Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 7

• 50 071
  • 762
  •   1
Отговори
# 690

Някой от наемателите Ви се е регистрирал .Ако имате връзка с тях може да им поискате името и паролата с които влизат .
Най-вероятно няма как да ми дадат потребителските си данни, защото сигурно са регистрирали и свои абонатни номера. Много разправия е това.

# 691
  • Пловдив
Потребителските данни са просто някакво име и парола .Ако са вкарали няколко номера ,спокойно може да премахнат вашия .Били са просто наематели и нямат право само те да разполагат с онлайн информация за вашия абонатен номер .

# 692
  • София
Този месец 29,50 лв.
Миналия беше 33,62 и аз очаквах сега да е повече, защото започнах да пускам сушилнята, но явно се е отразило това, че децата са извън къщи през целия ден, а съпругът ми слиза по-често в кантората.

# 693
Моята не е променена спрямо тези няколко месеца назад. 20 лв., не ползваме бойлер и отоплението ни не включва ток. Готвене, уреди, осветление, телевизори - през деня ни няма.

# 694
96лв.🤦🏻♀ Без отопление, без бойлер.

# 695
44,92 лв. - климатик пускам по малко вечер, бойлер нямам. От следващият отчетен период  ще има още един смарт тв.

# 696
59.60
На ТЕЦ сме, нямаме бойлер, на работа/училище сме по цял ден, уикендите ни няма от петък вечер. Сушилня не ползвам. Готвя на газ...
Еми такова е от години 50-60 лв целогодишно 😁
Все още продължавам да не разбирам сметки 20-30 лв с климатик и сушилня...

# 697
  • София
С климатик няма как да се постигне 20-30 лв., но сушилнята дава разлика с около 5 до 10 лв. спрямо сметките без нея (и то при редовна употреба, а не 1-2 пъти месечно), което си е съвсем приемливо.
И зависи при кой доставчик си.

# 698
Малко повече от 180 този месец.
Сушилнята вече се ползва.
 Целодневно има някой у дома, няколко конвекторни печки използваме основно.

# 699
  • София
С климатик няма как да се постигне 20-30 лв., но сушилнята дава разлика с около 5 до 10 лв. спрямо сметките без нея (и то при редовна употреба, а не 1-2 пъти месечно), което си е съвсем приемливо.
И зависи при кой доставчик си.
А каква е реалната разлика между доставчиците?

# 700
  • София
От интернет - сравнение между цената за 1 кВтч.:
ЕРМ Запад - 10 лв. (между 10 и 14 за различните фирми)
ЕРП Север - 11 лв. (11-14)
ЕРП Юг - 10 лв. (10-16)
ЕРП Златни пясъци - 0,35 лв.(0,35-4)
Не знам колко е актуално.

# 701
  • София
Вие май не гледате какво публикувате.
1 кВч ако е 10 лв, при средно потребление от 200 кВч, без отопление, сметката ще е 200 х 10 = 2000 лв !
Цените на Електрохолд в момента са 0,266 лв/кВч дневна тарифа и 0,1564 лв/кВч нощна, крайни цени с ДДС. Колко различни са на другите дружества, включая и търговците ми е интересно.

# 702
Около 26 ст.е цената ми за киловат.

# 703
Аз не мога да направя сравнение, тъй като сушилня ползвам основно  през студено време. Без отопление и бойлер, с упорито ползване на всички домакински уреди ежедневно и телевизори в няколко стаи, не съм плащала повече от 25 лв. през тези месеци. Лятото малко повече, тъй като често включвам климатик.

# 704
  • София
Вие май не гледате какво публикувате.
1 кВч ако е 10 лв, при средно потребление от 200 кВч, без отопление, сметката ще е 200 х 10 = 2000 лв !
Цените на Електрохолд в момента са 0,266 лв/кВч дневна тарифа и 0,1564 лв/кВч нощна, крайни цени с ДДС. Колко различни са на другите дружества, включая и търговците ми е интересно.

Това намерих в интернет за сравнение. Мерната им единица е кВтч/мес., каквото и да означава това.
Далеч съм от материята. Това беше първото, което излезе в Гугъл - сайтът е елка.бг.
Нека някой, който разбира да даде точни данни.

Аз лично се ориентирам по сметките и по ползването ни. В София и на морето имаме разлика, дори и при еднакво ползване, което мога да сравнявам само в сезоните, когато не ползваме едното или другото жилище, защото при ползване няма как да сравнявам. На едното място сме изцяло с ТЕЦ и токът е малко, докато на другото сме с климатик и бойлер. Когато не ползваме жилищата и в тях реално работят само фризерите, сметката на морето е с около 3 лв. по-висока. Хладилниците са абсолютно еднакви. Не съм задълбавала колко и как харчат. Плащам и приключвам. Зимата плащаме в София около 30 лв. (плюс-минус). Лятото плащаме на морето около 90 лв. Когато не ползваме жилищата, сметките са между 5 и 12 лв., но спорадично се налага някой да остане в едното или в другото за 1-2-3 дни и пак не е съвсем точна сметката.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 09:51 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт