Зима иде и се застудява, СЕПТЕМВРИйско сърчице ме сгрява!!!

• 18 330
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, мами.
Честито на всички,които скоро са научили прекрасната новина,леко бременеене и само хубави емоции. А сега за протокола: аз съм на 26 г., зодия Дева, от Габрово.А бебчо Laughingго очакваме на 2.01 пак девичка-ще се подкрепяме  пред татито. Няколко дена не съм се включвала,защото поддържах температура около 37 и 2-3 и се съмняваха за грип,но нямах никакви симптоми и се оказа , че е бременността. Някой има ли подобен проблем?Ох, и ужасно започна да ми се гади вечер. Cry
Стискайте ми палци - утре съм на лекар трябва да правя регистрация. Praynig

# 136
  • София
Здравейте сладурани!
Аз започнах най-сетне да се възстановявам от грипа и от вчера се опитвам да прочета, какво се е случило докато бях в несвяст от температурата. За съжаление форума ми прави големи проблеми напоследък, ама май не е само при мен така. Най-много ме е яд, че съм изпуснала партито по случай рожеднния ден на Ани Бани    Simple Smile Честито с голямо закъснение, желая ти да си останеш все така духовита, да си най-усмихнатата майка и всички около теб да те обичат много!   bouquet   bouquet   bouquet
Добре дошли на новите попълнения, Мишока, Гретхен и Ваня, стойте си тук кротко и се гответе за веселбата вкъщи  Hug
Лилита, Снежи, честити тупкащи точици, дано от тук нататък прегледите ви носят само радост и спокойствие  Peace
Чери, предполагам, че пулсациите са били сърцето, какво друго може да пулсира  Simple Smile
Зло, не се разстройвай, съгласна съм с Инна, ако не ти обръща достатъчно внимание, сменяй го този доктор. Все пак е важно да си спокойна!
Инна, много ти благодаря за информацията, моят док държи да го направи и аз му вярвам, а че се плаща... нищо ново под българското слънце  Confused Ти не се ядосвай, мила, плачи си, обаче се владей! Виж какво слънце си имаш вкъщи, гледай го по често и забрави за лошото  Hug
Успех на всички, на които им предстои преглед. Аз сигурно ще отида другата седмица, когато съм напълно здрава. От утре съм на работа и се моля да не ми се гади, че вече  #Cussing out
Целувки, мили момичета  Heart Eyes

# 137
Момичета, Електра има нужда да се помолим за нея... Приели са я в болница, доколкото разбрах. Стискам палци, всичко при нея да се оправи.  Praynig

Електра, с теб съм мила  Hug

# 138
Здравейте мили септемврийски мами,много се радвам да се присъединя към вас.
Съвсем скоро разбрахме,че очакваме септемврийско бебче,което според доктора ще се появи в средата на септември.За сега съм ходила на преглед само при личния лекар и другата седмица ми предстои да си взема направление за гинеколог и да отида да се регистрирам или картотекирам как се казва точно не зная.
За протокола аз съм зодия рак, термина ми е 16.09.,това ми е втора бременност,като баткото е почти на 10 месеца.Второто бебче беше запланувано за малко по-късно,но след като вече е на път е добре дошло.
Радвам се,че има толкова много септемврийски мами и се надявам бременността на всяка една от вас да протече безпроблемно,леко и спокойно и през септември да си гушкаме милите бебчовци.

# 139
Здравейте отново на всички от мен!
Електра, стискам палци, дано да е фалшива тревогата и бързо да се оправят нещата  Praynig!
Ваня и Mum, добре дошли  Hug Безпроблемни бременности ви желая!
Ваня, радвам се, че има още един представител на Априлчета '05! Поздрави на батко Емануил!
Анири, стискам ти много палци за прегледа и не се и съмнявам, че всичко ще е наред  Hug
За изследванията - мисля, че се бъркаш с амниоцентезата - при нея има риск от спонтанен аборт и тя се препоръчва само в случаите, когато има значителен риск от синдром на Даун. Това, за което аз говоря, тук се нарича ултра-скрийн. Според това, което ми обясни лекарката ми, изследването представлява комбинация от ехография и кръвен тест (най-вероятно БХС, за който пишат момичетата). Та, с ехографа се измерва количеството течност, което се е събрало зад вратлето на бебето, а пък кръвта се изследва за 2 съставки, които обикновено се намират в кръвта на всяка бременна жена. Резултатите се комбинират, за да се определи конкретният риск от синдром на Даун. Преразказвам го със свои думи, може и да не съм съвсем точна, но това е, което запомних  Crazy
При предишната ми бременност не съм го правила този тест, защото не го предлагаха. Тук по принцип го дават доста по-лежерно, не се напъват с много ехографии, изследвания и т.н. и затова си мислех, че в БГ това изследване е рутинно, но явно не е така. Все пак мисля да го направя, както казва Снежи - живеем в 21 век и трябва да се възползваме от предимствата на науката  Peace
Лилита, много се радвам, че се чувстваш добре, само това да се чува!
Кукла, сигурно си права - повечето бременни жени наистина са красиви. Аз не бях една от тях, но въобще не съжалявам - всичко си заслужаваше, затова и толкова бързо съм готова да го изживея отново  Simple Smile!
Приятен и усмихнат ден ви пожелавам, мили момичета   bouquet!
А аз отивам да спя.

# 140
  • София
Добро утро!
Mum, добре дошла, желая ти хубава и спокойна бременност   bouquet
Моля се с Електра всичко да се оправи, въобще да не е нещо сериозно  Praynig  Praynig  Praynig
Лек ден и мноооого усмивки!

# 141
Добро утро и от мен!
И аз стискам палци, с Електра всичко да е наред.
Добре дошли на новите момичета, поименно няма да ви изброявам, за да не изпусная някоя. Аз не пиша много, защото няма с какво да се оплача или похваля, но ви чета постоянно.
Лек ден и само хубави неща да ви се случват! : Wink

# 142
Здравейте и от мен, щастливи симпатяги  Hug
Много много силно се надявам Електра да е добре  Praynig Praynig Praynig
Стискам палци  Praynig
Добре дошли на новите майчета Party
И около мен няма нищо ново  newsm78  така, че нямам много за разправяне  Flutter
Може би ще пиша утре след прегледа (ако успея да вляза във форума  newsm78 , че по обяд е кошмар просто - претоварен сървър и т.н.)
Още веднъж Електра, чакаме те с добри новини!
Целуки на всички  Heart Eyes

# 143
  • Кърджали, България
Здравейте, момиченца-кокиченца!!! Тази сутрин видях пълна градинка с тези цветенца и ми е едно мило и весело на душата   bouquet
Палечка, благодаря ти за успокоението, знам, че не трябва да се нервя, но търпението и послушанието никога не са ми били силните черти Embarassed
Принти, и аз онзи ден вдигнах лека температура (а това не ми се е случвало от дете сигурно) и мъжът ми реши, че е от бременността, пък аз не му повярвах, ама може и да е бил прав... И те чакаме днес да кажеш как е минал прегледа!!!
Добре дошла на Mum, леко бременеене с нас   bouquet
И сега отправям цялата си положителна енергия към Електра Praynig Praynig Praynig, оправяй се бързо, мила, чакам те към края на месеца в Кърджали  Hug!
FEMININE, чакаме те утре с добри новини!!!
Хей, Бенич, къде изчезна бе, жена!? Дано всичко да е наред!

# 144
Добро утро!
Аз също стискам палци за Електра и ще се помоля за нея Praynig
Вчера ви писах че влизам в 3 месец ама сам се объркала ,това ще стане на 11-02-07.,просто съм влязла в 9 седмица Embarassed.Аз все още не съм видяла сърчице-чакам да си дойде мъжът ми от командировка за да ходим заедно при доки.Засега всичко върви добре(като изключим гаденето), което се надявам скоро да намалее  Wink.Леко бременеене на новодошлите  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 145
  • София
Здравейте момичета, наминавам да ви поздравя, иначе чета всеки ден, но няма с какво ново да се оплача или похваля  Grinning

Много съжалявам за Електра и стискам палци всичко да се оправи  Praynig. Представям си какво притеснение е това и дано на никой не се случва.

Zlo, исках да ти кажа, че при предната ми бременност се бях записала на ЖК в една поликлиника ей така просто да ми мерят килограмите и да ми направят изследванията. Та за всичките 9 месеца не ми предложиха ехограф нито веднъж. Аз си траех и им гледах сеира от страни, защото така или иначе ходех всеки месец на друго място. В началото им бях споменала, че ходя и в Шейново, но това не ги освобождава от задължение или най-малкото поне да си бяха направили устата да ми предложат ехограф. В 9 месец като им казах, че не са ме гледали нито веднъж останах като втрещени. Така че, ако си попаднала на някой подобен, не се надявай на инициатива. Ако имаш притеснения си искай ефограф или направо сменяй доктора.

# 146
ООО, стискам и аз палци на Електра, дано всичко да е наред! Електра, ще чакаме да се включиш с добри новини!

И при мен няма нищо ново - вчера бях на доктор, всичко с бебо е наред - видяхме му сърчицето Simple Smile Таткото е на седмото небе
А проклетите обриви са от нова дреха Twisted Evil

# 147
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Дано всичко с Електра да е наред!!! Praynig Praynig Praynig

Анири, стискам ти много палци за прегледа и не се и съмнявам, че всичко ще е наред  Hug
За изследванията - мисля, че се бъркаш с амниоцентезата - при нея има риск от спонтанен аборт и тя се препоръчва само в случаите, когато има значителен риск от синдром на Даун. Това, за което аз говоря, тук се нарича ултра-скрийн. Според това, което ми обясни лекарката ми, изследването представлява комбинация от ехография и кръвен тест (най-вероятно БХС, за който пишат момичетата). Та, с ехографа се измерва количеството течност, което се е събрало зад вратлето на бебето, а пък кръвта се изследва за 2 съставки, които обикновено се намират в кръвта на всяка бременна жена. Резултатите се комбинират, за да се определи конкретният риск от синдром на Даун. Преразказвам го със свои думи, може и да не съм съвсем точна, но това е, което запомних  Crazy

In4, прочетох и аз отново статиите за БХС и амниоцентезата - явно съм смесила в съзнанието си двете изследвания в едно. Embarassed Много добре си го описала. bowuu Гадното е само, че резултатът винаги е в проценти, иначе щом не застрашава ни най-малко бебчо, и аз мисля, че е добре да се направи!

Моят преглед е чак довечера след работа, така че утре ще пиша какво е положението - дано всичко е наред - колкото повече наближава прегледът, толкова по-притеснено ми става.

Иначе днес сутринта ужасно "се изложих". Всеки ден се наливам с айран, особено сутрин - досега не съм пропускала и като цяло нямах никакви симптоми. Карам я на принципа - в момента това не ми се яде, няма да го ям и ако нещо ми е търсене - айран. Но тази сутрин бяхме останали без мляко и моя милост си изпи витамините с вода. Резултатът - повдигна ми се кошмарно напът за работа, отбих, ама докато се задействам, омазах брутално колата. Та довечера след лекаря ще се ходи на автомивка... Притеснява ме само да не съм настинала нещо, понеже досега нямах никакви проблеми, дори не ми се гадеше особено много, само спорадично и по малко и сега изведнъж такъв "изблик". Надявам се все пак, че изпълнението ми е признак на бременността, а не на някаква настинка.

# 148
Здравейте на всички и от мен. Party
Електра моля се миличка всичко да е наред. Praynig Praynig Praynig
При мен нещата се поуправиха с пъпките.Ходих на дерматолог и съответно ми каза, че е на хормонална основа обрива и е нормално за моето състояние.Предписа ми едно лосионче правено в аптеката и да ви кажа момичета само с две намазвания няма и помен от пъпките.Много съм доволна,е само дето сега пък почна да ми се гади, но така ще е . ooooh!
Е, за сега толкова приятен ден на всички. Hug

# 149
Добро утро и от мен , момичета.
Мго съжалявам за Електра-стискал палци и се моля всичко да се оправи.
Ох,Inna, дано да си права за температурата,че направо се побърках от притеснение,казаха ми 10 дни да не я меря и сега съм скрила всички термометри.
FEMININE успех на прегледа-моят е довече в 17часа-дано при всички прегледите носят само хубави емоции и много радости.
О,и специално за Samira-спокойно миличка,сигурна съм, че скоро ще видиш сърчицето на своето бебче-не се притеснявай.
Момичета при вас кога се правят регистрацийте?

Общи условия

Активация на акаунт