Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 12

• 69 582
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз затова го зарязах след няколко години мъчение.

А кой трет използва? Аз продължавам да редувам 2 дена с Авен/Адиферин форте и един ден Ретиридес 0.25% и не съм имала никакви проблеми. Напоследък дори в дните в които слагам Авен/Адифф. да слагам витамин С под него и кожата направо свети.
Начинаещите да не четът, това е само за мнооооого напреднали Mr. Green

# 511
Тогава имаше само Аирол и после Акнелиз.Сега вече не мисля да ползвам трет. и затова няма да търся алтернативи.
Много ми изсушава очите.

# 512
Ползвам от една година испански 0,25 през ден - никакъв проблем.От един месец ползвам турски същия процент - е няма такава гадория - суха кожа, сухи очи, усещане за сърбеж  на моменти.Ще го изхвърля и взимам отново испанският.

# 513
  • Berlin
Днес точно една след друга ми попаднаха реклами на продукти с действието на ретинол - всички плюсове, но без минусите, единият продукт с естествени съставки. На Nuxe и Madara. Какво мислите?

# 514
Те много марки се навъдиха вече….
От Мадара съм чувала добри отзиви.
Продават го по био магазините серума.
    И като сме на тема ретинол. ЕС обмисля да въведе рестрикции върху закупуването и продажбата на ретинол.
Като всички продукти над 0.3% ще бъдат с рецепта вероятно (ако се приеме).
Което аз адмирирам, защото пазара се пренасити от продукти и фирми.
А и ще им се наложи да ги пререгистрират от козметика като лекарство, което отнема пари и време, та си мисля, че доста марки просто ще спрат да предлагат над 0.3.
  А и все по-често виждам тийнове да ползват ретинол за антиейдж, защото е модерно… Редно е консултация с дерматолог поне и да е над 25 години човекът. На по 18-19 какъв ретинол ще мажеш, боже боже..

# 515
Тийновете не го ли използват по основното му предназначение - против акне Grinning

# 516
Тийновете не го ли използват по основното му предназначение - против акне Grinning

Не, явно нямаш Тик ток да видиш какво става там.
То са клипчета то са чудо.
За акне не се ползва ретинол! Трет/БП/азелаинова това се изписва най-често.
Лекар да изписва ретинол за акне, не съм видяла и чула.
А и съм писала 18-19 год, това не са тийнове.

Зинерит сега е на мода по рийловете и сторитата, но е много трудно да се сдобиеш с него, защото няма внос.

# 517
  • Berlin
Леле! Значи да не се чудя моя 12г. младеж защо иска ленти за нос и ми обяснява как да има по-defined jaw…. че и малкият повтаря каквото чуе от него.
Той всъщност има и пъпки, ама явно алгоритъмът още не е разбрал.😀

Последна редакция: чт, 08 фев 2024, 11:39 от abs

# 518
  • Mostly in my mind
Значи да се радвам,че моята 13 годишна няма тик ток...

# 519
Значи да се радвам,че моята 13 годишна няма тик ток...

И по-добре… Като започнем от лекарства, райски газ, чалга и стигаме до други неща..

# 520
  • 1st floor
ani_d, това ли е ретинолът, който ползваш:
https://kocos.bg/Cosrx-The-Retinol-0.5-Oil--1-2249

# 521
Здравейте!
Нова съм с ретиноидите. Отскоро въведох ретинол на Биотрейд 0.2%, хидратиращ серум с хиалуронова киселина на The Ordinary и нощен крем редувам на Биотрейд, понякога нощен на Микса. Сутрин Вит.С на Биотрейд, след това дневния със SPF50 пак на Биотрейд. В началото бях много доволна, но напоследък ми се получава лющене и зачервяване около носа и веждите и тук-таме някоя пъпка. Възможно ли е да не хидратиране достатъчно (напоследък слагам направо нощния крем директно след ретинола). При някой от вас получавала ли се е подобна реакция и възможно ли е да е от ретинола и как го преодоляхте.

П.П. Важно допълнение - отскоро вмъкнах ротацията с AHA-BHA киселината на Inopharm, , която ротирам с ретинол и две вечери само хидратация. Дали пък това не е реакция от пилинга?

Последна редакция: пт, 09 фев 2024, 22:18 от Kate pate

# 522
  • Пловдив
Момичета, ок ли е да се редува испанския 0,25 със Скинорен или Епи дуо, когато става дума за акне при тийн на 18?

# 523
  • Бургас/Пз
Да, това е. Скоро не съм имала реакции на Белене, вече го слагам всяка вечер върху ниацинамид и съм добре. Мисля като го приключа да взема нещо с ретинАл. Какво ще препоръчате за надграждане?
Клоня към Кристал РетинАл 3 на Медик 8. Дали има вероятност и от него да се беля??

# 524
Здравейте започнах с ретинол-а на биотрейд засега съм слагала веднъж. Всеки ден ли да слагам слънцезащита или само в дните с ретинол, а в останалите евентуално само с фон дьо тен който има 30 spf. Взех една слънцезащита на а дерма но ми мазнее независимо какво пише че попива и т.н и не ми е много ок всеки ден да съм с нея. Ако е необходимо постоянно да съм със слънцезащита, може ли да препоръчате нещо немазно.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 15:23 от Niss

Общи условия

Активация на акаунт