Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 557
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Не се филмирайте толкова! Нито ще се свлече кожата ви, нито ще кажете сссс и ще се изпържите като вампир на слънце.
Следете си кожата и спрямо нея, въвеждайте активите с разумна стъпка.
Аз онзи ден направих смела тъпотия - върху ретинала сложих азелаинов крем и кожата ми реагира с щипане, което се успокои благодарение на крема със серамиди. На сутринта имаше белене, което туширах пак с продукти за възстановяване на бариерата. Ден-два няма да слагам никакви активни съставки и после пак, но без ретиноиди и азелаин заедно, поне не скоро.

# 151
  • Prismatica Aerie
Сутринта нямах реакция, така че ще действам по смело вече.

Реакции, ако има такива, обичайно са след 2-3 дни.

# 152
Може ли да споделите какъв крем със серамиди използвате и също продукти за възстановяване на кожната бариера ? Покрай ретинола кожата около очите ми стана мега суха. Изпробвам различни мазила, но се налага да мажа на 1 час заради опъване. Досега не съм намерила крем, който да хидратира за няколко часа. То голямо мазане пада. 😁
Не се филмирайте толкова! Нито ще се свлече кожата ви, нито ще кажете сссс и ще се изпържите като вампир на слънце.
Следете си кожата и спрямо нея, въвеждайте активите с разумна стъпка.
Аз онзи ден направих смела тъпотия - върху ретинала сложих азелаинов крем и кожата ми реагира с щипане, което се успокои благодарение на крема със серамиди. На сутринта имаше белене, което туширах пак с продукти за възстановяване на бариерата. Ден-два няма да слагам никакви активни съставки и после пак, но без ретиноиди и азелаин заедно, поне не скоро.

# 153
Истински резултати след 9 месеца. Иначе още на втория имаше подобрение.
При белене спирам активите и си помагам като под душа с конджак гъба минавам лицето, за да се махне мъртвата кожа.
Много хубав крем за хидратация, който не е тежък и става и за по-мазна кожа е Etude house Soon Jung 2x.

# 154
  • София
На Etude House Soon Jung серията всички продукти са много хубави.
Моят серимиден крем е на Cosrx Balancium.
В темата за азиатска козметика Catalano беше дала отзиви и за други хубави продукти.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 20:54 от Harpalike

# 155
Благодаря! Ще погледна и в другата тема. 😊

# 156
  • Бургас/Пз
Може ли някой да направи сравнение между испанския трет Retrides и турския Акнелийз. Разликата е повече от два пъти в цената и се чудя, дали испанския не е по щадящ

# 157
Испанският е много благ, поне за моята кожа. Разнася се лесно и го усещам нежен, като мехлем, а е с най-високата концентрация. Жалко, че няма откъде да си го набавям редовно от надежден доставчик.
Не съм ползвала турския, но съм чувала отзиви, че испанският е по-щадящ при един и същ ефект.

# 158
И от мен глас за испанския, ползвала съм и гръцкия, и турския трет. Испанският е много приятен

# 159
  • 1st floor
От миналата година (с прекъсване през лятото) ползвам този ретинол:
https://aptekamedea.bg/la-roche-posay-redermic-retinol-intenzive … ni-brchki-30ml-v1
Знае ли някой какъв процент е ретинола вътре? И с какво мога да надградя? Искам да премина на по-висок процент, но не знам какъв.

# 160
https://aptekamedea.bg/la-roche-posay-redermic-retinol-intenzive … ni-brchki-30ml-v1
Знае ли някой какъв процент е ретинола вътре? И с какво мога да надградя? Искам да премина на по-висок процент, но не знам какъв.

Процентът е 0,3. За надграждане или нещо с 0,5 или направо на 1%.

# 161
  • София
Моля, препоръчайте за начинаещ ретинол и околоочен серум.

Околоочен ползвах точно седмица с кофеин на Revox, но започна да ми се бели кожата. Grinning

Simple Smile

# 162
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
Бихте ли ми казали дали мога да мажа Третиноин 0,05 върху белег на две седмици?
Много благодаря предварително!

И аз се интересувам. Моя белег е от около месец от дълбоко одраскване от котка на носа...

# 163
  • 1st floor

Процентът е 0,3. За надграждане или нещо с 0,5 или направо на 1%.
Благодаря! Мисля да пробвам Оrdinary.

# 164
  • София
Единственият продукт на Ординари от който видях някакъв ефект беше салициловия тоник и то го използвах на крака а не на лицето, по-добре заложете на нещо по-добро. Авен или SeraVe.

Общи условия

Активация на акаунт