Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 607
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Аз съм в 26г.с. + 5кг засега. Имам огромен апетит и то за сладко.. а преди да забременея, сладко съм хапвала веднъж седмично. Реално имам само коремче и бузки леко, но дотам. Хапват ми се банички, пици и всичко вредно общо взето, но си налагам изобщо да не ям такива неща, рядко се изкушавам. Наблягам повече на домашни манджички и плодове. За мен "храня двама" изобщо не съществува, тъй като очевидно това е дошло от някоя жена, която просто си е умирала от глад, милата, и го е ударила през просото SmileySmiley Все си повтарям, че ще ми е трудно да сваля кг, след като родя, та затова гледам да не се лигавя с претенции за храненето. Четох една статия преди време, че бебето всъщност си взима доста малка част от храната, която ние ядем и изобщо не отива това цялото количество за неговото развитие. Но пък вчера бях на рожден ден и изядох 2 големи парчета торта (след всички 50 вида манджи и хляб)....... Това е дами, за съжаление, ние жените отнасяме всичко, но с малко воля, мисля, че ще се справим. Важното е да се чувстваме добре, пък после ще му мислим Sweat Smile

# 121
Момичета, да върна за малко към настинките и вирусите, моля препоръчайте сироп, който да потиска кашлицата, не да отхрачва, и разбира се да е безопасен със сигурност, защото дори на някои от хомеопатичните пише да не се приемат от бременни и не знам вече..

# 122
Момичета, да върна за малко към настинките и вирусите, моля препоръчайте сироп, който да потиска кашлицата, не да отхрачва, и разбира се да е безопасен със сигурност, защото дори на някои от хомеопатичните пише да не се приемат от бременни и не знам вече..
Аз пия сироп стодал.

# 123
Аз днес бях на преглед по ЗК и както във вторник ( преди два дни ) коремчето го мериха десет дни напред, тази го измери седмица назад. Значи хич не може да се разчита на тия ехографи с тия размери. Аз само ги мисля,а то хич не са достоверни явно. За два дни бе може да има 17 дни разлика в обиколката Grinning

# 124
То те самите бебенца вече са по 1кг. А колко още неща тежат, води, кръв, плацента...
Та не е само до ядене, аз ако не качвам кг повече бих се притеснила. Това ще трябва да значи, че аз някакси свалям килограми, защото нали бебето расте...(то и на мен малко ми трябва да се притесня де).
И сега що касае ядене най се тревожа да не му вреди нещо(на себе си и на него, хормони, гестационен диабет и т.н), иначе кг се свалят, това последно го мисля.
Първия път ме изписаха кожа и кости, смяха ми се там, викаха ми ''торба с кокали:)'' - то болка, безсъние, бебето суче нон стоп, 3 дена не си ял, нощницата ми висеше. Сега единствено се позамислям, че не съм на 20 вече:)

Yan25 Един и същи лекар ли ги прави тези огромни разлики в измерванията?
Разлики е съвсем нормално да има, но чак толкова големи за пръв път чувам.
Подозирам, че лекарите са различни обаче, уредите също и от там идва.

# 125
Да,различни лекари и ехографи.. аз затова си вярвам на моя си АГ, там по ЗК само ходя колкото да ми дадат болничен. Но давам пример как някой ако ходи само при единия ще се шашне, че едно изостава, друго напредва,а то реално кой както измери....

# 126
Да, дават отклонения апаратите, особено по-старите. Имам приятелки, на които до последно им казваха, че бебетата им са големи, над 4 кг, а раждаха по 3.200 кг.. Относително е. Също изчисляванията на размери, тегло и тн са на някаква база. Все пак наистина такива чак разлики..бих се доверила на доктора с по-добра и нова апаратура.

# 127
Аз също изследвах захарта и правих обременяване , резултатите са окей , качила съм 10-12 кг , но следко си хапвам , като видя и направо не се сдържам , чак май на моменти не се контролирам , чак се дразня на себе си … Да ви питам , как сте с хемороидите , не мен ми излизат още и още , много гадно , чудя се дали да не ида на лекар ?

За кг. В момента съм в 29та седмица и съм +9кг. Видимо се вижда само едно малко томбаче Joy в крака, ръце, лице, дупе, цици,  бедра нямам никаква разлика от преди.

За хемороидите мога да кажа, че за сега нямам такъв проблем, но месец преди забременяването имах един който беше излезнал и го лекувах с крем родопско чудо. Мажех го сутрин обед вечер и задължително преди изхождане. Ефекта беше огромен, за 2-3 дни се прибра, мажех още 3-4 дни и всичко приключи. 6-7лв е в аптеките. Използвам го и за суха кожа, пъпки, рани, колежката даже си маже и краката против гъбички. Наблягай на разхлабителни плодове. Успех Hug

А дали се използва при бременност , сега видях че е на тотален продукт би трябвало да е окей … но знам ли ?

# 128
Малко глупав въпрос но имате ли вертикалната линия на корема( Linea nigra.)? Аз съм в 29 седмица но нямам а много ми се искаше да имам 😅

# 129
Мисля,че при предишната бременност към 8-ми месец ми се появи линията.

# 130
Аз имам от 5-ти месец Linea nigra.

# 131
Аз имам също линията, но не знаех че е линията на бременността, сега прочетох. Една фотографка ми каза, че не всички имали и ме попита защо, но аз от къде да знам .. хаха
На мен по принцип не ми допада много да я имам, но ..

# 132
Момичета ще ходите ли на изложението “бебемания” и смятате ли, че ще има нещо интересно и полезно ?

# 133
За сироп за кашлица аз съм пила ентитус в началото на бременността,а сега пия мукоплант...
За тази линия и аз я имам от 2 месеца сигурно но стои някак по бледа от тези които съм виждала...
Yan при мен при една и съща АГ,но с месец разлика от преглед до преглед коремчето от +10 ,беше станало на -4-5 дни...а за главата нали ви казах + 3 седмици напред излезе...но Мануелян каза всичко е наред...при мен от настинката остана гадната кашлица,която е отхрачваща вече и ми се запушва носа от време на време...продължавам си лекарствата...
От снощи имам някаква болка ниско ,незнам как да я опиша ...като тежест и като боцкания ту от дясно,ту от ляво,ту по средата...може от напъването да кашлям или от гадните газове които не искат да излизат от никъде...понякога усещам как слизат ниско долу и ме прерязва корема...

# 134
Аз нямам линия и предишните пъти нямах, така че не при всеки ще се появи.

Бебемания може да е полезна, ако искате да видите/пробвате колички на живо, легълца, кошарки, помпи, гнезда. На едно място, да не ходите по магазини, но пък ако сте харесали нещо конкретно може и да го няма, няма как да се провери за разлика от големите магазини.
Тестерчета на козметика раздават, това може да е полезно.

Аз ще го пропусна, макар че искам да видя кошарки на живо и се чудя къде да отида, да има много кошарки, сгъваеми? Че ми трябва една преносима.

Общи условия

Активация на акаунт