Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 7

• 50 105
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
  • Майничка
41.32лв. за септември - печка (ползва се веднъж на 2-3 дни, пералня (мин.веднъж на ден), бойлер (постоянно включен), хладилник и телевизор, който почти не се ползва. Лаптопи и таблети не ги броя. 3ма души, активни.
Сушилнята не е работила в този период, открихме сезона й тези дни.

# 631
  • София
Хм... за домакинство с бойлер това е абсурдно ниска сметка. Или са отчели къс период, или електромера ви не работи правилно.

# 632
70кв. / 3-ма души с нормално всекидневие. Утре сутрин двама ще излезем за работа и един за училище. Всички ще се приберем чак след 17часа. За мен лично ,,истината ,,е някъде по средата...баланс м/у разумно потребление и качествени уреди. Обичам,когато давам повече средства за електроуред да мога да му ползвам ефективно екстрите. Например много обичам ,,отложен старт,, така сушилня,миялна и пералня мога да ползвам нощта,когато ел.енергията е три пъти (образно ) по-евтина.
Ние сме към EVN дневната тарифа е 0.2616 лв с ДДС, нощната е 0.1525лв с ДДС ! Разликата е незачителна при положение, че имаме повече киловати на дневна тарифа!
Начина на живот на различните хора е различен, едни се къпят 2-3 пъти седмично и съответно пускат толкова перални, други се къпят по 2 пъти дневно и пускат по 1-2 перални всеки ден! Явно при  енергодружествата в страната и цените са различни и от там идват и големите разлики в сметките!

# 633
Ние за септември имаме 50,50 лв. Най-ниската ни сметка за 2024. 8 дни не сме били в къщи, имаме бойлер, но той е нов от 2022 година и уж е икономичен. Броени пъти сме пускали климатика на охлаждане. Печка се ползва всеки ден, поне за някой аламинут, ако не за манджи. Хладилникът ни не е нов, но едва ли да идват от него сметките, преди две години няколко месеца не живеехме в апартамента и почти никакъв ток не плащахме. При това положение и както сме само двете, според мен не е малка сметката. На Електрохолд сме.

# 634
75 лв.
Къща с два климатика - пускат се отскоро.Бойлер,печка готварска,съдомиялна ,пералня,сушилня(и тя играе отскоро,че трудно съхнат на терасата).
Баща ми има 25 лв.

# 635
от 16.09 до 15.10  - 37, 93 лв. Нямаше ме за около седмица първите дни на октомври. Не са пускани климатиците, иначе си вървят всички други обичайни - пералня, сушилня, хладилник, готварска печка и тн. без бойлер, защото сме на тец. Разликата с предния месец е около 10 лв надолу.

# 636
  • Под Сините камъни
От 16.09.24 до 15.10.24г - 77,05 тричленно семейство. Обичайните фурна, пералня, съдомиялна, бойлер, ТВ - 2бр, компютър, осветлението ни е лед, хладилник.

# 637
Здравейте,
Не успях да намеря тема за тези, които използват газ и затова искам да попитам тук, ако случайно някой използва вместо бойлер газ, дали би споделил сметката си и за колко членно семейство е.
Досега не съм използвала газ, но в жилището, което закупих наскоро ще използваме топла вода на газ.

# 638
  • София
Преди малко я платих - 33,62 лв., но е до периода преди да почна да пускам сушилнята, която едва през последните няколко дни почнах да пускам.
Това е за хладилник, печка, пералня, миялна, осветление, вентилатори и зарядни за телефони и лаптопи.

# 639
Здравейте,
Не успях да намеря тема за тези, които използват газ и затова искам да попитам тук, ако случайно някой използва вместо бойлер газ, дали би споделил сметката си и за колко членно семейство е.
Досега не съм използвала газ, но в жилището, което закупих наскоро ще използваме топла вода на газ.
47лв - топла вода и готвене.
Плащам по принцип на равни вноски като средно ми е около -115лв. При изравняването мисля, че доплатихме около 200лв. Този сума вече е и с отопление.  4-ри членно семейство, апартамент с външна и вътрешна изолация, първи етаж над подземни гаражи, без да ме отопляват от горе и отстрани( празни да апартаментите). Зимата парното е настроени да намаля вечер и през деня температурата , когато ни няма. Мисля че съм повече от доволна от сметките.

# 640
Благодаря много за информацията! Simple Smile И според мен сумите не са големи!

# 641
  • добрич
Здравейте,
Здравейте,новата ни сметка за газ е 46.00лв.,това е само к
топла вода и готвене 3-ма човека,но детето ползва вода като за трима.

# 642
Здравейте,
Последната ни сметка е 11.04 лева (2-ма възрастни и дете на 5). Това е само за топла вода.
Ток плащаме между 30 и 40 лева.

# 643
За октомври 58.30. Странно ми е няма и осем лева повече в сравнение със септември, а септември но нямаше осем дни и почти не сме включвали климатика. Октомври го включвахме в началото на месеца на охлаждане, а в края на отопление. Може би има преливане на дни в периодите, но съм доволна от сумата. Ще видим как ще е другия месец, сега не го изключваме. Пускам от време на време и конвектор в спалнята.

# 644
Здравейте,
Последната ни сметка е 11.04 лева (2-ма възрастни и дете на 5). Това е само за топла вода.
Ток плащаме между 30 и 40 лева.
Леле, невероятна сметка! Това за подгряване на колко кубика вода е?
Нашата сметка от 22.09-23.10.24 г е 74.76лв без охлаждане/отопление, снощи за сефте пуснахме климатиците на отопление.

Общи условия

Активация на акаунт