Испански език

• 4 101
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Мисля, че нямам необходимите познания,за да положа такъв изпит ,но ми е любопитно как изглежда един изпит за сертификат за владеене на испански език мисля, че DELE се наричаше. Ако някой може да сподели примерен тест, който да изтегля безплатно. Вярно, че има устен изпит, предполагам,но аз търся писмената част

Тук е обяснено подробно, а най-отдолу има модели на изпитите за всяко от шестте нива
https://examenes.cervantes.es/es/dele/examenes/a1
Благодаря Ви много за помощта!
Здравейте! Мисля, че нямам необходимите познания,за да положа такъв изпит ,но ми е любопитно как изглежда един изпит за сертификат за владеене на испански език мисля, че DELE се наричаше. Ако някой може да сподели примерен тест, който да изтегля безплатно. Вярно, че има устен изпит, предполагам,но аз търся писмената част

Тук е обяснено подробно, а най-отдолу има модели на изпитите за всяко от шестте нива
https://examenes.cervantes.es/es/dele/examenes/a1
Тези безплатно ли може да се изтеглят или трябва нещо да се плати?

# 16
Безплатно е. Най-долу на страницата където пише modelo de examen натискате и се сваля. Най-горе обаче първо изберете нивото което искате.

# 17
Безплатно е. Най-долу на страницата където пише modelo de examen натискате и се сваля. Най-горе обаче първо изберете нивото което искате.
Благодаря Ви за отговора!

# 18
Ако искате да се подготвите за изпит DELE. Мога да ви препоръчам тази страница
https://deleahora.com/actividades има много ресурси за подготовка, всички безплатни, с отговори, могат и да се свалят и разпечатват. Не знам на какво ниво сте и какво точно търсите, но ако ви интересува нещо конкретно питайте.

# 19
Ако искате да се подготвите за изпит DELE. Мога да ви препоръчам тази страница
https://deleahora.com/actividades има много ресурси за подготовка, всички безплатни, с отговори, могат и да се свалят и разпечатват. Не знам на какво ниво сте и какво точно търсите, но ако ви интересува нещо конкретно питайте.
За съжаление съм много далеч от това да положа изпит DELE. Любопитно ми e просто какво представлява изпита ( Извинявам се, ако не съм се, ако не станало ясно какво търся) Между другото имам въпрос. Чувал съм, че се струва скъпо полагането на този изпит. Имате ли представа  приблизително колко струва да изпита за сертификат DELE?

# 20
Според страницата на Института Сервантес, цената е различна за различните държави и за различните нива.За България за 2024 година най-ниското ниво А2 струва 122 лева, а С2 струва 232 лева.

# 21
Според страницата на Института Сервантес, цената е различна за различните държави и за различните нива.За България за 2024 година най-ниското ниво А2 струва 122 лева, а С2 струва 232 лева.
Благодаря Ви за отговора! Колко време трае изпита? И освен тестовата част има ли такава, в която трябва да говориш,за да го вземеш?

# 22
  • Melmak
Няколко часа е. Да, има и устна част.

# 23
Времетраене на изпита зависи от нивото, колкото е по-високо, толкова е по-дълъг изпитът. Ниво С1, например ,е над 4 часа. Ето това са отделните му части и времетраене на всяка една.

# 24
Времетраене на изпита зависи от нивото, колкото е по-високо, толкова е по-дълъг изпитът. Ниво С1, например ,е над 4 часа. Ето това са отделните му части и времетраене на всяка една.

Много Ви благодаря за цялата информация, която ми предоставихте. Дано някой ден да мога да се явя на този изпит

# 25
За нищо, всичката тази информация е от официалния сайт на Института Сервантес.
Ако искате да се явите на изпит най-важното е наистина да имате нивото ,на което се явявате и след това да се подготвите за отделните части на самия изпит. На ден днешен с всички възможности, които предлага интернет човек може да учи и сам език напълно безплатно, стига да има желание, тогава намира и време. Успех!

# 26
За нищо, всичката тази информация е от официалния сайт на Института Сервантес.
Ако искате да се явите на изпит най-важното е наистина да имате нивото ,на което се явявате и след това да се подготвите за отделните части на самия изпит. На ден днешен с всички възможности, които предлага интернет човек може да учи и сам език напълно безплатно, стига да има желание, тогава намира и време. Успех!
Благодаря Ви много за всичко! Имам огромно желание да науча испански. Дано някой ден имам достатъчно познания за да мога да положа изпит DELE за някое ниво

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 18:53 от Асен Николов 601405

# 27
Здравейте, искам да попитам дали някой има ПДФ учебник за самообучение. Имам голямо желание да науча езика, но нямам времето да ходя на уроци, та вкъщи мисля, че ще ми е най-добре за сега.

Общи условия

Активация на акаунт