Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 7

• 50 897
  • 762
  •   1
Отговори
# 165
  • ново
28.11 - 28.12 фактурата е 155.87 лв. Една седмица по празниците не бяхме вкъщи. За мен е ОК!

# 166
  • добрич
Миналия месец 66,25лв.,този месец-247,40 без бойлер и 60лв. газ.Честито на печелившите!

# 167
90лв ток и 630лв газ!

# 168
Олее, много висока сметка за газ.
А аз мисля, че моята е висока. Авансовите вноски за януари са 224лв
За декември съм платила всичко близо 200лв. Това включва само отопление.

И на rumqniceto е много висока сметката за ток. Какви електроуреди включва?

# 169
Отопление и топла вода.Отопляема площ около 200кв., еднофамилна къща.С изолация по БДС( 5см ) и невисок клас дограма,( заварено положение), на която поетапно сменяме стъклопакетите с ново поколение.Имаме много прозорци.
Потреблението на ток има екстри като градинско осветление( неголям двор), гаражна врата, сървър, останалото са стандартни уреди.По цял ден има хора у дома и се готви доста, зимата сушилнята вдига сметките.

# 170
Малее,каква е тази сметка за газ ScreamScreamScream
77,02 лв за декември.
Климатик който работи предимно вечерно време,болера  нон - стоп работи,пералня,микровълнова,хладилник,лаптоп,готварска печка.

# 171
DX3, значи моята сметка за газ е нормална. Отоплява се 75 кв. м., партерен етаж в жилищна сграда , отдолу са мазите. Топлата вода също е включена в сметката, но се ползва само за миене на ръце.

# 172
    258 лв. За един конвектор, бойлер работещ 24/7 , пералня, готварска печка, тв. Сама съм 😒

# 173
Конвекторите са големи лами.Преди две зими засичахме нашия,че ни струва грубо по 100 лева на месец.С маслен радиатор дали няма да е малко по-добре?
Имаме на друго място гараж,с ел. отваряне на вратата.До сега,за близо година,така и не се е налагало още да плащаме ток там, въпреки ежемесечното проверяване на сметките.Та,колко ел. енергия изразходват вашите врати,та ги споменавате?За 200кв,без отопление/охлаждане и топла вода,идва по 45 за 100кв, колкото са (може би) голяма част от споменаваните жилища тук.Е,газта е доста голямо перо,но пак идва общо 400 лв за топло,светло,и всичко останало.Пък и сигурно е кеф,цялото ти стълбище да е отоплено,не да зъзнеш,минавайки през него.Е,ако не се отоплява и то,и баните,и навсякъде,аз бих полудяла от подобна сметка.ДХ3,по спомен,живеете на по-хладно(планинско),та,знам ли,ако включва изброеното от мен по-горе,си е нормална сметка.Имайки предвид квадратурата.

# 174
Споменах консуматори, които обикновено повечето коментирани тук нямат, не знам колко изразходва вратата.
Сметката за газ сегашните цени си е такава.
В миналото най-студеният ни месец беше 450лв. и намаляващи( преди войната) и нямахме грижи.Очаквам следващата да е повече, а разликата между тази и миналата сметки е 200лв.🤦🏻♀ заради покачените цени.

# 175
Нашата сметка за ток е 455 лв.

# 176
Маслените радиатори, както и конвекторите харчат много ток.

# 177
  • Варна
Това за конвекторите не е точно така.Много зависи какъв клас е конвектора и дали е с електронен термостат.Другото важно нещо е да не е настроен на  много високи градуси, и разбира се топлозагубите. Миналата година бях писал,че съм си правил експеримент с конвектор 2.5 kW, който отопляваше 20 кв. всекидневна. + още един 1.5 kW, който е в детската стая и двата бяха на 20-21 градуса.Разликата беше 60 лв. с неотоплителния период. Тази година от както се топлим сме пуснали климатик и конвектора в детската стая, но сега е настроен на 22 градуса,защото гледаме бебе, разликата е 80 лв. с неотоплителния период.Конвекторите правят много приятна и мека топлина и няма смисъл да се усилват на 24-26-30 градуса. Отделно са много важни и топлозагубите. Нашите конвектори настроени на 20-21 градуса (реално в стаята става 23) почти не ги виждам да се включват. В спалнята пък изобщо не топлим и стои на 22 градуса.

# 178
Мъж с пушка, ако не се лъжа вие сте в нова кооперация - това има голямо значение! Ако няма изолация и хубава дограма разликата в сметката за отопление може да е и с 50% , че и повече по висока!

# 179
Именно. Не че конвекторите са му икономични, а просто е топла сградата и не се включват.
Което няма общо с това че те са енергоемки уреди. Факт. Отдават колкото теглят от мрежата. Ни повече ни по-малко...

Общи условия

Активация на акаунт