Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 769
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Nad, с превозвач ги поръчваш, предполагам? Благодаря,че спомена този сайт, харесах много неща Flowers Hibiscus

# 436
Здравейте!
Един лаишки въпрос от начинаещ ползвател на ретинол. Отскоро ползвам дневния крем CeraVe-Skin-Renewing-Day-Cream. Изчисти ми идеално стари петна от приложено самолечение на пъпки 😂. Забелявам обаче, че ми се появиха две пигментни петна до очите. Ползвам съгласно указанията на производителя. Въпреки, че е с ретинол си пише, че е дневен крем, комбинирано със слънцезащита. Остарявам или не ми понася добре продукта? Не ми се иска да го спирам, защото наистина ефекта е уау!
Вземете си стабилна слънцезащита и я нанасяйте отделно и обилно (половин чаена лъжичка или по дължинатана среден пръст и показалец). И аз съм мислила преди, че ВВ с 50-ти фактор предпазва, но няма как да сложа нужното количество и след като започнах стабилни киселини и ретиноиди не си правя експерименти.
За всички появили се петна се препоръчва вит. С и алфа арбутин или експозиция с киселини.

# 437
  • София
Nad, с превозвач ги поръчваш, предполагам? Благодаря,че спомена този сайт, харесах много неща Flowers Hibiscus

Да с ggbg до Германия, доставката е безплатна над 48ЕУР и от там 3лв. на килограм. Никога до БГ, че отиват на митница.

# 438
Благодаря ти, и аз ползвам GGBG  за покупки от Германия. С тях няма проблем на митница, така ли? Прощавай, че те разпитвам, но не съм поръчвала козметика от чужбина до сега.

# 439
  • София
Благодаря ти, и аз ползвам GGBG  за покупки от Германия. С тях няма проблем на митница, така ли? Прощавай, че те разпитвам, но не съм поръчвала козметика от чужбина до сега.
Не бях поръчвала от година, за два месеца 6 поръчки, всички дойдоха без митница.

# 440
Аз отново съм с въпрос и молба за съвет. Наскоро бях писала, че от ретинола на Авен реших да пробвам на СераВе и имах доста пъпки. Първо ги свързвах с рова, че имахме режим на водата и денем и нощем и в краткото време, което имахме такава, то тя беше доста мръсна. Режима спря и се подведох, че може би пъпките са от новият продукт и писах в групата, но вече се установи, че е съвсем друг проблема. Питането ми сега е, да започна наново с ретинола на СераВе или от Турция си взех трет 0,025 директно с него. Акнето ми вече се изчисти, на 30 години не съм си представяла, че ще боря пъпки, а не бръчки. Храня  се прекалено здравословно и нямам нова пъпчица от дни, преди излизаха по няколко на ден. Та посъветвайте ме с кой да започна наново грижата?

# 441
Здравейте! Пак съм аз.Не съм увеличила нанасянето на acnelyse 0,1,но вече след всяко такова имам ужасно белене на кожата.Трябва ли да преустановя използването му или по-скоро да използвам този с по-нисък процент?

# 442
  • София
The Rose, съветът ми е постепенно и както кожата ти се чувства комфортно да въведеш трета. Аз от обикновен ретинол, дори и в голяма концентрация, никаква полза не видях в насока борба с акнето. Третът работи в дългосрочен план и дори да излезне някоя заблудена пъпка с него минава в пъти по-бързо.

# 443
Здравейте! Пак съм аз.Не съм увеличила нанасянето на acnelyse 0,1,но вече след всяко такова имам ужасно белене на кожата.Трябва ли да преустановя използването му или по-скоро да използвам този с по-нисък процент?
Аз в такива случаи спирам трета и всякакви активи, докато кожата се успокои и спре да се бели. В момента, със застудяването, ми се появи беленето и си решавам проблема, като нанасям няколко капки масло след слънцезащитата (в момента марулата на Ординъри).

# 444
Някой може ли да изкаже мнение за нощната маскта с ретинол на биотрейд?
Също така, добра ли ще е комбинация, в дневната рутина да ползвам серума с вит. ц на биотреид и след което да нанеса дневния слънцезащитен крем на биотрейд с ниацинамид и хилуронова киселина, а пък вечер само маската с ретинол? Целта ми е по-малко финни линии и пръчки, и хидратация. Не разбирам нищо от козметика, от мъжки пол съм. (на 28 съм)

# 445
Да, добре би било така. На мен тази маска ми дойде силна, много ми пресушаваше лицето, но не пречи да я пробваш.

# 446
Момичета, какво ви е мнението за A-Game 10 - 0,1% retinal? В момента използвам Medik8 crystal retinal 6, но реших да му видя състава в едно приложение и се отчаях. За разлика от него, A-Game 10 изглежда доста по-добре.
Знам, че Medik8 е по-добра марка, но също така съм в процес на интензивен детокс и не искам да си вкарвам още токсини чрез козметиката. А също и не искам да се отказвам от ретинала.
 За лятото ще пробвам бакучиол, но сега ми се искаше да надградя с ретиналдехидите.
Та, имате ли впечатления от A-Game 10 - 0,1%?

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 21:18 от Zinaa

# 447
  • пустинята Гоби
Аз го ползвах миналата година, не се впечатлих и няма да повторя. Едни пъпки и черни точни ми излязоха, ама не мога да кажа със сигурност, че бяха от него, но е заподозрян. Едвам ги преборих с помощта на третиноин.

В момента ползвам един корейски серум - ретинол и ретинал, както и бакучиол, SOME BY MI Retinol Intense Reactivating Serum се казва. Много приятно съм изненадана. Някак светва кожата, пък аз да го кажа за моята е чудо невиждано. Добре ми понася, чувствам стягане и леко изглаждане. Тук таме някоя дребна пъпчица излиза, ама не е болка.

# 448
  • Варна
Аз го ползвам сега. Бях на 5 минах на 10. Не ми е правил проблеми. Но мисля, че можех да си карам с 5 . Като свърши май ще се върна на 5. Като цяло започнах с 5 и ефекта беше уаууу. С надграждане не постигнах нищо.
Търся си заместител на пюнга -та, че ми писна, трето шише привършвам, май ще си взема центела ампула. Ползвах един тонер на юриаж и не го намирам вече.
Хем гледам да не експериментирам, че си докарвам бели, хем искам нещо ново.

# 449
Някой може ли да изкаже мнение за нощната маскта с ретинол на биотрейд?
Също така, добра ли ще е комбинация, в дневната рутина да ползвам серума с вит. ц на биотреид и след което да нанеса дневния слънцезащитен крем на биотрейд с ниацинамид и хилуронова киселина, а пък вечер само маската с ретинол? Целта ми е по-малко финни линии и пръчки, и хидратация. Не разбирам нищо от козметика, от мъжки пол съм. (на 28 съм)
Вкарайте и някаква лека хидратация след ретинола вечер и преди слънцезащитта сутрин. Аз лично съм много доволна от лосиона на Сераве.

Аз замених пюнгата с оризово на Харухару и мога да го похваля.

И да похваля бариерния крем на Етюд хаус отново. Извадих един със застудяването и беленето моментално спря.

Общи условия

Активация на акаунт