Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 44 904
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
Зависи как расте бебето. Бебе, което ще се роди около 50см., дрешките 50 за мен са му твърде прилепнали. Но аз предпочитам да му е широчко на едно новородено, вместо да му лепнат при положение, че до преди малко е живяло само голо.

Багажа аз лично започвам като вляза в 9 месец. Но пък то не пречи на някой ако му е притеснено и сега да го оправи, нямам идея. Сега може някакъв списък да се започне, за да се добавя вътре за каквото се сетите.

# 466
И аз съм взела за момента само 56. Като наближи може и да взема 50, но много малко бройки.

# 467
За багажа и мен ме съветват от 32 г.с. малко по малко.

# 468
  • София
Аз незнам има ли смисъл да поръчвам 50 размер, понеже баткото се роди 51 см и 3500 , 11 дни преди термин и бебето сега беше 1,500 в 28 седмица. Една приятелка ще ми даде дрехи, гнездо и порт бебе - нейното момченце се роди на 02.03 тази година и не мисля да купувам много неща. Понеже разликата с баткото , живи и здрави ще е почти 13 години,  от него нищо нямам като дрехи.  А и от неговите в годините всичко съм раздала.Набелязяла съм комплект за изписване и чувалче, усилено гледам преносими легла и ванички. От Карнавал кидс и аз съм доволна и ги харесвам и сме купували доста от там.  От абубу  също доста съм поръчвала в годините и от Зара и Резерв също купуваме. HM някакси не са ми много на сърце. Имам си и един местен магазин в който зареждат хубави турски и български дрешки и от там също доста неща купуваме. За момента поръчах единствено от чочко бойко един комплект 3-6 понеже много ми хареса,  една пелена и зимна шапка. От Рая тойс съм си харесала хавлийка в зелено  Simple Smile Чудя се на пелените зя повиване,  каква да взема, ако някой има отзиви.
Относно багажа, аз раждах във Вита първия път и нещо не съм носила, единствено тоалетните принадлежности и пресата за коса и сешоара за изписването.

# 469
Не е ли още рано за багажа , на мен ми се струва че в 9 като се влезне вече му е време Simple Smile аз съм в 31 и в други ден съм на преглед , няма търпение не съм ходила от 1 месец …. А вие на тонове почнахте ли да ходите ?

# 470
Аз не съм ходила до сега на тонове. Тази седмица съм на трета ФМ и ще попитам.
А кога смятате, че е добре да се започне с прането, гладенето и подреждането по скрин и гардероб на дрехите и всички неща, които трябва да минат през тези процедури? За стерелизирането също? Аз сама ще си правя всичко и ми се иска да е докато все още не са започнали по-силните болки. Наболява ме тук и там и усещам натиск, тежест ниско долу (дано се е завъртяла), та затова се чудя. Дали не е рано в 8-мия месец да започвам с тези неща?

# 471
Аз не съм ходила до сега на тонове. Тази седмица съм на трета ФМ и ще попитам.
А кога смятате, че е добре да се започне с прането, гладенето и подреждането по скрин и гардероб на дрехите и всички неща, които трябва да минат през тези процедури? За стерелизирането също? Аз сама ще си правя всичко и ми се иска да е докато все още не са започнали по-силните болки. Наболява ме тук и там и усещам натиск, тежест ниско долу (дано се е завъртяла), та затова се чудя. Дали не е рано в 8-мия месец да започвам с тези неща?

И аз тази седмица съм на трета фетална морфология и след това съм на преглед при моя АГ. Предния път спомена нещо за тонове, но каза, че има време и пак ще говорим. А относно подготовката за бебчо мисля, че няма определено време кога да се започне, аз мисля след като напазаруваме сега по черния петък и спра да работя да си свърша всичко по отрано защото не ми е спокойно като отлагам за последния момент, а и докато не съм станала като кит все още  Grinning

# 472
Момичета, чак започвам да се чувствам гадно, че не съм се ориентирала с покупките.. аз, в края на месеца, излизам болничен официално и мисля тогава да започна с пазара, дано само да не започне да ми тежи тогава, че не знам.

Някоя има ли мнение за БГ Хлапета? Разхлеждах ги наскоро и ми се видяха що - годе добри цени, с добри отзиви, но все пак и вас да питам.

# 473
Аз повечето неща взех от пепко и h&m...мисля,че имам само 1-2 бр 56 размер...50 не съм взимала ..повечето са 0-3 месеца...в пепко 5 бодита с дълъг ръкав за 18лв,което ми се струва идеално за нещо което бързо ще умалее...аз вече доста неща поръчах и накупих...козметика съм взела на мустела,както и судокрем и павловича мас...и този розовия крем забравих му името...стерилизатор,шишета,залъгалки,термометър 6в1,ръчна помпа,комплект за ноктите и много други неща ги поръчах и вече пристигнаха...поръчах и памперси,но не много,защото не се знае 1чка колко време ще се използва...взех и от тези пелени за повиване,които са като чувалчета с лепенки...и аз се чудя кога да започна да им режа етикетите,да ги пера,гладя и подреждам...иска ми се вече да започвам,но все още не сме се нанесли в новото жилище заради бавното работене на майсторите и това много ме изнервя...вече се чувствам все по тромава,а и бебка като мърда на моменти направо ме прерязва от болка...понякога въобще не ми позволява да се наведа или сгъна..утре ще поръчвам скрин,че ги прсвят по поръчка и сигурно 1 месец ще мине докато го изпратят...и чувалче и ромпърчета ще поръчам от Ангел бейби...за пелени някой тук похвали от Косара...и аз искам да взема хубави и мекички...количка се надявам живот и здраве да вземем от Галикс ,когато отида в Стара Загора за да се видя с АГ при която ще раждам,но това ще е след 3тста ФМ...вана и стойка не съм избрала,гнездо, шезлонг...и ще ми трябват и спални комплекти и комплекти за количката да препоръчате от някъде...

# 474
Аз повечето неща взех от пепко и h&m...мисля,че имам само 1-2 бр 56 размер...50 не съм взимала ..повечето са 0-3 месеца...в пепко 5 бодита с дълъг ръкав за 18лв,което ми се струва идеално за нещо което бързо ще умалее...аз вече доста неща поръчах и накупих...козметика съм взела на мустела,както и судокрем и павловича мас...и този розовия крем забравих му името...стерилизатор,шишета,залъгалки,термометър 6в1,ръчна помпа,комплект за ноктите и много други неща ги поръчах и вече пристигнаха...поръчах и памперси,но не много,защото не се знае 1чка колко време ще се използва...взех и от тези пелени за повиване,които са като чувалчета с лепенки...и аз се чудя кога да започна да им режа етикетите,да ги пера,гладя и подреждам...иска ми се вече да започвам,но все още не сме се нанесли в новото жилище заради бавното работене на майсторите и това много ме изнервя...вече се чувствам все по тромава,а и бебка като мърда на моменти направо ме прерязва от болка...понякога въобще не ми позволява да се наведа или сгъна..утре ще поръчвам скрин,че ги прсвят по поръчка и сигурно 1 месец ще мине докато го изпратят...и чувалче и ромпърчета ще поръчам от Ангел бейби...за пелени някой тук похвали от Косара...и аз искам да взема хубави и мекички...количка се надявам живот и здраве да вземем от Галикс ,когато отида в Стара Загора за да се видя с АГ при която ще раждам,но това ще е след 3тста ФМ...вана и стойка не съм избрала,гнездо, шезлонг...и ще ми трябват и спални комплекти и комплекти за количката да препоръчате от някъде...

Наде, вие значи сте почти готови ❤ Много хубаво 🥰 Аз все си мисля, че има време, има време и в един момент ще се чудя кое от къде да поръчвам 🙈 А какъв е този термометър 6в1? Ние вчера взехме обикновен за стаята, че с моя мъж все температурата обсъждаме - много било топло ама накрая се оказа, че е тъкмо 😂😂

# 475
Вчера приятелка ми върна 4 торби с дрешки, някои аз съм и давала, други са от други места, но голямо чудо! 2/3 ще ги разкарам, защото не ми допадат, но си мисля, че и тези които ще си оставя ще са ми в повече и може би само половината ще се облекат по 1-2 пъти. Иначе ме сърби да купувам нови сладки дрешки, но ще се въздържа, и без това има да купувам следващите 18 години Grinning
За ремонтите ви съчувствам, преди първото дете захванахме голям ремонт, който се проточи естествено и почти до последно бяхме под напрежение, но всичко се нареди. И при вас ще бъде така и бързо ще забравите после за тези неволи Heart
Аз си чакам резултати на кръв и урина и в края на седмицата съм при АГ, нямам търпение да видя дали вече се е завъртяла малката, че последните дни голям екшън е в корема ми. Беше ми казал аг-то до коя седмица се наместват във финална позиция, но забравих.
Ние още нямаме решение за име. И двамата с таткото сме си харесали по едно и никой не отстъпва за сега Grinning
Иначе нищо друго не съм приготвяла още, може би другия месец ще взема каквото още ми трябва.
32гс съм

# 476
Вчера приятелка ми върна 4 торби с дрешки, някои аз съм и давала, други са от други места, но голямо чудо! 2/3 ще ги разкарам, защото не ми допадат, но си мисля, че и тези които ще си оставя ще са ми в повече и може би само половината ще се облекат по 1-2 пъти. Иначе ме сърби да купувам нови сладки дрешки, но ще се въздържа, и без това има да купувам следващите 18 години Grinning
За ремонтите ви съчувствам, преди първото дете захванахме голям ремонт, който се проточи естествено и почти до последно бяхме под напрежение, но всичко се нареди. И при вас ще бъде така и бързо ще забравите после за тези неволи Heart
Аз си чакам резултати на кръв и урина и в края на седмицата съм при АГ, нямам търпение да видя дали вече се е завъртяла малката, че последните дни голям екшън е в корема ми. Беше ми казал аг-то до коя седмица се наместват във финална позиция, но забравих.
Ние още нямаме решение за име. И двамата с таткото сме си харесали по едно и никой не отстъпва за сега Grinning
Иначе нищо друго не съм приготвяла още, може би другия месец ще взема каквото още ми трябва.
32гс съм

До 34г.с после ставало прекалено тясно и нямало място да се обърнат

# 477
Момичета, докато сме на тема бебешки придобивки, имате ли впечатления от люлките на Kikka Boo? Набелязала съм тази, но цената ми е съмнително ниска, сравнено с люлките на Cangaroo например.. Някой друг да се е ориентирал за люлка/шезлонг? Simple Smile
https://www.hippoland.net/kikka-boo-elektricheska-lyulka-shezlon … -codie-light-grey

# 478
След моя преглед вчера бебо е почти 1300, в 28гс. Доплери и всичко било идеално, всички дялове на мозъка гледа , прешлени ,органи и разни наименования, които нямам идея какво значат Grinning
И главата ( моята драма, че не върви напред както другите неща) е два дни назад,но каза, че това не значи нищо и да спра да се тревожа.  Ама аз пак да питам има ли друг ,при който също да е ден,два назад? Коремчето е спаднало вече и не е 10 дни напред, в общи линии си отговоря бебето на срока. Но аз пак да питам и тук за други с тези показатели...
Също има ли мами,които ще раждат в Шейново?

# 479

Ние взехме спален комплект от caramel baby  цената му беше 260лв - хубав е , но доста е скъп , след това взех от на Лорели от Хиполенд за 100лв и също така е доста хубав това е заедно с обиколниците и всичко , комлект за количката която е на Анекс и е от Галикс но в София взех от jukki. -много съм доволна

Общи условия

Активация на акаунт