Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 643
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Момичета, купих серум с ниацинамид. И него ли трябва да въвеждам плавно? Предизвиква ли алергии?
Въобще има ли тема за него, където да се коментира употребата му или да не го мисля толкова?
Снощи го сложих след серума с ретинол Simple Smile

# 481
  • София
Ниацинамидът се съчетава с всички активни съставки - витамин Ц, пептиди, ретиноиди. Уж. Не е нужно да се въвежда постепенно, но следете дали кожата реагира - може да бъде дразнещ за някои хора, особено ако продуктът съдържа по-голяма концентрация.
Съветът ми е да го ползвате преди ретиноида на добре изсъхнало след нанасянето на продукта лице.

# 482
  • Варна
Момичета, купих серум с ниацинамид. И него ли трябва да въвеждам плавно? Предизвиква ли алергии?
Въобще има ли тема за него, където да се коментира употребата му или да не го мисля толкова?
Снощи го сложих след серума с ретинол Simple Smile
Аз го ползвам след тонер и преди крем или ретинал.
Когато прекаля с количеството ми излиза по някоя пъпка.
Не съм го въвеждала плавно, но ми понесе добре и доста избистри кожата ми.
Обичайно го ползвам сутрин, освен ако не съм вкарала Вит С, в такъв случай го ползвам вечер. Но аз се старая да ми е минималистична рутината.

# 483
  • Berlin
Какво представляват пъпките от purging? Имам две брутални, големи, червени, за първи път виждам такива неща на лицето си, че и не минават вече доста време. Не знам дали може да е нещо друго, понеже са на странно място, около челюстната кост.

# 484
Благодаря ви Heart Exl
И аз се старая да е минималистична Simple Smile А и да не се старая, е такава, защото тепърва навлизам в тази област Flushed
Дейзи, а с какъв тонер започваш?

# 485
  • Варна
Благодаря ви Heart Exl
И аз се старая да е минималистична Simple Smile А и да не се старая, е такава, защото тепърва навлизам в тази област Flushed
трето шише ползвам Пюнга тонера синия. Никакъв проблем и реакции нямах с него, а кожата ми е реактивна и внимавам много, не експериментирам вече когато нещо работи добре не сменям. Обаче сега си взех центела ампула и слагам и нея след тонера, който свършва и мисля да остана само на ампулата.

# 486
  • София
Какво представляват пъпките от purging? Имам две брутални, големи, червени, за първи път виждам такива неща на лицето си, че и не минават вече доста време. Не знам дали може да е нещо друго, понеже са на странно място, около челюстната кост.

И аз се сдобих с такива при поредния ми опит да въведа третиноин. Купих си алчно 3 опаковки от Египет и не върви и не върви. При всяко мазане (през 3 дни) се появява по някоя такава гадост. А иначе нямам пъпки. Явно не е за мен. Ще се върна към ретинола вероятно.

# 487
Здравейте ,момичета.Hug
Взела съм Crystal Retinal 3 , пред вечер ли почвах да го слагам в началото? Бях взела и
Press & Glow™
Ежедневен ексфолиращ тоник с PHA с ензимен активатор  на марката ,предполагам не мога да го ползвам с ретинала?

# 488
Благодаря ви Heart Exl
трето шише ползвам Пюнга тонера синия. Никакъв проблем и реакции нямах с него, а кожата ми е реактивна и внимавам много, не експериментирам вече когато нещо работи добре не сменям. Обаче сега си взех центела ампула и слагам и нея след тонера, който свършва и мисля да остана само на ампулата.

Пюнга мист или другия? Колебая се между двата. С комбинирана кожа съм, ако има значение.

# 489
  • пустинята Гоби
И на мен са ми излизали брутални подкожни пъпки около челюстната кост от третиноин. Честно казано заради подобни ефекти не искам да го мажа вече всекидневно.

# 490
  • Варна

Мима ххл- това ползвам.

# 491
  • Berlin
Благодаря! И аз по принцип нямам пъпки, а тези са доста видими. Ще следя повече как реагира кожата ми.
Candy_girl, на опаковката пише 2 седмици по 2 пъти на седмица, това това през ден 2 седмици и после всеки ден. И аз ползвам CR3, но не супер редовно плюс гликоловата маска 1-2 пъти седмично. Погледни societe anonyme в Инстаграм, бг магазин, където предлагат Медик8. Имат доста полезни съвети за продуктите им и как да се ползват. Мен ме блокираха от модния акаунт, ама съм още в продуктовия им и си чета.😅

# 492
Мерси , а тоника май не трябва да го ползвам , само хидратация?

# 493
  • Berlin
Този тоник май го водят за леко ексфолиране, не съм сигурна, но и за него има упътвания.

# 494
Здравейте. След 3 седмици позване на ретинол на биотрейд(нощната маска), случайно ли е че получих белези от акне (3 на брой, вдлъбнати)? Никога преди, не съм имал такива белези през живота си.

Общи условия

Активация на акаунт