Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 702
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Аз не виждам логика да объркваш кожата си с 2 различни идентични съставки. Въведи си третиноина и привикни към него или си остани на Авен

# 466
  • пустинята Гоби
Аз слагам ретинол в момента, но понякога мажа и третиноин (когато имам пъпчици или не си харесвам вида на кожата). По принцип имам желание да се върна пак на третиноин, но нещо напоследък ретинола ми понася добре и все отлагам.

# 467
  • София
Лин, поддъражаш ретинизирането на кожата. Кожата не се обърква толкова лесно. Така или иначе използваме какви ли не други продукти, освен ретиноидите.

# 468
  • София
Аз също използвам Авен или А Форте през повечето дни и 1-2 пъти в седмицата Ретиридес, кожата се чуства и изглежда добре.

# 469
И аз чат-пат ги съчетавам.

# 470
От ретинала на Авен съм доста доволна,но ще пробвам 1  2 пъти третиноин, все още ме е страх да го въведа, още повече, че е Акнелийз, който чета, че е най-дразнещ

# 471
Аз бях много години на Акнелиз, но се белех непрекъснато около носа и устата. А назолабиалните бяха винаги зачервени и започнаха да ми излизат ситни пъпки около устата. Накрая ми писна и започнах да редувам с ретинала на Авен  според състоянието на кожата. Сега е много по-добре. Пак се беля, но не непрекъснато и не си личи. Излющването на кожата става вечер с олиото и на сутринта е чиста. Преди няколко дни без да искам намазах Акнелиз 2 вечери подред и на следващия ден пак започнах да се беля. И мажа кремове много, не е да е само трета. Даже се замислям дали да не го спирам.

# 472
  • София
Аз съм от тези дето ги е страх от беленето, гледам да не си го причинявам.

Не че не се заредих с Акнелиз, че обичам да тествам Mr. Green

# 473
А нужно ли е да се минава на по-високи проценти и съответно на трет, когато нямам акне, петна и белези от акне? В момента съм на 0.2% ретинол. Ще кача постепенно процентите, но как се разбира кога е достатъчно и кога трябва надграждане?

# 474
  • пустинята Гоби
Лично на мен най-високия % третиноин не ми допадна, така че повече няма да го ползвам, ще си карам на 0,05%. Но пак зависи от кожата, ако е млада с проблеми, може би 0,1% ще е добре, ако не е млада и няма проблеми - според зависи. Според мен от проба глава не боли, дори с посредници цената не е непосилна, така че всеки трябва да опита и да прецени за себе си.

# 475
  • София
Всъщност най-високия процент трет използвам за краката, много хубаво избистря кожата. Странен страничен ефект е, че след 7-8 месеца мазане 1-2 седмично кожата на краката ми вече не е суха, а преди беше доста, през лятото не можех да изляза без крем, а сега не ми трябва.

# 476
Всъщност най-високия процент трет използвам за краката, много хубаво избистря кожата. Странен страничен ефект е, че след 7-8 месеца мазане 1-2 седмично кожата на краката ми вече не е суха, а преди беше доста, през лятото не можех да изляза без крем, а сега не ми трябва.

Кой точно трет използвате?

# 477
  • София
Кой точно трет използвате?
Ретиридес, 0.1% на крака, 0.025% на лице и ръце.

Последна редакция: чт, 18 яну 2024, 14:06 от nad_tab

# 478
  • пустинята Гоби
Сигурно и за ръцете ще е добър третиноина, особено ако кожата има петънца, нищо че няма ефект на избелващ крем.

Аз имах страшно много пигментни петна след като родих и кърмех. Дали от мазилата, дали от слънцезащитата, дали от хормоните, дали от шапките с които съм на плажа - кожата ми изглежда доста прилично и петната избеляха, а голяма част от тях изчезнаха.

# 479
  • София
На ръце не бих сложила. Мием ги често и няма да може да са добре слънцезащитени.

Общи условия

Активация на акаунт