Зима иде и се застудява, СЕПТЕМВРИйско сърчице ме сгрява!!!

• 18 295
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте!
Идвам да се запиша и аз Grinning
Това ми е втора бременност, терминът ми е 22 септември. Вече ходих веднъж на ехограф, но се вижда само една точица, дори сърчице не може да се види още Rolling Eyes
Притеснявам се, защото нито ми се гади, нито съм отпаднала, както при първата бременност. Имам леки болки ниско долу, както и някакво опъване около пъпа, но лекарката каза, че всичко било нормално. Налегнали са ме черни мисли и чакам с нетърпение да минат първите 3 месеца, че поне да знам със сигурност, че не е кухо яйце или нещо подобно Crazy
Впрочем, при предишната ми бременност, знаех много по-малко за всички възможни проблеми и усложнения и бях много по-спокойна Laughing

Забравих да кажа, че съм родена на 11.12.1977, а дъщеричката ми Ева е на 07.12. 2003 Grinning

Желая на всички лека и приятна бременност! Hug

# 61
Добро утро, ранобудни мами:)

Я да ви питам една работа - мажете ли се с нещо против стрии и ако да, с какво? Аз си купих някакъв крем на Дева специално за превенция на стрии, но знам ли, дали ще е ефикасен...освен това е много твърд един такъв и мазен и много упорито трябва да го втривам, за да попие...

И аз тази сутрин се ококорих в 7.15 (а през седмицата по това време ужасно ми се спи), обаче се понатиснах, повъртях, при което събудих мъжа си и той стана, а аз си поспах до 10 Simple Smile

и сега се чудя какво да правя - тази бременност така ме е обсебила, че обичайните ми занимания сега са ми доста безразлични...

Приятен ден без гадене на всички мами!

# 62
Здравей, Лилита и wellcome:)

Предполагам, че всички мами имат подобни притеснения, обаче стахът не е добър съветник, аз поне съм решила да не му се давам. Има една хубава мисъл : Да направим каквото трябва, пък да става каквото ще! И да се страхуваме и да не се страхуваме - резултатът не зависи от нас. А аз си мисля, че колкото повече положителна енергия има около и в нас, толкова е по-голяма вероятносттта всичко да е наред. Така че горе главата!

# 63
Благодаря за успокоителните думи, juju42!
Обаче с тази бременност и бушуващи хормони съм се превърнала в хипохондричка. Постоянно си откривам подозрителни симптоми, включително и за усложнения от грипа, който изкарах Laughing Както и да е, всичко ще мине, всичко ще е наред Simple Smile

За крем против стрии е още твърде рано, на опаковката на "Дева" пише, че се препоръчва след 4-ия месец и наистина е така. Аз се мазах с Дева и обикновено бадемово масло при предишната бременност и нямам нито една стрия по корема, но според мен всичко е генетична предопределеност. Някои майки се мажат с какви ли не чудеса на козметиката и накрая се нацепват яко.

# 64
С олио на Джонсън се мажа аз и нямам проблеми. Кожата ми се чувства добре с него и не само по време на бременност. Ползвала съм го и за бебче, също съм много доволна. Всъщност съм съгласна и с Лилита, че всичко е генетично предопределено, но това не означава, че не трябва да правим нищо. Peace

# 65
hm, то май наистина е рничко да чакаме стрии, но по-добре рано от колкото никога?Simple Smile а попрочетох това онова и разбрах, че отърване от тях няма колкото и да се мажеш:( за съжаление единствения начин да нямаш стрии е да видиш дали майка ти , сестра ти , леля  и всички роднини по права и не толкова права линия имат Simple Smile ако - да то и ти ще имаш. за съжаление май повечето това ни чака.
е аз въпреки, че знам че ще имам и вече имам, но от разните колебания на кг -те все пак се поинтересувах и ми казаха кокосово масло. купих си такова на Икаров /дано не се сметне като реклама/ и в кутията има една листовка за растителните масла. та там пише, че маслото от пшеничен зародиш "предпазва от образуване на стрии и отпускане на тъканите по време на бременост" и т.н.

# 66
Добре дошли на новите момичета много леко да си искараме заедно целите 9 месеца, много усмивки и никакви черни мисли, те и в моята глава се въртят ама с помощта на момичетата тук успявам да ги прогоня, за стриите една приятелка ползваше от кремовете на нивеа, най-обикновен в синята кутия, бил гъст и мазен и много помагал, аз не знам как ще се мажа с подобни неща, кожата ми не понася прекалено мазните кремове, по принцип си ползвам само овлажняващи лосиони та да видим ама честно това да е проблема  Party

# 67
  • София
Здравейте от мен след кратка пауза. Както виждам има много нови попълнения, на които искам да пожелая лека и безпроблемна бременност и добре дошли при нас.

Искам и аз са се запиша в отбора на Овните, родена съм на 6 Април 1979 г.

Днешния ден бях определила за разходка по магазините с цел обзавеждане с бременни дрехи. За съжаление останах много разочарована. Не успях да си открия панталон, което всъщност най-много ми трябва в момента. Всичките ми дънки по принцип са много тесни и вече доста ме стягат. Специалните панталони за бременни с парче ми се струват адски грозни, а и огормни за мен на този етап, та всъщност изобщо не знам какво да си взема. Иначе успя да си взема няколко блузи, както и една рокля, която е с къс ръкав, но ми се струва, че ще стои много добре с коремче и за това си я купих. Също взех и бельо, защото и то вече почва да ми отеснява.

# 68
  • морето и сините вълни :)
Здравейте момичета
Кали ти направо ме уби бе-голям пазарлак си му одарила.Ама и аз днес така само че пазарувах за други поводи.ПОдариха ми един стол-и се оказа че в кашона му липсва една част.Айде до магазина пак.Та цял ден обикаляне беше по магазините.
И на мен взеха да ми отесняват дрешките нещо-ама те не че са ми тесни ами аз се притеснявам да не притискат на бебо нещо.И за това казвам че са ми тесни.-Инъче от предната бременност си имам роклички летни и ленено гащеризонче-което много си обичам.Ама незнам дали ще ме побере до 9-тия месец. newsm78 newsm78
Абе имам връзки от къде да си набавя дрешки-за това не се притеснявам изобщо.А и все пак ще е лято не мисля да се засиля с някой панталони да се мандахерцам  из жегите.А за пролета си имам панталон с парче отпред за бременни.
Незнам за вас ама мен вече взеха да ме сърбят гърдите-и то повечето зърната hahahaТрябва да си купя бебешко олио и да започвам да се мацотя яко-че предния път се мазах мазах и бях огън и накрая в деветия ме домързя да се мажа и резултатът беше  по 2 стрийй от двете ми страни на ханша
цунки от мен

# 69
Здравейте,милички!
Добре дошла на Лилита!Желая ти една лека бременност и за финал здраво и сладко бебче!
Дида 76,и с мен е так мила.Все още нито от кафе ми се гади нито от цигари,и все притеснявам!Все пак от както разбрах за бебо съм ги намалила до минумим-по едно кафе и няколко цигари(преди пиех най-малко три кафета и кутия цигари).На мен още миналия път доки ми каза,че при положение че преди да забремения съм пушила толкова много,сега ако ги спра организма започвал да се изчиства и всичко отивало в плода,затова съм можела да не ги спирам-но максимум до 5 цигари дневно.Незнам до колко е вярно,но кумата също си пушеше по няколко цигари дневно докато беше бременна и сега си има един здрав и сладък бебок.
Относно стриите аз вече си имам доста по краката,които с какво ли не съм ги мазала и оттърване няма.Поне с времето избледняха.Но за съжаление тогава не знаех че кожата трябва да се третира преди да се появят.Сега мисля да си взема някакъв крем или олио за да се опитам да се предпазя поне от нови.
Това е от мен засега че милия дойде да ме вземе да ходим на гости у леля му.А тя катоя знам какви вкусотии готви,пак ще си хапна сладко-сладко!
Целувки!  bouquet

# 70
здравейте отдавна не съм писала ,но това не означава че не ви чета ..
Малко съм любопитна да разбера има ли много мамчета от Бургас...???Понеже сега разглеждах тук една темичка за момичета които са раждали в Б-ската  болница и направо ми настръхнаха косите ......Малее момичета какво ще правим ooooh! ooooh!
Видях че и зодиите сте почнали да водите на отчет за протокола Козирог -18.01.79

# 71
Здравейте мамчета, и добре дошли на новите попълнения!
dida76, малко съм те заблудила, аз съм родена 1983година Embarassed
да се включа за стриите - аз съм нацепена цялата, мисля че мазането има някакъв ефект, защото имах период през бременността в които се мажех с някакъв лосион на икаров и не се цепех много, като го спрях нещата станаха просто кошмарни. вярно е че ако ти е заложено генетично ще имаш, ама може би могат да се намалят с постоянно мазане, а не като мен само при нужда. Whistling
успех на всички и прятна вечер. Heart Eyes

# 72
Електра миличка не, че искам да ти се налагам ама мисля, че не е редно да пушиш и не мога да оправдая мамите, които го правят особено в първите месеци от бременноста, аз също съм пушачка и си пушех доста, вярно е, че и на мен не ми се гади от пущините, но 5 цигари  #Crazy си звучи сериозно и мисля че не е редно, на мен лекарка ми е казвала 1 в краен случай ако чак толкова не мога да се въздържа, но аз без една мога, но с 1 не, опитай да ги спреш

# 73
Добре дошли на новите попълненеия!
Браво на престрашилите се бремелинки, които качиха снимките си в албумчето - много сте готини всички!
Инна, за кърменето - сега е по-лесно: вече има Ла Лече Лига в България, има го съседния форум за Кърмене и захранване, има ги срещите на кърмачките (не само в София, доколкото знам), на които човек може да отиде с бебето и да получи ценна информация, страхотни капацитети има вече! Така, че който иска да кърми-може да кърми. Аз да го кажа, особено за мамите за първи път. Ако имат желание, може по-нататък да попрочетат материали в Кърмаческия. Аз докато бях бременна вятър ме вееше на бяла кобила и хич не се замислях това бебе като се роди, аджеба, с какво ще го храня. А това нещо трябва човек да си го е изяснил, когато отива да ражда, да е наясно в проблемите, който могат да възникнат в началото и как да ги реши. Много е изписано за предимството на кърменето.  От собствен опит мога да кажа едно: кърмените деца боледуват по-малко. Това ми е напълно достатъчно да избера отново кърменето.

За коремите -моят е вече огромен, не е като на преял човек, а като на бременна в 4-5 месец. При предишната ми бременност измерих 114 см, хем не точно на финала. Трябва пак да си сменям гардероба... Дънки не понасям, ще си закупя панталон за бременни, но сигурно ще трябва по поръчка, че съм доста висока...

За неразположенията - наслаждавам им се! Това е знак, че всичко върви нормално.

За протокола-на 33 г. съм.

# 74
schuschi, аз съм от Бургас и съм раждала в Бургаската болница Wink Не е чак толкова зле, три дни се издържа. Макар че аз съм се замислила да ходя да раждам във Варна или в Сливен, където условията и лекарите са по-добри, но май ще стане прекалено сложно ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт