществува във вакуум, парите идват от банкомата, тока от контакта, служителите на талази ...   И да теоретизираш без нито един практически пример от твоя страна ... с изключение на някакви участия в някакви дубиозни партита ... наречени по много странен начин и причина тимбилдинг ... Странно , странно къде и в какви обстиятелсва и обкръжение  работиш ако въобще и като каква работиш.
Оставям те да продължаваш да пишеш . Доста вече обясни за себе си. За една кошница с подаръци, на която си имала права. Кой има права на подаръци?

Е, може и да не е HR да купува билетите. Ние нямахме HR в интерес на истината, но един от шефовете на отдела купуваше билети (с фирмени пари, вероятно от този фонд, от който се използват парите за празнични събирания, екскурзии и пр.) за театър, цирк, концерти... които решат да дойдат да изнесат концерт или представление, дори и на самодейния театър някоя постановка, всеки път, когато имаше. Знам, че ги купуваше с някаква отстъпка за група и ги раздаваше на желаещите. Градът ни е малък, т.е. няма някакъв огромен брой представления и да се дават някакви луди пари за това. Ами, ходехме си повечето хора с удоволствие. Това си е разнообразие в едно малко населено място. После ги обсъждахме дни наред. Самодейците например бяха много добри и никак не бяха скъпи билетите, на днешни пари все едно 5 лева.

# 318
и тук зависи Simple Smile
Резервация в хотела - прави се достатъчно рано, не в последен момент. Има няколко варианта, ако някъде нямат възможност за настаняване - т.е. има няколко локации избрани първоначално.
Транспорт е лесно, като се знае бройката присъстващи. Отделно ако си с личен автомобил/или служебен-знае се как се отичта горивото с фактури. Предватрително тук нямаш никаква работа, имаш да си прибереш фактурите после , а който не даде фактура-сипал е з асвоя сметка в крайна сметка Simple Smile
Аниматори.....абсурд. Simple Smile
По самите служители няма никаква организация, единствено кой идва, за да се направи резервация в хотела. Няма хън-мън там, просто те настаняват, нямаш опции да избираш стая ли, с кого и т.н.
Хвала, ние сме адекватни, четем си имейлите и не задаваме тъпи въпроси.
Организатора често не идва между другото.
Та-свят шарен.
Е, който не идва си е на работа, остават винаги двама-трима, че и повече. Ако има нещо за вършене за тях въобще.
ПП. Винаги, винаги се тръгва от това-колеги, замисляме това и това, кой се включва? срок за записване-еди си кога. Не е никак сложно.
ППП. Локации се избират по слухове - някой чул от друг за готино място, друг е ходил семейно и иска пак, трети е пуснал сърч някъде и дава предложения. Понякога се гласува за предложение от 3 варианта, и ако няма възможност за настаняване се минава на друго от списъка.  Разбира се, че се случва да се изкоментира в стил-ти ще идваш ли? Ааа, няма да идваш? Имаш някакви други планове сигурно-ок. Ако сам човек не си каже защо няма да идва, разпит по темата няма.

Последна редакция: пт, 27 окт 2023, 13:50 от фаастък

# 319
Бъди готина - напиши в края - скъпи колеги, знам, че всички сте много заети и имате достатъчно ангажименти извън работа. Тийм билдингът не е задължителен, ако смятате, че това време ще ви е по-полезно другаде, дайте знак.

И толкоз.
При нас е в работни дни. Пиши: "Ако предпочитате да останете в офиса, няма проблем!"

# 320
Ами аз имам предвид по-скоро в работен ден да се даде свободен ден на всички + опцията дали да участваш в организирано забавление или да си вземеш време за себе си.

Тиймбилдинг според мен не бива да се организира през уикенда.

# 321
  • France
Е, то задължително трябва да е в работен ден, иначе съвсем се обезсмисля.

На мнението на Тео съм.

# 322
Греда. При мен винаги започват от седмицата в работен ден и приключват неделя.

# 323
  • France
Ауч, това вече е наистина неприятно. Не знам дали дори е законно.

# 324
Е, денят за тиймбилдинг не е почивен ден все пак. Който не идва, си работи. Ако е двудневен през уикенда е ясно - почиваш си ако не отидеш.

# 325
О, аз проблем нямам. Просто не ходя. Ако реша да отида пък случайно-отивам.

# 326
  • France
Значи сте съгласни, че ТБ не е забавление, щом го приравнявате към работата. Тогава защо позволявате да се случва в почивен ден Thinking

# 327
Според мен е некадърен подход да заемаш уикендите на хората с ТБ. Естествено, че ще го мразят и ще го приемат като нарушаване на личното пространство (защото е).

# 328
На мен не ми пречи. Да, за мен не е забавление, но за други е. Иху-ау две вечери са това някъде + екскурзия, на фона да изтърпят малко ролеви игри и някоя друга реч. Мен това не ме влече, други си имат други усещяниа. Затова ходи който иска. Все пак, имала съм няколко включвания и аз. Две, ако трябва да съм точна.

# 329
Работен ден е, но имаш опция да правиш нещо забавно. Ние често имаме някакви celebration-и в самия офис следобед. Който не иска да ги посещава, т.е. да дойде да яде и да пие с колегите в кухнята, не го пускат да си ходи по-рано у тях. Опцията му е да си седи на бюрото и да си работи или да симулира работа. Това за когато сме в офиса изобщо.

Общи условия

Активация на акаунт